“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Σύνοδος Κορυφής: Όμορφος κόσμος, εκβιαστικός και... ληστρικά πλασμένος!

Από Δημήτρης Λιάτσος
Άνγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν στη Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης, 21 Ιουλίου 2020

Από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου και οι θεωρητικοί του «τρίτου δρόμου» ανάπτυξης μιλούσαν για τις διαφορές μεταξύ Βορρά και Νότου, πέρασαν 40 τόσα χρόνια! Στο διάστημα αυτό λειτούργησε η ενιαία Ευρώπη με στόχο την εξάλειψη των διαφορών! Η τωρινή Σύνοδος έδειξε περίτρανα τα... επιτεύγματά της!

Πράγματι έχουμε ξεφύγει «μπροστά» στα θέματα... εξίσωσης των οικονομιών των χωρών-μελών της Ευρώπης! Απ' ό,τι, τουλάχιστον, μας «πληροφορούν» έγκριτα ευρωπαϊκά (μαζί και ελληνικά), ΜΜΕ! Το πόσο μπροστά, το διαπιστώνει κανείς από όσα έγιναν το τριήμερο στις Βρυξέλλες!

Έχουμε μια Σύνοδο Κορυφής, την πρώτη μετά τη λαίλαπα της πανδημίας. Αυτή καλείται να δώσει απαντήσεις στο αγωνιώδες ερώτημα μιας ομάδας χωρών (του Νότου), πώς θα... ζήσουν στο εξής. Μετρήθηκαν, λοιπόν, οι ανάγκες και κοστολογήθηκαν στα 750 δισ. ευρώ. Ποσό που θα πρέπει να στηρίξει τις πιο πληγείσες οικονομίες να ορθοποδήσουν! Μια ουσιαστική κίνηση αλληλεγγύης για το καλό ολόκληρης της Ευρώπης!

Και, να, οι «έμποροι των εθνών», εκείνοι που το μόνο που γνωρίζουν είναι το... ξεζούμισμα των υπολοίπων αρχίζουν να... ροκανίζουν τα νούμερα. Να τραβάνε το πάπλωμα προς το μέρος τους! Οι «φειδωλοί», ο «σκληρός πυρήνας» της Ε.Ε. επί τριήμερο επέμειναν και... κέρδισαν να αλλάξουν τους όρους της αρχικής πρότασης... Προς όφελος ποιων; Μα εκείνων που έχουν κέρδος από κάτι τέτοιο. Εκείνων που έχουν... πλεόνασμα. Πού το βρήκαν; Ληστεύοντας τους υπόλοιπους και πιο αδύναμους τα προηγούμενα χρόνια.

Το κουαρτέτο των «φειδωλών» -Ολλανδία, Σουηδία, Δανία, Αυστρία με κολαούζο τη Φινλανδία- μέσα από τη διαπραγμάτευση πέτυχε την αλλαγή του συσχετισμού των ποσών που θα πάνε προς «στήριξη» των οικονομιών των χωρών του Νότου! Ενώ η πρόταση ήταν 500 δισ. ευρώ να δοθούν ως επιχορηγήσεις και 250 δισ. με τη μορφή δανείων (άρα και σκληρών όρων αποπληρωμών), η τελική απόφαση έκανε τα ποσά 390 δισ. και 360 δισ. αντίστοιχα! 

Με άλλα λόγια 110 δισ. ευρώ από επιδοτήσεις πέρασαν στο πακέτο των... δανειοδοτήσεων! 

Η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία κ.ά. θα πριμοδοτηθούν με ένα πόσο και θα υποχρεωθούν να λάβουν άλλο ένα με όρους δανειοδότησης στα... συνήθη πλαίσια της αγοράς χρηματοδότησης! Ουσιαστικά, με άλλη ονομασία, επανέρχεται η διαδικασία των μνημονίων, ιδιαίτερα γνωστή για την καταστροφική της επίδραση στην ελληνική οικονομία!

Ταμείο Ανάκαμψης: «Στη νέα γενιά στέλνουν τον λογαριασμό οι Ευρωπαίοι»

Μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ στο καλοστημένο θέατρο των Βρυξελλών, γίνονταν εκκλήσεις για συμβιβασμό. «Κίνδυνος για αδιέξοδο» πληροφορούσαν τα έγκριτα μέσα ενημέρωσης.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, αποκάλεσε το κουαρτέτο των «φειδωλών», εκβιαστές!

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, φέρεται να «ξέσπασε» ενάντια στους εκβιασμούς του κουαρτέτου, ενώ σε ελληνικό έγκριτο μέσο ενημέρωσης «αποκαλύπτεται» μάλιστα ότι... χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι! 

Η... οικοδέσποινα του ευρωθιάσου με γερμανικό σενάριο, Άνγκελα Μέρκελ, επί τριημέρου ήταν άφωνη και... άλαλη! Γιατί άραγε; Μήπως διότι τη «δουλειά» (και για λογαριασμό της Γερμανίας) την έβγαζαν πέρα άριστα οι τέσσερις «φειδωλοί»; Άλλωστε η Γερμανία έχει τα μεγαλύτερα πλεονάσματα, άρα κερδίζει τη μερίδα του λέοντος από την τελική διαπραγμάτευση.

Τη Δευτέρα το βράδυ, επίσης, η αγωνία κορυφωνόταν από σεναριολογία για το μέλλον της Ευρώπης υπό αυτή τη μορφή οργάνωσης.

Και, ω του θαύματος!

Τελικά, η Μέρκελ μίλησε και... έδιωξε από πάνω μας το βάρος των προηγούμενων ημερών: Η Ε.Ε. διαδήλωσε την ικανότητά της να δρα. Αυτό αποτελεί ένα καλό σημάδι, είπε.

Αλλά και ο «οργισμένος» Μακρόν ηρέμησε και μίλησε για «ιστορικό αποτέλεσμα»! 

Οι διαφορές Βορρά-Νότου, ως δια μαγείας... εξαφανίστηκαν!

Ο Πρόεδρος του ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, δηλώνει επίσης ότι «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρώπης» που η χορήγηση με επιδοτήσεις από το ευρωπαϊκό ταμείο συνδέεται με τον σεβασμό του κράτους δικαίου και των ευρωπαϊκών αξιών!

Ένα θέμα «αγκάθι» στις σχέσεις των Βρυξελλών με τα... άτακτα παιδιά, τη Βαρσοβία και τη Βουδαπέστη! Εκτός των «φειδωλών» που ουσιαστικά πέτυχαν να φέρουν τα ποσά στο επίπεδο «μια βάρκα μια πανιά» προς όφελός τους, και τα δυο «άτακτα» παιδιά του παλιού, πρώην σοσιαλιστικού μπλοκ, προφανώς για εσωτερικούς λόγους, πανηγυρίζουν. Τα ουγγρικά ΜΜΕ μιλάνε για νίκη του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν επί των Βρυξελλών, ενώ το πολωνικό πρακτορείο ΡΑΡ, ενημερώνει ότι «η σύνδεση των επιχορηγήσεων με την τήρηση του ευρωπαϊκού Δικαίου, τελικά αποσύρθηκε»!

Τόση... εμπιστοσύνη και... αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών-μελών! 

Αλλά και ο σκληρός πυρήνας των πλουσίων «αναγκάστηκε», λέει, να κηρύξει... ανένδοτο, διότι φοβάται μήπως οι ψηφοφόροι στις χώρες τους θα θεωρήσουν ότι οι φτωχοί του Νότου βάζουν χέρι στην τσέπη τους!!! Και θα ανοίξει ο δρόμος για ενίσχυση των ακροδεξιών ευρωσκεπτικιστών. Άρα, ας δείξουν κατανόηση οι «φτωχοί» και ας μειώσουν τις απαιτήσεις τους. Για το... δημοκρατικό μέλλον της Ευρώπης ντε...

Αυτά για όσους θεωρούν στην Ελλάδα ότι ο σπόρος που έριξε η βρώμικη, άθλια επίθεση της κιτρινωπής «Bild» και πλειάδας άλλων, γερμανικών κυρίως μέσων, με εκφράσεις του τύπου «δεν θα πληρώνει ο Γερμανός φορολογούμενος τους τεμπέληδες Έλληνες», τους Ιταλούς... μακαρονάδες κ.λπ. δεν έπιασε τόπο! Αυτά γράφονταν πριν από 8-10 χρόνια. Και να, σήμερα είναι πάλι μπροστά μας!

Οι πανηγυρισμοί ορισμένων στην Αθήνα γίνονται κυρίως γύρω από το νούμερο που ρίχτηκε ότι επετεύχθη και ότι θα πάρει η χώρα μας, πλην όμως αφήνουν έξω από το πλάνο την ουσία των όσων διαδραματίστηκαν στη Σύνοδο της Ε.Ε. 

Εκεί που, εκτός των άλλων πήγαμε για να ζητήσουμε την... αλληλεγγύη εν τη πράξει, και την προστασία των εταίρων μας για την επίθεση του Ερντογάν κατά της Αγίας Σοφίας! Στο θέμα αυτό υπάρχει κάποια ενημέρωση; 

https://sputniknews.gr/apopseis/202007217872037-synodos-koryfis-omorfos-kosmos-ekviastikos-kai-listrika-plasmenos/

http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Comments