@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

29.7.20

Επιστολή από τον πρόεδρο του Συλλόγου Βουλγάρων Κρήτης, Πέταρ Αναστάσοβ

Για τις ελπίδες και τα προβλήματα των Βουλγάρων στην Κρήτη


Το Ράδιο Βουλγαρία έλαβε επιστολή από τον πρόεδρο του Συλλόγου Βουλγάρων Κρήτης, Πέταρ Αναστάσοβ. Έτσι ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα 30 000 συμπατριωτών μας που ζουν στο ελληνικό νησί.

Αντίγραφα της επιστολής παρέδωσε ο κύριος Αναστάσοβ στην υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Αικατερίνα Ζαχάριεβα, η οποία ήταν σε επίσκεψη στην Ελλάδα.

Η ανοιχτή επιστολή απευθύνεται στο υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, στην βουλγάρικη πρεσβεία στην Αθήνα και στα ΜΜΕ και κάνει έκκληση για την ίδρυση βουλγάρικου προξενείου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η παράκληση διατυπώθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2015 με τα επιχειρήματα ότι οι Βούλγαροι που ζουν στο νησί πρέπει για κάθε έντυπο που χρειάζονται να ταξιδεύουν μέχρι την Αθήνα και ένα τέτοι ταξίδι είναι χρονοβόρο και ακριβό. Πολλοί αιτούντες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μείνουν στην ελληνική πρωτεύουσα όσο ετοιμάζονται τα χαρτιά τους, πράγμα που μπορεί να παραταθεί μέχρι και 1 μήνα.«Ιδρύσαμε τον Σύλλογο πριν 5 χρόνια, λέει ο κύριος Αναστάσοβ. Τώρα πια έχουμε 4 βουλγάρικα σχολεία σε 4 πόλεις της κρήτης, έχουμε 8 δασκάλες και διδάσκουμε βουλγάρικα σε περίπου 200 παιδιά. Βοηθάμε και τις οικογένεις που ζουν στα γειτονικά νησιά».Ο σύλλογος οργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις μια εκ των οποίων ήταν η πρώτη λογραφική συγκέντρωση των Βουλγάρων της Κρήτης πέρσι. Κατά τις επονομαζόμενες «Προξενικές ημέρες», όταν το υπουργείο Εξωτερικών στέλνει υπαλλήλους του κατά τόπους για να εξασφαλίσουν κάποιες σημαντικές υπηρεσίες στους Βούλγαρους του εξωτερικού όπως εξουσιοδοτήσεις, αιτήσεις για βουλγάρικες ταυτότητες και παραλαβή έτοιμων εγγράφων, τα μέλη του Συλλόγου βοηθούν όσο μπορούν έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.„Στις Προξενικές ημέρες συνήθως συγκεντρώνονται κάμποσες εκατοντάδες άτομα και εμείς αφιερώνουμε προσωπικό χρόνο και πόρους κάμποσους μήνες νωρίτερα για να είμαστε χρήσιμοι, λέει ο κύριος Αναστάσοβ. Μετά το τέλος των ημερών χρειαζόμαστε άλλον περίπου 1 μήνα για να παραδώσουμε τα έτοιμα έγγραφα στους συμπατρώτες μας. Δυστυχώς δεν αισθανόμαστε ότι οι θεσμοί στην Βουλγαρία ενδιαφέρονται για μας. Λάβαμε μόνο 1 κασόνι βιβλία από την πρεσβεία στην Αθήνα. Μακάρι να εισακουσθεί η έκκλησή μας και να νιώσουμε την υποστήριξη της πατρίδας μας».

Μετάφραση: Αγάπη Γιορντανόβα

Φωτογραφίες: Προσωπικό αρχείο
https://bnr.bg/el/post/101317378

http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

@!ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!@