“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΙΣΤΟΡΙΑ-ΕΛΛΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΛΑΖΑΡΕΙΟΣ ΛΕΠΡΑ

 


Υ.Γ. Τὸ παρακάτω κείμενον δὲν ἐδημοσιεύθῃ ΠΟΤΕ ἔως σήμερα, παρ’ ὅτι ἔχει σταλεῖ σὲ πολλοὺς ἱστολόγους, καθῶς καὶ σὲ περιοδικά… Νὰ ξέραμε ἄρα γέ καὶ τὸ γιατί….


Αθήνα 17 Νοεμβρίου 2009


Από: Δημήτριο Ε. Νικητάκη


Προς : τον κ Αρχισυντάκτη της εφημερίδος « HELLHΝΩΝ ΛΟΓΟΙ»


Κάθε μέρα που βγαίνω στους δρόμους, προκειμένου να τακτοποιήσω τις διάφορες δουλειές μου, βλέπω σχεδόν παντού την γνωστή πινακίδα για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Και ενώ ο Ελ. Βενιζέλος αποτελεί παρελθόν, εγώ νομίζω ότι τον ακούω να γελάει, και να μου φωνάζει:


–Θες δεν θες, θα με βλέπεις πάντα μπροστά σου.


– Θα σου θυμίζω τις πατρίδες που σας έκλεψα.


–Θα σε στοιχειώνω με τους χιλιάδες νεκρούς προγόνους σου.


–Θα υπονομεύω το μέλλον σου με τους κυβερνήτες που σου επιβάλλουν οι συμπατριώτες μου. Και μην νομίζεις ότι δικαιούσαι καλύτερη μεταχείριση. Εγώ σας έκανα μεγαλύτερη ζημιά από τα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς και εσείς ένα αεροδρόμιο φτιάξατε και μου το αφιερώσατε.


–Α! πού είσαι, για ρώτα τον πρώην δήμαρχο. Έλα μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, τον Αβραμόπουλο εννοώ. Για ρώτησέ τον: με θεμέλιο λίθο το θεμελίωσε ή με ρολό; Νομίζω ότι τόσες πινακίδες για ένα αεροδρόμιο δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Ίσως επειδή και τέτοιοι «Εθνάρχες» δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο λαό.


Καταλαβαίνεις, κ. αρχισυντάκτα, τι έπαθα, όταν, στο φύλλο της εφημερίδας σας της Παρασκευής 13ης Νοεμβρίου, διάβασα μετά μεγάλης εκπλήξεώς μου, και το ξαναδιάβασα μετά μεγαλυτέρας εκπλήξεως , ότι ο κλήρος αναθεμάτισε τον Ελευθέριον Βενιζέλον, διότι ύμνησε (κατά την διάρκειαν της Συντακτικής Συνελεύσεως των Κρητών ) τον Ελληνισμόν, λέγοντας ότι «οι έννοιες Ελληνισμός και χριστιανισμός δεν μπορούν να ταυτιστούν ». 


Το δημοσίευμά σας αυτό με άφησε άναυδο! Και τούτο διότι ο Ε. Βενιζέλος, με τον βίο και την πολιτεία του, υπήρξε καταστροφή για την Ελλάδα . Σχετικά με τον αφορισμό ή ανάθεμα, σας διαβεβαιώ ότι δεν έγινε για τον προαναφερόμενο λόγο. 


Ναι, τον αναθεμάτισαν, όχι όμως για τα όσα είπε περί Ελληνισμού και χριστιανισμού.


Διαφωνώ κάθετα μαζί σας. Τον αναθεμάτισαν χρόνια αργότερα, στις 25/12/1916. Το ανάθεμα έλαβε χώρα στο πεδίο του Άρεως για λόγους καθαρά πολιτικούς (διαμάχη Βασιλέως Κων /νου-και Ε. Βενιζέλου). Δεν σας κρύβω ότι το γεγονός του αναθέματός του με έχει απασχολήσει, διότι λόγω της ενασχόλησής μου με την Ιστορία, διαπιστώνω ότι ο ελληνικός ορθόδοξος κλήρος αναθεματίζει και αφορίζει Έλληνες πατριώτες .


Ο Ε. Βενιζέλος δεν ήτο ούτε ΄Ελλην αλλά ούτε και Πατριώτης. 


Comments