“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Κύπρος 1974: Όλοι ήταν ενήμεροι, για το τι επίκειται.!...Κίσινγκερ-Γκρομίκο σε συνάντηση κορυφής στη Λευκωσία συμφώνησαν την εισβολή-Βίντεο

Συνταγματάρχης ε.α Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης,  Κύπρος 1974, , υπήρξε ο επικεφαλής του κλιμακίου της ελληνικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ΚΥΠ στην Κερύνεια !!!

Tα πάντα ήταν κανονισμένα από τον Απρίλιο του 1974!....



Οι προετοιμασίες για την εισβολή, άρχισαν από τον Απρίλιο του 1974...

Πηγή

Κίσινγκερ-Γκρομίκο σε συνάντηση κορυφής στη Λευκωσία

Η Κύπρος υπήρξε στο παρελθόν ο χώρος φιλοξενίας ενός τέτοιου ραντεβού υψηλής διπλωματίας, με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο Μακάριο και μάλιστα όταν ο Ψυχρός Πόλεμος βρισκόταν στην κορύφωσή του. Το ημερολόγιο έγραφε 7 Μαΐου 1974 (ημέρα Τρίτη), όταν ο «μάγος» της αμερικανικής διπλωματίας, Χένρι Κίσινγκερ, αποδέχθηκε πρόσκληση του Μακαρίου να συζητήσει το Μεσανατολικό με τον Σοβιετικό ομόλογό του, Αντρέι Γκρομίκο, στη Λευκωσία.

Ο Κίσινγκερ βρισκόταν στην Ιερουσαλήμ για διαπραγματεύσεις μεταξύ Συρίας και Ισραήλ, μετά τον πόλεμο που ξέσπασε τον Οκτώβριο του 1973, από την αιφνιδιαστική κοινή επίθεση που εξαπέλυσαν η Συρία (Πρόεδρος ήταν ο Χάφες Αλ Άσαντ, πατέρας του σημερινού Προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ) και η Αίγυπτος (Ανουάρ Σαντάτ) κατά του Ισραήλ, τη μέρα του Γιομ Κιπούρ, της μεγαλύτερης εβραϊκής εορτής.

Η σύγκρουση είχε όλα τα στοιχεία μιας σοβαρής διεθνούς κρίσης και ολοκληρώθηκε με μια έμμεση σύγκρουση των δύο πυρηνικών υπερδυνάμεων, ΗΠΑ και ΕΣΣΔ, οι οποίες εφοδίασαν σε μεγάλη κλίμακα τους εμπόλεμους συμμάχους τους.
Κίσινγκερ και Γκρομίκο είχαν συνομιλίες για τρεις ώρες στο Προεδρικό της ουδέτερης Κύπρου, που προσφερόταν για μια τέτοια συνάντηση. 
Τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας στράφηκαν στην Κύπρο και ασφαλώς η διεθνής εικόνα του Μακαρίου προβλήθηκε ακόμη περισσότερο.
Τελικώς, η συμφωνία στο Μεσανατολικό επιτεύχθηκε λίγες μέρες μετά, αλλά δύο μήνες αργότερα τα σύννεφα του πολέμου σκέπασαν την Κύπρο. 
Ο Μακάριος συναντήθηκε με τον Κίσινγκερ στις 29 Ιουλίου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όταν η Κύπρος βρισκόταν ήδη στις φλόγες.


Ο Χένρυ Κίσσιγκερ έδωσε εντολή να δολοφονηθεί οικτρά ο Πρέσβυς τους στην Κύπρο!.....Διότι γνώριζε πολλά!...


http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments