“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γ.Παπανικολάου «χάρισε» σπάνιο μουσειακό έκθεμα στον «κολλητό» του Ρ.Τ.Ερντογάν Ράχμι Κοτς!

Ήταν Σεπτέμβριος του 2015, όταν η Δημοτική Αρχή Γλυφάδας με τυμπανοκρουσίες, επίσημες τελετές και…  μεγαλοπρεπείς «υπογραφές» στην Κωνσταντινούπολη είχε παραχωρήσει με χρησιδάνειο διάρκειας τριών ετών, όπως ανέφερε σχετικό Δελτίο Τύπου (10/09/2015) ένα ατμοκίνητο οδοστρωτήρα περιουσία του ελληνικού Δημοσίου στο Μουσείο Μεταφορών και Βιομηχανικής Κληρονομιάς  που φέρει το όνομα του Τούρκου δισεκατομμυριούχου Rahmi Koc και στενού φίλου και συμβούλου του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν.

Το ιστορικό και εξαιρετικά αυτό σπάνιο μηχάνημα έργου περιουσία του Δήμου Γλυφάδας και του γλυφαδιώτικου λαού, η ηλικία του οποίου ξεπερνάει τα περίπου ενενήντα έτη, παραχωρήθηκε προκειμένου να αναπαλαιωθεί, από τους Τούρκους και ως αντάλλαγμα για αυτή την αναπαλαίωση να εκτεθεί στο Μουσείο που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, αλλά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Nα σημειώσουμε πως αυτό το σπάνιο μηχάνημα το επισκέπτονται κάθε χρόνο 180.000 Τούρκοι!


Η συνολική διάρκεια του Συμφωνητικού (Memorandum of Understanding) που υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου Γλυφάδας και του Μουσείου «Rahmi Koc» όπως αναφέρθηκε ήταν τρία έτη ήτοι 36 μήνες, σε αντίθεση με ότι αναφέρει η σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας (243/2014) για χρησιδάνειο διάρκειας σαράντα (40) μηνών.

Όπως είχε δηλώσει τότε ο κ. Γιώργος Παπανικολάου, μετά την τριετία, το μηχάνημα «με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία και ιστορική βαρύτητα για το Δήμο μας» «θα λάβουμε μέριμνα ώστε να εκτεθεί σε ασφαλή χώρο στο Δήμο Γλυφάδας».

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γ.Παπανικολάου υπογράφει την... εκποίηση του μουσειακού εκθέματος με τον Ρ.Κοτς.

Τι συνέβη και 3,5 χρόνια μετά ο ιστορικός ατμοκίνητος οδοστρωτήρας δεν έχει επιστρέψει στη Γλυφάδα, στην πόλη και στους πολίτες που ανήκει;

Μήπως έχει χάσει τον δρόμο;

Ή μήπως, όπως λένε οι πληροφορίες, έχει «ξεχασθεί» στο Μουσείο του κ. Κότς τον οποίο ευχαριστούσε θερμά ο κ. Παπανικολάου για την πρωτοβουλία και το ενδιαφέρον όταν υπέγραφαν το Συμφωνητικό;

Ορισμένοι άλλοι υποστηρίζουν πώς μπορεί ο ιστορικός οδοστρωτήρας και να έχει πουληθεί!

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο κ. Γεώργιος Παπανικολάου υπέπεσε σε ένα τόσο σοβαρό ολίσθημα, ξέχασε τη συναισθηματική αξία και την ιστορική βαρύτητα του μηχανήματος για τους δημότες της Γλυφάδας και το πούλησε στο τουρκικό Μουσείο.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας οφείλει να δώσει εδώ και τώρα απαντήσεις και εξηγήσεις.

Αλλιώς, κινδυνεύει να κατηγορηθεί για εκποίηση Δημοτικής Περιουσίας χωρίς καμία εξουσιοδότηση και δικαίωμα.

Απαντήσεις οφείλει να δώσει και η αντιπολίτευση.

Θυμάται την παραχώρηση του ιστορικού μηχανήματος έργου; Ρώτησε ποια είναι η τύχη του ή κάνει πώς δεν συμβαίνει τίποτα και συνεχίζει να καλύπτει τη Δημοτική Αρχή;

Εμείς δηλώνουμε ότι θα ψάξουμε το θέμα μέχρι τέλους και θα ανακαλύψουμε τι ακριβώς έχει συμβεί, γιατί οι πολίτες του Δήμου Γλυφάδας πρέπει να γνωρίζουν.
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments