@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

26.7.20

Α.Π.Ε. – Τρισεκατομμύρια επιδοτήσεων για το τίποτα

Οι αποκαλούμενες Α.Π.Ε. έχουν αντλήσει τρισεκατομμύρια μέσω επιδοτήσεων,
Οι αποκαλούμενες Α.Π.Ε. έχουν αντλήσει τρισεκατομμύρια μέσω επιδοτήσεων, προσφέροντας ένα μεγαλοπρεπές τίποτα στην παγκόσμια αγορά ενέργειας.

οι «ανανεώσιμες» α.π.ε. θα διαδραματίζουν ένα σχετικά δευτερεύοντα ρόλο ως πηγές ενέργειας
Του Mark J. Perry

Απόδοση: Ευθύμης Μαραμής

Tο 2016, η ηλιακή και η αιολική ενέργεια παρείχαν μόλις το 0,8% της συνολικής παγκόσμιας ενέργειας (Συνολική Αρχική Ενεργειακή Ζήτηση), ακόμη και μετά από τρισεκατομμύρια δολάρια επιδοτήσεων αντλημένα από τους φορολογούμενους. 

Επιπλέον, θα φθάσουν μόλις το 3,6% μερίδιο παροχής, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Ενέργειας για το 2017 (βλ. το γράφημα παρακάτω). 

Το ενεργειακό μέλλον του κόσμου, ακόμα και σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα από σήμερα ως το 2040, θα μοιάζει πολύ με ό,τι ισχύει στο παρόν, με τα ορυκτά καύσιμα να παρέχουν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας μας (81% σήμερα έναντι 75% το 2040) ενώ οι «ανανεώσιμες» Α.Π.Ε. θα διαδραματίζουν ένα σχετικά δευτερεύοντα ρόλο ως πηγές ενέργειας.


 http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

@!ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!@