“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Συνελήφθησαν δύο Βέλγοι για κατασκοπεία σε μονάδα της Αεροπορίας στο Βόλο!..

Η φωτογραφία του Γιαν Φαμπρ μπροστά στη βελγική σημαία που θα κυματίζει μόνιμα μπροστά στο Ηρώδειο τα επόμενα τρία χρόνια 
Υπενθυμίζεται πως πριν λίγους μήνες είχε συλληφθεί στην ίδια περιοχή και ένας ακόμα Βέλγος από σμηνίτες του ραντάρ, επειδή φωτογράφιζε τον χώρο και του είχε ασκηθεί δίωξη για κατασκοπεία σε βαθμό πλημμελήματος.

Μάλιστα του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα μέχρι τη δίκη του, με αποτέλεσμα να παρέμβει μέχρι και η Βελγική Πρεσβεία, προκειμένου να αποσυρθεί η παραπάνω διάταξη, κάτι που τελικά συνέβη μετά από διάστημα περίπου τριών μηνών.


Συνελήφθη 31χρονος Βέλγος επειδή είχε παραβιάσει την περίμετρο της περίφραξης στη Μονάδα Επιτήρησης στο Πλιασίδι Πηλίου.

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, η εισαγγελία Βόλου έχει προχωρήσει στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ενώ ο 31χρονος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Αναμένεται επίσης να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Εις βάρος του σχηματίσθηκε από την αστυνομία δικογραφία για κατασκοπεία πλημμεληματικού χαρακτήρα και για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί εάν ο νεαρός περιπατητής φωτογράφισε τη στρατιωτική εγκατάσταση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκε στο σακίδιο που είχε μαζί του, κάποια φωτογραφική μηχανή.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως έκανε πεζοπορία, θέλοντας να διασχίσει το δυτικό Πήλιο για να βρεθεί στο ανατολικό, χάνοντας όμως τον προσανατολισμό του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από περίπολο της αεροπορικής μονάδας.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments