“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Οι 10 εντολές: Τρίτη Εντολή: Να σου ανήκουν οι δρόμοι!.....

Αυτό είναι τόσο θεμελιώδες στην ΑΚ, αλλά είναι πιθανότατα η λιγότερο ακολουθούμενη εντολή από τις δέκα. Κάθε πρόγραμμα ΑΚ αντάξιο του ονόματος που φέρει πρέπει να είναι σε θέση να εμπλέκεται με τον εχθρό στο δρόμο, στη σκακιέρα του παιχνιδιού της κατασκοπείας. Και όταν θα βγαίνουμε στο δρόμο, πρέπει να είμαστε η καλύτερη υπηρεσία εκεί έξω. Εάν σε κερδίσουν στο δρόμο, είναι πιο επιβλαβές από το να μην ήσουν ποτέ εκεί.

Οι 10 εντολές αντικατασκοπείας της CIA

Για χρόνια, είχαμε σχεδόν παραχωρήσει τους δρόμους από τις πρωτεύουσες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και σημαντικών κέντρων κατασκοπείας, στη KGB, στη GRU, και στις υπηρεσίες της Ανατολικής Ευρώπης γιατί είτε δε γνωρίζαμε πως να το κάνουμε είτε δε θέλαμε να πληρώσουμε το τίμημα ενός αξιόλογου επαγγελματία, αξιόπιστου, πλήρους απασχόλησης, με δυνατότητα τοπικής ομάδας παρακολούθησης.

Οι αξιωματικοί των εχθρικών υπηρεσιών πληροφοριών πρέπει να παρακολουθούνται, τα γνωστά στέκια να παρατηρούνται, όταν ξεκινάει μία επιχείρηση – συχνά με σύντομη διαταγή – μη εντοπίσημη παρακολούθηση πρέπει να τη καλύπτει, να αναγνωρίζει τους συμμετέχοντες, και να συλλέγει στοιχεία.

Αυτή η ικανότητα κοστίζει πολύ. Επιλογή ατόμων, εκπαίδευση, οχήματα, φωτογραφικός εξοπλισμός, συστήματα βιντεοσκόπησης, ασύρματοι, ασφαλή κτήρια και κατοικίες, παρατηρητήρια, και πάρα πολλά άλλα, αλλά εάν δε την έχουμε, θα είμαστε μία υπηρεσία ΑΚ δεύτερης κλάσης και δε θα πιάνουμε τις μεγάλες υποθέσεις.

Οι υπόλοιπες εντολές ΕΔΩ

1981: Μορατόριουμ, 17ης Νοέμβρη με τον Ανδρέα Παπανδρέου!....


«Με τον Κουφοντίνα δεν θέλεις;» -«Τι να τον κάνω αυτόν; Αυτός έχει υπογράψει συμφωνίες»

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments