“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ο κινεζικός στρατός συσσωρεύει στρατεύματα στη σινο-ινδική μεθόριο

Κινεζικός

onalert.gr

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι ο κινεζικός στρατός στέλνει επιπλέον στρατιωτικές ενισχύσεις στη σινο-ινδική μεθόριο Aksai Chin.

Η Ινδική κυβέρνηση από την πλευρά της, έχει επίσης επιταχύνει την ανάπτυξη στρατευμάτων αφού έκρινε πως τα στρατεύματα του PLA προετοιμάζονται για έναν μακρύ και σκληρό χειμώνα στα Ιμαλάια.

Η Ινδία ξεκίνησε να αναπτύσσει μια μοίρα από άρματα Τ-90 τα οποία έχουν τη δυνατότητα να εκτοξεύουν πυραύλους, τεθωρακισμένα άρματα μεταφοράς προσωπικού και μια ολόκληρη ταξιαρχία πεζικού ώστε να αποτρέψει πιθανή κινεζική εισβολή από το πέρασμα Shaksgam-Karakoram στην περιοχή του Λαδάκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση φαίνεται να έχει ενταθεί αφότου απέτυχαν οι διμερείς συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών, όπου ως αποτέλεσμα ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) ανέπτυξε περίπου 50.000 στρατεύματα στο Aksai Chin.

Δείτε τις δορυφορικές εικόνες:

Επειδή οι γέφυρες στους δρόμους της Darbuk-Shyok-DBO δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος των στρατιωτικών οχημάτων όπως αυτών των αρμάτων μάχης T-90, οι μηχανικοί του στρατού ανέπτυξαν ειδικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Ο στρατός έχει επίσης αναπτύξει πολεμικά οχήματα πεζικού, αμερικάνικα M-777 155 χιλιοστών, και όπλα 130 mm σε πολλαπλές τοποθεσίες στο ανατολικό Ladakh, συμπεριλαμβανομένων των DBO, Galwan και Pangong Tso.

Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν μεγάλες συγκεντρώσεις στρατευμάτων στην περιοχή του Θιβέτ, όπως επίσης, και το ενδεχόμενο ο κινεζικός στρατός να χρησιμοποιεί τούνελ για την αποθήκευση εξοπλισμού – εξελίξεις οι οποίες δηλώνουν ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του PLA ετοιμάζονται να περάσουν το χειμώνα στην περιοχή.

Δεδομένου ότι οι συνομιλίες για την αποκλιμάκωση της κατάστασης δεν απέφεραν καρπούς, οι δύο στρατοί βρίσκονται σε επαγρύπνηση καθώς αυξάνουν τις δυνάμεις τους στην περιοχή.

Διπλωματικές ενέργειες 

Οι διπλωματικές επαφές μετά τα στρατιωτικά επεισόδια που προκάλεσαν το θάνατο 20 Ινδών στρατιωτών και αγνώστου μέχρι στιγμή αριθμού Κινέζων στρατιωτών, είχαν ως αποτέλεσμα την αποδέσμευση των στρατευμάτων μόνο στην κοιλάδα του Γκαλάν.

Ωστόσο, πηγές του Ινδικού στρατού αναφέρουν πως ο κινεζικός στρατός έχει παραμείνει στο Pangong Tso, και την κοιλάδα Depsang.

Σαν αποτέλεσμα τα κινεζικά στρατεύματα βρίσκονται 8 χιλιόμετρα μέσα σε ινδικό έδαφος.

Η Ινδία και η Κίνα βρίσκονται σε μια από τις μεγαλύτερες διασυνοριακές αντιπαρέθεσεις των τελευταίων ετών, αφότου το Πεκίνο εξέφρασε αντιρρήσεις μετά από τις προθέσεις του Νέου Δελχί να κατασκευάσει υποδομές κατά μήκος της περιοχής.

Πηγή: AMN



http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Comments