“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

De facto προσάρτηση του Χονγκ Κονγκ με στρατό, ετοιμάζει η Κίνα

Προσχήματα και ερείσματα για την de facto πλήρη προσάρτηση του Χονγκ Κονγκ και κατάργηση του ειδικού καθεστώτος αναζητά το Πεκίνο, καθώς όπως φαίνεται ο νόμος για την αναγκαστική έκδοση κατηγορουμένων, που προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις, δεν παρά μια «μπανανόφλουδα» για την πυροδότηση εντάσεων που θα καταστήσουν την ενεργοποίηση της κινεζικής στρατοχωροφυλακής.

Στη σημερινή συνήθη συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χούα Τσιούνγκ, τόνισε το ρόλο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) στο Χονγκ Κονγκ, δεδομένου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παρέδωσε την πρώην αποικία του και σημαντικό εμπορικό κόμβο στην Ανατολική Ασία το 1996. Με τον τρόπο αυτό θέλησε να δείξει ότι μετά την αλλαγή κυριότητας η Μεγάλη Βρετανία δεν έχει ρόλο εγγυήτριας δύναμης.

Σήμερα, το Χονγκ Κονγκ κυβερνάται ως ειδική διοικητική περιοχή κατά τον βασικό νόμο του Χονγκ Κονγκ. Υπό τον όρο της σινοβρετανικής κοινής Διακήρυξης, η Κίνα έχει υποσχεθεί ότι το Χονγκ Κονγκ θα έχει έναν σχετικά υψηλό βαθμό αυτονομίας τουλάχιστον έως το 2047 γεγονός που το επιβάλλουν περισσότερο οικονομικοί λόγοι.

Έτσι υπό την πολιτική «μια χώρα, δύο συστήματα», η αυτονομία αφορά το νομικό σύστημα, το νόμισμα, την τελωνειακή πολιτική, τις πολιτιστικές αντιπροσωπείες, τις διεθνείς αθλητικές ομάδες του, τους νόμους μετανάστευσης, ενώ η Κίνα θα αντιπροσωπεύει το Χονγκ Κονγκ διπλωματικά και στρατιωτικά.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες παρατηρήσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ο οποίος κάλεσε την Κίνα να «κάνει το σωστό» σχετικά με πιθανή στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή, ο Χούα υποστήριξε ότι το Πεκίνο έχει κάνει το σωστό αρκετά.
«Η κεντρική κυβέρνηση έχει κάνει τα σωστά πράγματα για την μακροπρόθεσμη σταθερότητα και ευημερία του Χονγκ Κονγκ και ελπίζουμε ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν επίσης το σωστό», ανέφερε.
Η Κίνα δημοσίευσε την αμυντική της λευκή βίβλο την Τετάρτη, τονίζοντας ότι το Πεκίνο μπορεί να στείλει στρατεύματα στο Χονγκ Κονγκ, κατόπιν αιτήματος της περιφερειακής κυβέρνησης.

πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments