“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ-Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ




ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ 

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΟΙΚ. ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ 

Ρουμανία «μέρες του '89» μύθοι και πραγματικότητα - Ατέχνως
Αναρτήθηκε στη Κοινοβουλευτική Διαφάνεια η απόφαση του προέδρου της Βουλής για τη συγκρότηση Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης.

Μέλη της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης θα είναι οι βουλευτές: 1. Δερμεντζόπουλος Χρήστος 2. Δημοσχάκης Αναστάσιος 3. Καιρίδης Δημήτριος 4. Κελέτσης Σταύρος 5. Κεφαλογιάννη Όλγα 6. Λαζαρίδης Μακάριος 7. Μπακογιάννη Θεοδώρα (Ντόρα) 8. Πιπιλή Φωτεινή 9. Ρουσόπουλος Θεόδωρος 10. Στυλιανίδης Ευριπίδης 11. Τσιλιγγίρης Σπυρίδων (Σπύρος) 12. Χατζηβασιλείου Αναστάσιος (Τάσος) 13. Χατζηδάκης Διονύσιος 14. Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία) 15. Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα) 16. Γκαρά Αναστασία (Νατάσα) 17. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν 18. Κατρούγκαλος Γεώργιος 19. Φίλης Νικόλαος 20. Χαρίτου Δημήτριος 21. Λοβέρδος Ανδρέας 22. Παπανδρέου Γεώργιος 23. Δελής Ιωάννης 24. Μπούμπας Κωνσταντίνος 25. Σακοράφα Σοφία

Η Διακομματική Επιτροπή έχει προθεσμία έξι μηνών για να υποβάλει την έκθεσή της.

Η Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την Ανάπτυξης της Θράκης συγκροτείται μετά από πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και μετά από ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας.



Η FUEN είναι ιδρυτικός συνεργάτης στο Δίκτυο Ικανότητας Schleswig-Holstein / South Denmark
07.07.2020

Στο Sankelmark, ιδρύθηκε η υποστηρικτική ένωση για το "Δίκτυο Ικανότητας Μειονοτήτων Schleswig-Holstein / South Denmark". Ο στόχος είναι να προωθηθεί η κατανόηση για τις αυτόχθονες εθνικές μειονότητες και εθνικές ομάδες, καθώς και για τη γλώσσα και τον πολιτισμό τους και να υποστηριχθεί η ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών μεταξύ των μειονοτήτων και των εθνικών ομάδων σε σχέση με τον πληθυσμό της πλειοψηφίας - κυρίως στην Ευρώπη.

"Με αυτό το κλείσιμο των τάξεων των μειονοτικών ενώσεων, θέλουμε να συνεισφέρουμε ακόμη περισσότερο την ικανότητά μας στην πολιτική μειονοτήτων ως παράδειγμα βέλτιστων πρακτικών στην Ευρώπη - μέσω έργων, σεμιναρίων και μέτρων συνάντησης και ανταλλαγής", δήλωσε ο Johannes Callsen, Επίτροπος των μειονοτήτων της πολιτείας του Σλέσβιχ-Χολστάιν, καλωσορίζοντας την ίδρυση του δικτύου. Στις αρχές του 2019, η Callsen είχε προτείνει να συνεχιστεί το περιεχόμενο της αρχικά προγραμματισμένης Βουλής των Μειονοτήτων σε ένα δίκτυο ενώσεων μειονοτήτων και ότι, σε αυτό το πλαίσιο, συναντήσεις και ανταλλαγές μεταξύ εθνικών μειονοτήτων και εθνοτικών ομάδων, καθώς και με τον πληθυσμό της πλειοψηφίας στην Ευρώπη πρέπει να διασφαλιστεί. Ειδικά το έτος της 100ης επετείου της ειρηνικής οριοθέτησης των συνόρων το 2020, αυτό ήταν ένα σημαντικό μήνυμα.

Ο πρόεδρος του δικτύου, Uwe Jessen, πρόσθεσε: "Τα έργα του δικτύου πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Σλέσβιχ-Χολστάιν ή στην περιοχή της Νότιας Δανίας, ενισχύοντας έτσι τον ρόλο της περιοχής στην πολιτική μειονοτήτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα ιδρυτικά μέλη του δικτύου είναι το Bund Deutscher Nordschleswiger (BDN), το Friesenrat Sektion Nord, το Sydslesvigsk Forening (SSF), το Verband Deutscher Sinti und Roma Landesverband Schleswig-Holstein, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Schleswig-Holstein, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για θέματα μειονοτήτων (ECMI) και την Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνικοτήτων (FUEN). "Οι οργανώσεις μειονοτήτων της περιοχής μας με τη μεγάλη τους αρμοδιότητα είναι φορείς και εμπνευστές για αυτό το δίκτυο. Μέσω αυτού του δικτύου μπορούν να δείξουν σε άλλες μειονότητες στην Ευρώπη θετικά παραδείγματα στήριξης των μειονοτήτων στην περιοχή μας", δήλωσε ο Callsen, ο οποίος μετέτρεψε την ιδρυτική διαδικασία. Το κράτος θα υποστηρίξει οικονομικά το Δίκτυο Ικανότητας Μειονοτήτων και θα επιτρέψει έτσι έργα με την έννοια της προώθησης των μειονοτήτων.

Το εκλεγμένο συμβούλιο απαρτίζεται ως εξής:

Πρόεδρος: Uwe Jessen (Bund Deutscher Nordschleswiger)

Αναπληρωτής πρόεδρος: Frank Nickelsen (Friesenrat)

Ταμίας: Éva Adél Pénzes (FUEN)

Γραμματέας: Christian Pletzing (Ευρωπαϊκή Ακαδημία)

Αξιολογητές: Anna Weiß (Verband Deutscher Sinti und Roma Landesverband Schleswig-Holstein), Jens A. Christiansen (SSF) και καθηγητής Dr. Vello Pettai (ECMI)

Η διαχείριση του δικτύου ικανοτήτων μειονοτήτων πραγματοποιείται από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Σλέσβιχ-Χολστάιν στο Sankelmark.

Φωτογραφία: Ιδρυτικό συμβούλιο, από αριστερά προς τα δεξιά: καθηγητής Dr. Vello Pettai (ECMI), Anna Weiß (Ένωση Γερμανών Sinti και Roma, LV SH), Dr. Christian Pletzing (Europäische Akademie Sankelmark), Uwe Jessen (BDN), Frank Nickelsen (Friesenrat), Éva Adél Pénzes (FUEN), JA Chrstiansen (SSF), MB Johannes Callsen 

(Staatskanzlei des Landes Schleswig-Holstein)

http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Comments