“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ο Κομμουνιστής Σπύρος Λάτσης κι ο Ανθελληνισμός! Βίντεο!...

Η Οικ. Λάτση, ο Υπ. Παιδείας Κώστας Γαυρόγλου, ο Απόστολος Κιουζέ Πεζάς, η Μελίνα, και οι Δωσίλογοι-μαυραγορίτες της Κατοχής!....
Ο κ. Κώστας Γαβρόγλου, βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Πανεπιστημίου, είναι ταυτόχρονα μέλος στο Latsis Foundation, την ώρα που ο κ. Λάτσης διεκδικεί δουλειές με το ελληνικό δημόσιο!!!

Από αχθοφόρος- παιδί του λιμανιού στο Κατάκολο, πριν την Κατοχή, εφοπλιστής αμέσως μετά.

Περίεργο;
Καθόλου.

Συνεργάτης των Γερμανών στην Κατοχή, μαυραγορίτης δοσίλογος και αμέσως μετά εθνικόφρων και αντικομμουνιστής εφοπλιστής, που του εγκαινίασε το πρώτο του πλοίο ο ίδιος ο Δαμασκηνός μετά τον πόλεμο.


Μετά την απελευθέρωση πέρασε από δικαστήριο δοσίλογων, το οποίο όμως τον αθώωσε.

Tο «τιμόνι»

Όταν, το 2003, ο Γιάννης Λάτσης έφυγε από τη ζωή, η οικογένεια δεν έχασε το τιμόνι. O αγαπημένος γιος του καπετάν Γιάννη, δεν ήταν ένα ακόμα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο. Tουναντίον. 


Aπό μικρός, παιδί ακόμα, ακολουθούσε τον πατέρα του παντού, τον παρατηρούσε, τον άκουγε να ετοιμάζει τα επόμενα επιχειρηματικά του βήματα. 

Kαι, οπλισμένος με τη βαθιά του μόρφωση, ανοίχτηκε σε μεγαλύτερες θάλασσες. 

Άλλωστε, εκτός από επιχειρηματίας, ο απόφοιτος του LSE Σπύρος Λάτσης, με μέντορά του τον φημισμένο καθηγητή Ίμρε Λακάτος- εκ των θεμελιωτών της νεότερης φιλοσοφίας των κοινωνικών επιστημών- ανήκει στην ελίτ των κοινωνικών επιστημών, για ένα διάστημα δίδαξε στο Xάρβαρντ, ενώ το διδακτορικό του το 1974 είχε θέμα τον «Kαταστασιακό ντετερμινισμό στις οικονομικές επιστήμες».

Πηγή

Ίμρε Λάκατος

Ο Λάκατος γεννήθηκε με το όνομα Ίμρε (=Αβραάμ) Λίπσιτς (Imre Lipschitz) από Εβραίους γονείς στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας. Πήρε πτυχίο στα φυσικομαθηματικά και τη φιλοσοφία από το πανεπιστήμιο της γενέτειράς του πόλης το 1944. 

Απέφυγε τους διωγμούς των Εβραίων από τους Ναζί αλλάζοντας το επώνυμό του σε Μολνάρ, αλλά η μητέρα του και η γιαγιά του πέθαναν στο Άουσβιτς. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου ανέπτυξε κομμουνιστική δράση και άλλαξε για μία ακόμα φορά το επώνυμό του σε Lakatos (κοινό ουγγρικό επώνυμο που σημαίνει κλειδαράς) προς τιμή του στρατηγού Γκέζα Λάκατος.


Γ​​ια έναν άνθρωπο του είδους του, έναν άνθρωπο, δηλαδή, ο οποίος σταδιοδρόμησε ως επίλεκτο μέλος του αριστερού κατεστημένου των πανεπιστημίων και, συγχρόνως, ως υψηλόβαθμος υπάλληλος της οικογένειας Λάτση.


http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments