“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Πως οι μυστικές υπηρεσίες δημιουργούν τρομοκράτες από ψυχασθενείς ανθρώπους (BLM)

Υπάρχει μια οργάνωση η οποία είναι υπεύθυνη για περισσότερες τρομοκρατικές ενέργειες στις ΗΠΑ από ότι η Αλ Κάιντα, η Σαμπάμπ και ΙΣΙΣ. Ακόμα και αν αθροίσουμε τις τρομοκρατικές ενέργειες των οργανώσεων αυτών, πάλι το FBI είναι υπεύθυνο για περισσότερες. Πως και γιατί; 

Ο Trevor Aaronson, ερευνητής και δημοσιογράφος,  αποκαλύπτει μια ανησυχητική πρακτική του FBI που τροφοδοτεί τρομοκρατικές ενέργειες χρησιμοποιώντας Αμερικανούς Μουσουλμάνους με ψυχολογικά προβλήματα. Ακολουθεί η ομιλία. 

Το FBI είναι υπεύθυνο για περισσότερες συνωμοσίες τρομοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες από ό, τι οποιαδήποτε άλλη οργάνωση. Περισσότερες από την Αλ Κάιντα, περισσότερες από ό, τι η αλ Σαμπάαμπ, περισσότερες από το Ισλαμικό Κράτος, περισσότερες από όλες αυτές μαζί.

Αυτό δεν είναι ο πιθανός τρόπος που σκέφτεστε για το FBI. Σκέφτεστε πιθανώς ότι οι πράκτορες του FBI πυροβολούν τους κακούς όπως τον John Dillinger ή συλλαμβάνουν διεφθαρμένους πολιτικούς.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, το FBI άρχισε να ανησυχεί λιγότερο για τους γκάνγκστερ και τους διεφθαρμένους εκλεγμένους αξιωματούχους. Ο νέος στόχος έγιναν οι τρομοκράτες και η καταδίωξη των τρομοκρατών έχει αναλώσει το FBI.

Κάθε χρόνο, το Προεδρείο δαπανά 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια στις εγχώριες αντιτρομοκρατικές δραστηριότητες. Συγκρίνεται με τα μόλις 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια για το οργανωμένο έγκλημα, την οικονομική απάτη, την δημόσια διαφθορά και όλα τα άλλα είδη της παραδοσιακής εγκληματικής δραστηριότητας.

Έχω περάσει χρόνια εξιχνιάζοντας τα έγγραφα περιπτώσεων δίωξης για τρομοκρατία στις Ηνωμένες Πολιτείες, και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το FBI είναι πολύ καλύτερο στη δημιουργία τρομοκρατών από ό, τι είναι στη σύλληψη τρομοκρατών.

Στα 14 χρόνια από την 9/11, μπορείτε να υπολογίζετε περίπου έξι πραγματικές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτές περιλαμβάνουν τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης το 2013, καθώς και τις αποτυχημένες επιθέσεις, όπως τότε που ένας άνδρας με το όνομα Faisal Shahzad προσπάθησε να παραδώσει ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Times Square. Σε αυτά τα 14 χρόνια, το Προεδρείο, ωστόσο, υπερηφανευόταν για το πώς είχε ματαιώσει δεκάδες συνωμοσίες τρομοκρατίας. Συνολικά, το FBI συνέλαβε περισσότερους από 175 ανθρώπους σε επιθετικές, μυστικές αντιτρομοκρατικές παγίδες.

Οι επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες είναι συνήθως καθοδηγούμενες από έναν  πληροφοριοδότη, παρέχουν τα μέσα και την ευκαιρία, και μερικές φορές ακόμη και την ιδέα, για ψυχικά ασθενείς και οικονομικά απελπισμένους ανθρώπους να γίνουν αυτό που σήμερα ονομάζουμε τρομοκράτες.

Μετά την 9/11, στο FBI δόθηκε ένα διάταγμα: «ποτέ ξανά». Ποτέ μια άλλη επίθεση στο αμερικανικό έδαφος. Δόθηκε εντολή στους πράκτορες του FBI να βρουν τρομοκράτες πριν αυτοί χτυπήσουν. Για να το κάνουν αυτό, οι πράκτορες στρατολόγησαν ένα δίκτυο περισσότερων από 15.000 πληροφοριοδοτών σε εθνικό επίπεδο, όλοι ψάχνοντας για όποιον μπορεί να είναι επικίνδυνος. Ένας πληροφοριοδότης μπορεί να κερδίσει 100.000 δολάρια ή και περισσότερα για κάθε περίπτωση τρομοκρατίας που φέρνει στο FBI. Έτσι είναι, το FBI πληρώνει κυρίως εγκληματίες και απατεώνες με εξαψήφιους αριθμούς για να κατασκοπεύουν τις κοινότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά κυρίως Μουσουλμανικές Αμερικανικές κοινότητες.

