@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

25.7.20

ΜΙΜΗ, ωρέ ΜΙΜΗ, ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ…. ΜΠ ;

by lobbystas on 22 October 2019 

Μίμη εκείνο το άσμα του Στελάρα όλα τα λεφτά… 

…Μη ζητάς να βρεις καλό μπέσα μη ζητάς στων ανθρώπων τις καρδιές μέσα μην κοιτάς. 

Οι μισοί καλοί σε μοναστηριού κελί κι οι άλλοι στο τρελάδικο από κακό κι απ’ άδικο 

Μη ζητάς να βρεις καλό μη βαρυγκομάς και τα πάθη η ζωή τα `φτιαξε για μας… 

Θυμάσαι Μίμη εκείνα τα πενήντα τρανταχτά ονόματα Ελλήνων εφοπλιστών, επιχειρηματιών αλλά και πολιτικών με «ύποπτες συναλλαγές» που έγιναν μέσω του Ελληνογερμανού τραπεζίτη Π. Μπ. και που εντόπισαν οι ελβετικές δικαστικές αρχές έπειτα από πολύμηνη έρευνα και κάτω από πλήρη μυστικότητα και παρέδωσαν στους Έλληνες οικονομικούς εισαγγελείς για περαιτέρω έρευνα ;;; 

Η “λίστα Μπ.” που παραδόθηκε στους Έλληνες οικονομικούς εισαγγελείς συντάχθηκε από τις ελβετικές δικαστικές αρχές έπειτα από έρευνα ενός ολόκληρου έτους και αφού προηγουμένως, παραμονές των Χριστουγέννων του 2014, προφυλάκισαν τον Π. Μπ.. 

Μίμη, ξέρεις ότι πρόκειται για πενήντα λογαριασμούς Ελλήνων πολιτών, μέσω των οποίων οι ελληνικές Αρχές όφειλαν να οδηγηθούν και να ερευνηθουν οι τραπεζικοί κόμβοι που καταλήγουν στις “δεξαμενές” με τις μίζες και το μαύρο πολιτικό χρήμα. 

Οι Ελβετοί Μίμη μου “άνοιξαν” όλες τις «επαφές» του Μπ., ακόμα και τις τηλεφωνικές, και εξακρίβωσαν τις συναντήσεις του και την ηλεκτρονική του αλληλογραφία. Από αυτόν τον έλεγχο δημιουργήθηκε η πρώτη γκάμα προσώπων που έγινε “φύλλο και φτερό”. 

Με προσέχεις Μίμη μου ;;; 

ΜΙΜΗ, ωρέ ΜΙΜΗ, ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ…. ΜΠ. ;;; 

Και επειδή είσαι ενήμερος για την τελευταία καταδίκη του Παύλου πριν λίγα 24ωρα, για το ξέπλυμα του Άκη στην Ελβετία, να ξέρεις ότι είναι έξω, γιατί έχει εκτίσει ήδη την ποινή του κατά την προφυλάκιση του, ενώ έχει ασκήσει και έφεση. 

Μίμη εγώ θα δώσω ένα από τα 50 ονόματα. 

Αυτό της Γιάννας 

Αληθεύει ότι θα κανείς μεγάλη φιγούρα με την λίστα Μπ. ;;;

******************************************

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ !!!

ΞΕΠΛΥΝΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ(ΑΠΟ ΜΙΖΕΣ) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 21.700.000€ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΚΗ...

Την ίδια ώρα ο Τσοχατζόπουλος κυκλοφορεί ελεύθερος...παρακολουθώντας ποδοσφαιρικούς αγώνες από την εξέδρα των VIP !!!

Μετά από 5 χρόνια ξεκινάει σε λίγες ώρες στην Ελβετία η δίκη του ελληνογερμανικής καταγωγής τραπεζίτη της Morgan Stanley, Π. Μπ..

Ο τραπεζίτης συνδέεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο της ελβετικής εισαγγελίας, με τις παράνομες προμήθειες για εξοπλιστικά του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου και των συνεργατών του.

Το 2014 ο τραπεζίτης είχε συλληφθεί στην οικία του στην Ελβετία και σύμφωνα με το κατηγορητήριο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνείται όλες τις κατηγορίες, γνώριζε σε ποιον ανήκε η περιουσία που έπρεπε να κρύψει και προσπάθησε να εμποδίσει τους εσωτερικούς ελέγχους της τράπεζας Morgan Stanley να το ανακαλύψουν.

Ο Νίκος Ζήγρας και ο Μπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκος Ζήγρας ήταν αυτός που έβαλε στο «κάδρο» της περίφημης υπόθεσης τον τραπεζίτη Π.
Μπ., ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος από την ελβετική δικαιοσύνη σχεδόν για ολόκληρο το 2015.

Όπως είχε πει στους Ελβετούς εισαγγελείς τον Ιούνιο του 2015, τον χρησιμοποίησε για την απόκτηση έργων τέχνης προκειμένου έτσι να ξεπλυθεί μαύρο χρήμα.

Στη συνέχεια – όπως υποστήριξε ο Ν. Ζήγρας – ο τραπεζίτης κατάφερε νʼ ανοιχτεί, με μία φωτοτυπία ενός διαβατηρίου, ένας τραπεζικός λογαριασμός στη Morgan Stanley της Ζυρίχης.

Ο λογαριασμός αυτός σύμφωνα με τον Ν. Ζήγρα «δούλευε, υπέρ μιας υπεράκτιας εταιρείας, της NULUFIELD DEVELOPPMENT INC, στην οποία μετέφερε χρήματα μιας άλλης υπεράκτιας εταιρείας που φαίνεται να ανήκε στο θείο ενός στενού του φίλου (σ. σ του Π. Μπ. ».

Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου ανάφερε ότι ο Π. Μπ. προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του τον εμφάνιζε ως κροίσο και ότι ποτέ στον ίδιο δεν παραδόθηκαν έργα τέχνης.

Μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας απολογίας του ενώπιον των Ελβετών ανακριτών, ο Ν. Ζήγρας είχε δηλώσει :

«Μεταξύ άλλων «απολογήθηκα» στους Ελβετούς για την κατηγορία του κυρίου Μπάιλα, ο οποίος με εγκαλεί μέσω της πολυτελούς ομάδας Ελβετών και Άγγλων δικηγόρων του και για τα 2,2 εκατομμύρια που αγωνίστηκα και πέτυχα να επιστρέψουν στην Ελλάδα, μια και φαινόταν, πάντα με τις υπογραφές του κυρίου Μπ., πως ήμουν ο οικονομικός δικαιούχος της NULUFIELD.

Όταν μάλιστα του ζητούν δικαιολογητικά για το άνοιγμα των λογαριασμών λέει: «Ψάξατε στο αρχείο των τραπεζών σας, που ξέπλεναν χρήματα… Ή μήπως δεν γνωρίζετε ότι προσπάθησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος να δωροδοκήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης σας για να μην ανοίξει ο λογαριασμός του;».

Στη συνέχεια περιέγραψε τη συνεργασία με τον τραπεζίτη Π. Μπ.: «Αρχικά ως το 2005 ο Α. Τσοχατζόπουλος ως πραγματικός δικαιούχος των λογαριασμών έπαιρνε τις αποφάσεις, τις οποίες έδινε σε εμένα και στην συνέχεια τις μεταβίβαζα στον Μπ., ο οποίος μέσω εμβασμάτων στην εταιρεία Morelia, που διατηρούσε λογαριασμό στη Morgan Stanley, έστελνε τα χρήματα στη Morelia στην Ελλάδα.

Παρελάμβανα από το γραφείο της εταιρείας στην Αθήνα, σε βαλίτσες με μετρητά τα χρήματα, αφαιρεμένης της προμήθειας, που είχε συμφωνηθεί και τα παρέδιδα στον Άκη Τσοχατζόπουλο».

Όταν ερωτάται πώς γνώρισε τον Μπ., ο οποίος, όπως είπε, ζούσε με πολυτελή τρόπο, εξηγεί ότι του τον γνώρισε γνωστός δικηγόρος της Αθήνας, που ήταν φίλος του Α. Τσοχατζόπουλου.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι συνέτρωγε και με τη σύζυγο του Άκη Βασιλική Σταμάτη. Τελευταία φορά, όπως ανέφερε ο Ν. Ζήγρας τον συνάντησε κρυφά το 2007, όταν αποκαλύφθηκε το όνομά του.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις είπε ότι «επιταγές και μετρητά έπαιρνε πάντα από τον πρώην υπουργό Ντίνο Μιχαηλίδη, τα παρελάμβανε εκείνος από τον έμπορο Φουάντ Αλ Ζαγιάτ, ιδιοκτήτη της εταιρείας Drumillan και στη συνέχεια τα κατέθετα στις τράπεζες Credit Lyonnais και Morgan Stanley και από εκεί μέσω της υπεράκτιας Morelia τις παρέδιδα στον τελικό αποδέκτη, τον Άκη Τσοχατζόπουλο».

Πρόσθεσε ότι ο Μπ. γνώριζε καλά τη Morelia και τους ιδιοκτήτες της. «Την ίδια πορεία ακολουθούσαν τα χρήματα και προς την άλλη τράπεζα την Credit Lyonnais Η Morelia είχε φτιάξει ένα πολύ καλό δίκτυο μεταξύ των δύο τραπεζών», τόνισε.

Ο Μπ. νομιμοποίησε παράνομα έσοδα

Οι εισαγγελείς καταλογίζουν στον κατηγορούμενο ότι προχώρησε σε 100 πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες προς όφελος του κ. Τσοχατζόπουλου.

Συνολικά 21,7 εκατομμύρια ευρώ που επενδύθηκαν ήταν προϊόν δωροδοκίας.

Την προσοχή των ελβετών τράβηξαν ωστόσο επτά εμβάσματα ύψους 960.000 ευρώ από το 2010 έως το 2011.

Η κίνηση των εμβασμάτων αυτών «δρομολογήθηκε» όταν, σύμφωνα με τις ελβετικές αρχές, ο τραπεζίτης κατέβηκε στην Αθήνα και συναντήθηκε με βασικό μάρτυρα κατηγορίας στη δίκη του κ. Τσοχατζόπουλου που είχε αναλάβει να διαχειρίζεται μέρος των κεφαλαίων.

Είχε εντοπισθεί το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και σύμφωνα με την εισαγγελία της Μπελιντσόνα οι δύο άνδρες προσπαθούσαν να «προστατεύσουν» μέρος των κεφαλαίων του Άκη.

Το «δρομολόγιο»

Σύμφωνα με την εισαγγελία, τα χρήματα από μια εταιρεία του Λονδίνου κατευθύνθηκαν στο ίδρυμα Rotorfluganstalt του Λιχτενστάιν.

Από τις 960.000, έδωσε 456.000 σε πολύ καλό του φίλο στο Λονδίνο, ενώ άλλες 456.000 κατευθύνθηκαν σε δικό του προσωπικό λογαριασμό, χρήματα τα οποία φαίνεται ότι χρησιμοποίησε ιδιωτικά.

Επί της ουσίας, η εισαγγελία κατηγορεί τον τραπεζίτη ότι αφού «ξέπλυνε» τα χρήματα του πρώην υπουργού, υπεξαίρεσε τουλάχιστον 960.000 από αυτά, τα μισά από τα οποία έδωσε σε έναν καλό του φίλο, που τον βοήθησε.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία υποστηρίζει ότι για την ιδιοποίηση των 960.000 ευρώ δεν υπήρχε οποιοσδήποτε λόγος εμπορικής συναλλαγής, παρά το γεγονός ότι η υπεράσπιση του τραπεζίτη ισχυρίζεται ότι ο κατηγορούμενος είχε διαθέσει μέρος του ποσού ως προκαταβολή για την αγορά πινάκων του ζωγράφου Θεόδωρου Στάμου.

Σε φορητό υπολογιστή που εντοπίστηκε στην κύρια κατοικία του, οι Αρχές βρήκαν αποδείξεις πώλησης των έργων τέχνης του Στάμου, που είχαν σύμφωνα με το κατηγορητήριο προχρονολογηθεί.

Ανάμεσα στους αγοραστές εμφανίζεται και Έλληνας με πλασματική διεύθυνση στην Κωνσταντινούπολη.

Το φθινόπωρο του 2016 οι ελβετικές αρχές έκαναν μια τελευταία έρευνα στην κύρια κατοικία κατηγορουμένου και σύμφωνα με το κατηγορητήριο βρήκαν τους πίνακες στην κατοχή του.

Και στην πραγματική διεύθυνση του δήθεν αγοραστή των πινάκων στην Κηφισιά φαίνεται ότι έγινε έφοδος και κατασχέθηκαν έγγραφα.

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες της εισαγγελίας.

Οι ελβετικές αρχές ερεύνησαν ακόμα εκτός από την κύρια κατοικία του τραπεζίτη στη Ζυρίχη και μία εξοχική κατοικία του στη Σαντορίνη, μία εταιρεία διαχείρισης καταπιστεύματος και δύο θυρίδες.

Ο κατηγορούμενος κρατήθηκε σε ελβετική φυλακή αφού συνελήφθη καθ' οδόν προς τη Νότιο Αφρική –για διακοπές– στις 16 Δεκεμβρίου 2014.

Συνολικά κρατήθηκε 11 μήνες, έως τις 26 Νοεμβρίου του 2015, ενώ στο μεσοδιάστημα είχαν απορριφθεί τέσσερα αιτήματά του να αρθεί ο όρος της προσωρινής κράτησής του.

Οι όροι αυτοί αντικαταστάθηκαν από καταβολή εγγύησης ενός εκατ. ελβετικών φράγκων (αργότερα μειώθηκε στις 200.000 φράγκα).


ΠΗΓΗ
https://www.mononews.gr/business/ola-etima-gia-ti-diki-tou-megalotrapeziti-tou-tsochatzopoulou

ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

https://ift.tt/2HhVE3Mvia IFTTT

http://kalimeranews2.blogspot.com/2019/08/blog-post_39.html?m=0


http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

@!ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!@