“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Εάν τα νέα, υπερ-γρήγορα δίκτυα 5G που έχουν τεθεί σε εφαρμογή

Προς τί η αμερικανική ανησυχία;

Εάν τα νέα, υπερ-γρήγορα δίκτυα 5G που έχουν τεθεί σε εφαρμογή σε όλο τον κόσμο κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας εξοπλισμό της Huawei, η κινεζική κυβέρνηση και οι πράκτορες κατασκοπείας της θα μπορούσαν να έχουν ένα παράθυρο στα συστήματα 5G που θα συνδέει τελικά πολύ περισσότερες συσκευές από τα άλλα διαθέσιμα δίκτυα δεδομένων.

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν άλλες χώρες ότι ο εξοπλισμός, τα τσιπ και το λογισμικό Huawei 5G εξοπλίζονται από κινεζικούς οργανισμούς πληροφοριών για να τους κατασκοπεύουν.

Όσο πιο ευρύτερα μοιράζονται τα αμερικανική απόρρητα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να βρεθούν στο Πεκίνο.

Η Huawei πάντα αρνείται ότι κάποιο από τα μηχανήματά της έχουν διαβρωθεί και δεν έχει αποδειχθεί ότι έχει συμβεί αυτό.

Τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Εξωτερικών Πομπέο προειδοποίησε το μέλος των ‘Five Eyes’, Νέα Ζηλανδία, ότι οι ΗΠΑ δεν θα μοιραστούν πληροφορίες μαζί τους, μόνον εάν η χώρα απέκλειε την Huawei από τα "κρίσιμα πληροφοριακά συστήματα".

Τον Απρίλιο έδωσε το ίδιο μήνυμα στους συμμάχους του ΝΑΤΟ, και τον Μάιο προειδοποίησε το Ηνωμένο Βασίλειο να μην «ξεχνάει» τον αποκλεισμό της Huawei.

Στο κοινό, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ πήρε διπλωματικά το θέμα, απαντώντας "όχι" όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο εάν το Ηνωμένο Βασίλειο μπορούσε να αποκοπεί από τις πληροφορίες των ΗΠΑ σχετικά με την περίπτωση που έχει προκύψει. "Έχουμε απίστευτη σχέση ανταλλαγής πληροφοριών και θα είμαστε σε θέση να ξεπεράσουμε τυχόν διαφορές", είπε.

Comments