Αυτοί οι πληροφοριοδότες συλλαμβάνουν ανθρώπους σαν τον Abu Khalid Abdul-Latif και Walli Mujahidh. Και οι δύο είναι ψυχικά άρρωστοι. Ο Abdul-Latif είχε ιστορικό για εισπνοή βενζίνης και απόπειρα αυτοκτονίας. Ο Mujahidh είχε μανιοκαταθλιπτική διαταραχή, είχε πρόβλημα να διακρίνει ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία. Το 2012, το FBI συνέλαβε τους δύο αυτούς άνδρες για συνωμοσία επίθεσης σε ένα στρατιωτικό σταθμό έξω από το Σιάτλ με όπλα που τους είχαν δοθεί, βέβαια, από το FBI. Ο πληροφοριοδότης του FBI ήταν ο Robert Childs, ένας καταδικασμένος βιαστής και παιδεραστής που πληρώθηκε με 90.000 δολάρια για το έργο του σχετικά με την υπόθεση. Αυτό δεν είναι μια ακραία τιμή.

Το 2009, ένας πληροφοριοδότης του FBI που είχε καταφύγει στο Πακιστάν με την κατηγορία της δολοφονίας, οδήγησε τέσσερις άνδρες σε μια συνωμοσία για το βομβαρδισμό συναγωγών στο Μπρονξ. Ο κατηγορούμενος που καθοδηγούσε την επιχείρηση ήταν ο James Cromitie, ένας απένταρος υπάλληλος του Wal-Mart με ιστορικό ψυχικών προβλημάτων. Και ο πληροφοριοδότης του είχε προσφέρει 250.000 δολάρια, αν συμμετείχε σε αυτή τη συνωμοσία. Υπάρχουν πολλά ακόμη παραδείγματα.

Σήμερα, η Intercept δημοσίευσε τη νέα μου ιστορία για μια παγίδα της αντιτρομοκρατικής στην Τάμπα που συμμετείχε ο Sami Osmakac, ένας νεαρός άνδρας που ζούσε κοντά στην Τάμπα της Φλόριντα. Ο Osmakac είχε επίσης μανιοκαταθλιπτική διαταραχή. Κι αυτός ήταν απένταρος, και δεν είχε συνδέσεις με διεθνείς τρομοκρατικές ομάδες. Παρ ‘όλα αυτά, ένας πληροφοριοδότης του FBI του έδωσε μια θέση εργασίας, του παρέδωσε χρήμα, τον σύστησε σε ένα μυστικό πράκτορα με το πόστο ενός τρομοκράτη, και τον παρέσυρε σε μια συνωμοσία για να βομβαρδίσει ένα Ιρλανδικό μπαρ.

Αλλά εδώ είναι αυτό που είναι ενδιαφέρον: Ο καθοδηγητής μυστικός πράκτορας – μπορείτε να τον δείτε σε αυτή την εικόνα με το πρόσωπό του θολό – θα πάει πίσω στο πεδίο της Τάμπα με συσκευή ηχογράφησης επάνω του. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, οι πράκτορες του FBI παραδέχθηκαν ότι αυτό που έκαναν ήταν «φάρσα». Ένας ομοσπονδιακός δικαστής δεν θέλει να ακούσει για αυτές τις συνομιλίες. Αυτός σφραγίζει τα πρακτικά και τα τοποθετεί κάτω από μια προστατευτική διαταγή σε μια προσπάθεια να αποτρέψει κάποιον σαν εμένα από το να κάνει κάτι τέτοιο (έρευνα). Πίσω από τις κλειστές πόρτες, ο καθοδηγητής πράκτορας , ο επιβλέπων την ομάδα, περιγράφει τις κατηγορίες για τους δικούς του επίδοξους τρομοκράτες ως αβάσιμες και ένα ουτοπικό σενάριο.

Αλλά αυτό δεν εμπόδισε το FBI. Έδωσαν στον Osmakac ό, τι χρειάζεται. Του έδωσαν ένα  παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, του έδωσαν ένα AK-47, που τον βοήθησε να κάνει το λεγόμενο βίντεο μαρτυρίου, και μάλιστα του έδωσαν χρήματα για ένα ταξί, έτσι ώστε να μπορεί να φτάσει εκεί που ήθελε να πάει. Καθώς εργάζονταν σε αυτή την απάτη, ο επιβλέπων της ομάδας λέει στους πράκτορες του ότι ήθελε ένα τέλος στυλ Χόλιγουντ. Και πήρε ένα τέλος Χόλιγουντ. Όταν ο Osmakac προσπάθησε να παραδώσει αυτό που σκεφτόταν ότι είναι ένα αυτοκίνητο βόμβα, συνελήφθη, και καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλάκισης.

Ο Osmakac δεν είναι ο μόνος. Είναι ένας από τους 175 λεγόμενους τρομοκράτες, για τους οποίους το FBI έχει δημιουργήσει καταλήξεις Χόλιγουντ. Ο κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ το ονομάζουν αυτό πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Είναι πραγματικά ακριβώς το θέατρο, το εθνικό θέατρο της ασφάλειας, με ψυχικά ασθενείς άνδρες, ανυποψίαστους ηθοποιούς όπως ο Sami Osmakac , σε μια προσεκτικά χορογραφημένη παραγωγή, παρουσιασμένη σε σας από το FBI.

Πηγή: TED.com

Επιμέλεια: Σαφίγια

 https://geoparatirisy.com/

Ακτιβίστρια του BLM: «Μαύρη πολιτοφυλακή» για να ξεκινήσει μια ...

Ακτιβίστρια του BLM: «Μαύρη πολιτοφυλακή» για να ξεκινήσει μια «επανάσταση» στη Βρετανία


Comments