“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Από τους «ψεκασμένους» στους «αποτυχημένους», από τον Λεπρό της αριστεράς στο Λεπρό της δεξιάς!....



Από τους «ψεκασμένους» στους «αποτυχημένους» – Τα πολλά διαγγέλματα δείχνουν πανικό

Του Απόστολου Αποστόλου

Με μεγάλη ευκολία φαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός έχει γλιστρήσει σε μια λαϊκή κουλτούρα που μοιράζονται οι πιτσιρικάδες μεταξύ καφέ και πλατείας, με λεξιλόγιο που προέρχεται από το περιβάλλον του σχολικού φραστικού μπούλινγκ.

Στο διάγγελμα του για τα νέα μέτρα (έχει δώσει πολλά διαγγέλματα ο Πρωθυπουργός αλλά τα πολλά διαγγέλματα δείχνουν πανικό) αποκάλεσε συμπολίτες μας «ψεκασμένους», δείχνοντας έτσι τον αγενή αποκλεισμό του σε κοινωνικές ομάδες που εκείνες αμφισβητούν τα μέτρα της κυβερνητικής πρακτικής.

Οι πολίτες που εκφράζουν αμφισβήτηση, προβληματισμό, άρνηση, στις κυβερνητικές αποφάσεις λούζονται τον χαρακτηρισμό του «ψεκασμένου» από τους υπάκουους και προσκυνημένους της εξουσίας.

Οι σκεπτικιστές με την ερωτηματική και απορητική τους λογική, είναι σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό η πλέμπα των «ψεκασμένων».

Καημένε Αρκεσίλαε, αλλά και εσύ Επίχαρε, με τη σκεπτικιστική λογική σας, αν ζούσατε στη μετανεωτερική εποχή της πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη τι μπούλινγκ θα είχατε δεχτεί και τι περιφρόνηση. Θα βλέπατε ότι οι μπονβιβέρηδες της εξουσίας στις μέρες μας νηπιάζουν με τα βραχιολάκια και ξεσαλώνουν με την ανεπαρκέστατη κουλτούρα της εφηβικής βομβούσης χαριτομενιάς.

Την ίδια στιγμή οι «ψεκασμένοι» χωρίς να διαθέτουν την επιβαλλόμενη φρονιμάδα της ανοχής και της σιωπής, που ζητάει το σύστημα βγάζουν γλώσσα στους εξουσιομεσίτες και τους αποκαλούν «αποτυχημένους».

Και όχι άδικα βέβαια, αφού ψηλαφούν τα έργα και τις μέρες της ανάξιας πολιτικής των «αποτυχημένων», αφού ξεσκεπάζουν την υπερκοστολογημένη αχρηστία τους και τα νεκρανεστημένα αφηγήματά τους.

Τι μας έλεγε το κουκλοθέατρο της εξουσίας; Η ύφεση με τον κορωνοϊό θα ήταν της τάξης του 4%, τώρα ο τραπεζίτης κ. Στουρνάρας μας λέει πως η ύφεση θα προσεγγίσει το 9,4% και προτείνει λιτότητα.

Όχι δεν το λένε οι «ψεκασμένοι». Τι πρότεινε ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμα του για την «καταπολέμηση» του κορωνοϊού, ένα μίνι λοκντάουν. Μόνο που το λοκντάουν δεν είναι λύση (αυτό ισχυρίζεται και ο ΠΟΥ και όχι οι «ψεκασμένοι») δεν αποτελεί ούτε καν φροντίδα σε μια δεδομένη χρονική στιγμή αλλά παγώνει τον ιό σκεπάζοντάς τον, με την ακινησία και την απραξία του πληθυσμού.

Γιατί επιβάλλεται; Μα προφανώς για να αποφευχθεί η «συμφόρηση» σε νοσοκομεία ασθενών κόβιντ-19.Ο ιός όμως δεν κάνει εκπτώσεις, ούτε σταματά, θα έρθει με δριμύτητα κάτω από ψυχρές κλιματολογικές συνθήκες για να δείξει τη δύναμη του. Και το ερώτημα. Σε συνθήκες που ευνοείται η ανάπτυξη του κορωνοϊού ο Πρωθυπουργός τι θα κάνει; Θα εξαφανίσει τον ελληνικό λαό ως άλλος Criss Angel, ή θα τον κλείσει σε υπόγεια καταφύγια που θα κατασκευαστούν από τον Robert Vicino και τον όμιλο Vivos; (Οι νέοι εργολάβοι των καταφυγίων κατά του κορωνοϊού σύμφωνα με την Guardian έχουν ξεπεταχτεί σαν μανιτάρια) Και επίσης ένα άλλο ερώτημα, προς τους «αποτυχημένους».

Γιατί σπατάλησαν τα χρήματα 20 εκατομμυρίων σε κανάλια με αντιφατικές πληροφορίες για τη νόσο και σε περιπάτους στο κέντρο της Αθήνας του μετα-λαϊκιστή και πολυλιβανισμένου Δημάρχου της «cath-all» πολιτικής και δεν ενίσχυσαν τα νοσοκομεία, δεδομένου ότι το νοσοκομειακό σύστημα υγείας έχει ελλείψεις σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ;

Πολλά τα ερωτήματα προς τους «αποτυχημένους» του πολιτικού μας πειθαναγκασμού. Οπως γιατί η Ελλάδα να παρακολουθήσει το ίδιο μίνι λοκντάουν της Γερμανίας και της Αυστρίας, αφού σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Πρόσληψης Νοσημάτων ECDS η Ελλάδα βρίσκεται από πολύ χαμηλά έως μέτρια επίπεδα επιδημιολογικού φορτίου, παρά την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και την άνοδο του αριθμού των νεκρών ανά ημέρα;

Μήπως γιατί ο Πρωθυπουργός έχει αποδεχτεί ότι η χώρα αποτελεί γερμανική αποικία και παρακολουθεί τη μητρόπολη Γερμανία. Εγκαταλείψτε τα άκλητα και ακατάγραφα κύριε Πρωθυπουργέ, μη παρασύρεστε από τα φαιδρά της παιδαριώδους γλωσσικής ευκολίας, δηλαδή, από γλωσσικά φορτία που είναι ρατσιστικά, μιας παρωχημένης pop culture, αδικείτε τη πολιτική ζωή του τόπου.

Προσπαθήστε να δείξετε ότι δεν είστε εραστής της αποτυχίας.

Ο Απόστολος Αποστόλου είναι Δρ. Φιλοσοφίας

The Flag Report

Comments