“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ισραήλ: Η Chevron Μπορεί να Μετατρέψει το Κοίτασμα Λεβιάθαν σε Παγκόσμιο Προμηθευτή Φ. Αερίου


Η είσοδος της Chevron στο πεδίο φυσικού αερίου Leviathan του Ισραήλ θα συμβάλει στη μετατροπή του έργου σε παγκόσμιο προμηθευτή, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Delek Drilling, Yossi Abu. Ως γνωστόν η Chevron συνήψε τον προηγούμενη μήνα οριστική συμφωνία με την Noble Energy για την απόκτηση όλων των εκκρεμών μετοχών της ύψους 5 δισ. δολαρίων.

Η συνολική επιχειρηματική αξία της εξαγοράς της Noble Energy, του φορέα εκμετάλλευσης της Leviathan, είναι 13 δισεκατομμύρια δολάρια συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

Αυτή η αγορά έκανε τη Chevron την πρώτη ενεργειακή εταιρεία που εισήλθε στην ισραηλινή αγορά, η οποία έχει μερίδια σε πολλά ισραηλινά υπεράκτια πεδία φυσικού αερίου εκτός από τον Leviathan.

Η συμφωνία ήταν επίσης η πρώτη μεγάλη ενεργειακή συμφωνία μετά την κρίση του κρωνοϊού, η οποία μείωσε σε πρωτοφανή επίπεδα τη ζήτηση καυσίμων και πρόσθεσε νέες αμφιβολίες για το μέλλον της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να στραφούν σε ανανεώσιμες πηγές.

Το Leviathan, το μεγαλύτερο πεδίο φ. αερίου στο Ισραήλ, άρχισε την παραγωγή του στα τέλη του περασμένου έτους και εξήγαγε στην Ιορδανία και την Αίγυπτο, καθώς και στην τοπική αγορά.

Σύμφωνα με το Reuters, η Noble και η Delek, ήθελαν να εισέλθουν στην αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε ένα δεύτερο στάδιο, αν και το Ισραήλ δεν διαθέτει υποδομή για αυτό. Δύο επιλογές που μελετώνται είναι η σύνδεση με τερματικά ΥΦΑ στην Αίγυπτο ή η κατασκευή τερματικού FLNG.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Delek Drilling, Yossi Abu, δήλωσε στο Reuters: «Δεν έχουμε στην ομάδα μας τις δυνατότητες ΥΦΑ. Η Chevron όμως έχει μια σημαντική ικανότητα LNG στο έργο Leviathan και είμαι βέβαιος ότι θα ενισχύσουν τις δυνατότητές μας να μεταφέρουμε τη Leviathan από τοπικό και περιφερειακό σε έναν παγκόσμιο προμηθευτή φυσικού αερίου ».

Η ιδέα ενός τερματικού σταθμού FLNG πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα επιπλέει στην ανατολική Μεσόγειο και θα επιτρέπει τις εξαγωγές σε πιο απομακρυσμένες αγορές, συζητείται εδώ και χρόνια.  Η βοήθεια της Chevron, στο έργο έχει να κάνει με την εμπορική προοπτική και το μάρκετινγκ, όμως σίγουρα, από τεχνικής άποψης θα βοηθήσει στην αξιολόγηση της δυνατότητάς μας για την ανάπτυξη ενός πλωτού τερματικού σταθμού ΥΦΑ».

(offshore-energy.biz)  energia.gr

http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Comments