“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Το Καρτέλ της BP και SHELL στην Ελλάδα και το δώρο της επιτροπής Ανταγωνισμού 50 εκατομμυρίων Ευρώ !....

ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ : BP HELLAS - SHELL HELLAS

Με την απόφαση 421 του 2008 η Επιτροπή Ανταγωνισμού τιμώρησε τις BP HELLAS και SHELL HELLAS για το σοβαρότατο αδίκημα της εναρμονισμένης πρακτικής με συνολικό πρόστιμο 49.731.473€.

Προεδρεύων της διαδικασίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπύρος Ζησιμόπουλος, ο οποίος διορίστηκε το 2003 από τον τότε υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο.

Οι δυο εταιρείες προσέφυγαν στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών το οποίο με τις αποφάσεις 1495/2011 και 1494/2011 (15ο τμήμα) ακύρωσε την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Το σκεπτικό το ακόλουθο:
«11. Επειδή, ενόψει των ανωτέρω, η προσβαλλόμενη απόφαση, κατά τη γνώμη που πλειοψήφησε, είναι μη νόμιμη και ακυρωτέα, δεδομένου ότι (προκειμένης λήψης της) η Επιτροπή Ανταγωνισμού συνεδρίασε δύο φορές με μη νόμιμη σύνθεση, λόγω συμμετοχής της Δ. Κλαβανίδου και μία φορά ενώ η Επιτροπή δεν είχε δυνατότητα λειτουργίας, λόγω παρόδου τριμήνου από της παραιτήσεως δύο τακτικών μελών αυτής.»
Προς απόδειξη της αλήθειας η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς και οι δυο αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου στον ακόλουθο σύνδεσμο

http://hellas-diaggeleas.blogspot.com/2012/08/82000000-bp-hellas-shell-hellas.html#more

www.adagonismos.gr


Ξέχασε ο κ. Ζησιμόπουλος ότι τον επέλεξε και τον διόρισε προσωπικά ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, χωρίς διαγωνισμό φυσικά

«Αμνησία» σχετικά με το ποιος τον επέλεξε και τον διόρισε έπαθε ο κατηγορούμενος πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπύρος Ζησιμόπουλος, στο δικαστήριο στο Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στις 1/2/2013.

Όταν ακούστηκε στο δικαστήριο από τους μάρτυρες ότι διορίστηκε στην θέση αυτή ύστερα από προσωπική επιλογή του Άκη Τσοχατζόπουλου, αυτός και οι συνήγοροί του Αλέξανδρος Δημάκης και Άρης Τζανετής αντέδρασαν. 
Αντέδρασαν αρνούμενοι τον διορισμό από τον προφυλακισμένο υπερυπουργό του ΠΑΣΟΚ.
Όμως το ΦΕΚ 1562/22-10-2003 αναφέρει ξεκάθαρα ότι «στις 22/10/2003 ο Υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος διορίζει ως πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού τον Σπυρίδωνα Ζησιμόπουλο, Εμπ. Πρεσβευτή επί θεμάτων κοινοτικού δικαίου του Υπ. Εξωτερικών, με αναπληρωτή τον Μιχαήλ Μαρίνο αναπλ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θράκης, πρόσωπα αναγνωρισμένου κύρους με εμπειρία σε θέματα δημοσίου και κοινοτικού δικαίου και δικαίου του ανταγωνισμού».

http://adagonismos.blogspot.gr/2013/02/blog-post_1.html#more

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments