“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

"ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε." Τι να εστί άραγε ? Ποιά τα Στελέχη της και οι Συνεργάτες της ?

 ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΡΑΓΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ  ?? Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ??


ΚΑΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΨΑΧΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ..


ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΗΝ “ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.”  ΟΤΑ.....

ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕ.ΔΗ.Μ   Α.Ε  ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ..  

Η "ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε." ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΝ 20η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011.


ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 2020..


ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕ.ΔΗ.Μ Α.Ε ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ??

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Κ. ΓΚΙΚΑΣ
Η εταιρεία “ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.” είναι αναπτυξιακή ανώνυμη εταιρεία Ο.Τ.Α. στην οποία συμμετείχαν ως μέτοχοι 9 (εννέα) Δήμοι της Ανατολικής Αττικής που μετά τις συγχωνεύσεις του N. 3852 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) από την 1-1-2011 έχουν γίνει 5 (πέντε) και συγκεκριμένα ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ο ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ, ο ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ και ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ. Λόγω των μεταβολών στην Αυτοδιοίκηση, με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, η εταιρεία “ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.”, τέθηκε σε εκκαθάριση την 20η Φεβρουαρίου 2011. Η εταιρία για την περίοδο της εκκαθάρισης μεταφέρει την έδρα της στο Δήμο Παλλήνης και ειδικότερα στο Δημαρχείο Παλλήνης, οδός Ιθάκης 12, Γέρακας. http://marathonios.gr/isologismoi/ http://marathonios.gr/isologismoi/

---------- Forwarded message ---------
From: Kyriakos Gkikas <kyriakosgkikas@gmail.com>
Date: Sun, Jul 26, 2015 at 2:16 AM
Subject: "ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε." Τι να εστί άραγε ??????????? Ποιά τα Στελέχη της και οι Συνεργάτες της ??



                                                                    Λονδίνο  26-07-2015


Με το κείμενο που επισυνάπτω είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να μάθουμε τα Στελέχη και τους Συνεργάτες της Μαραθώνιου Αναπτυξιακής. Από τα Σχετικά 1,2, και λόγω των μεταβολών στην Αυτοδιοίκηση, με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας της 17ης και 21ης Φεβρουαρίου 2011, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1909/8-4-2011, η εταιρεία “Μαραθώνιος Αναπτυξιακή ΑΕ.”, τέθηκε σε εκκαθάριση στις 20-2-2011.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Και αν καταλάβετε, πείτε μας και σε΄μας !!


Κυριάκος Α. Γκίκας


ΣΗΜ.: ΤΟ ΖΕΦΥΡΙΟ, ΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ, Η ΧΑΣΙΑ(Φυλή) ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ.

Ο Δήμος Ζεφυρίου αποφάσισε να προχωρήσει στην εκπόνηση Επιχειρησιακού Προγράμματος, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, αν και τυπικά δεν είχε αυτή την υποχρέωση. Η Δημοτική Αρχή εκτίμησε όμως ότι ήταν απαραίτητη η διαδικασία αυτή, για να μπορέσει ο Δήμος να αναβαθμίσει τη λειτουργία του και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των κατοίκων για ποιοτικές δημοτικές υπηρεσίες. Την επιστημονική υποστήριξη της ομάδας διοίκησης έργου για την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος, ανέλαβε η ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ, η διαδημοτική εταιρεία των εννέα Δήμων της Ανατολικής Αττικής με μεγάλη εμπειρία σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και με επάρκεια στελεχών για την εκπόνηση ενός τέτοιου έργου. 

Πήραν μέρος τα εξής στελέχη και συνεργάτες της Μαραθωνίου : 

• Στ. Κωνσταντούλας, Γενικός Διευθυντής Μαραθωνίου Αναπτυξιακής, 
• Ν. Ταμπακίδης, Συντονιστής Ομάδας Μαραθωνίου, 
• Γ. Παπαβάιος, Συντονιστής Ομάδας Μαραθωνίου, 
• Τ. Σαπουνάκης, συνεργάτης Μαραθωνίου, σύμβουλος τοπικής αυτοδιοίκησης, 
• Κ. Λαζαρίδη, συνεργάτης Μαραθωνίου, Επίκουρη Καθηγήτρια Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, 
• Α. Μπιτσακάκη, συνεργάτης Μαραθωνίου, αρχιτέκτονας μηχανικός, χωροτάκτης - πολεοδόμος, 
• Γ. Κοζυράκης, συνεργάτης Μαραθωνίου, Δρ. Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης 
• Τούντα Ελένη, στέλεχος Μαραθωνίου, πολιτικός επιστήμων, 
• Ι. Σπηλιωτόπουλος, Στέλεχος Μαραθωνίου, θέματα αθλητισμού, 
• Στ. Κατής, στέλεχος Μαραθωνίου, θέματα τοπικής αγοράς, 
• Γ. Θηβαίος, στέλεχος Μαραθωνίου, θέματα Ψηφιακής Σύγκλισης, 
• Α. Κουλούρη, συνεργάτης Μαραθωνίου, θέματα παιδείας και πολιτισμού, 
 

Η Ομάδα της Μαραθωνίου θέλει να επισημάνει την πολύ καλή συνεργασία που είχε τόσο με τα αιρετά όργανα (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδροι νομικών προσώπων) όσο και με τις υπηρεσίες του Δήμου και τα στελέχη των νομικών προσώπων. Θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον Διευθυντή και τους τμηματάρχες του Δήμου για τη συμβολή τους στη κατάρτιση του Ε.Π. Το παρόν τεύχος είναι το κείμενο της Α΄ Φάσης και είναι αποτέλεσμα της αξιοποίησης των συζητήσεων στην ομάδα έργου, καθώς και της επεξεργασίας των ερωτηματολογίων που συμπλήρωσαν τα στελέχη του Δήμου. Με την ολοκλήρωση και έγκριση της Α΄ φάσης από το Δημοτικό Συμβούλιο, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα τίθεται σε δημόσια διαβούλευση. Στο πλαίσιο αυτό θα προσκληθούν οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και κάτοικοι της πόλης προκειμένου να υποβάλλουν τις δικές τους προτάσεις. Αυτός ο δημόσιος διάλογος αποτελεί κρίσιμο μέρος της διαδικασίας κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος αφού η τοπική κοινωνία καλείται να διατυπώσει τη γνώμη της για το αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής και για τις προτεραιότητες που θα τεθούν. 


                                     Λονδίνο 21-07-2015


Που είναι η σύμβαση ή οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί,  και ποιος επωμίζεται το κόστος αποκομηδής- φθορές αυτοκινήτων - εργατικά - πετρέλαια για την μεταφορά τον ανακυκλώσιμων υλικών στο ΚΔΑΥ  Ασπροπύργου του κύριου Δημήτρη Λαζόπουλου το οποίο πρόσφατα έγινε "κάρβουνο " ??

Με Εκτίμηση

ΚΥΡΙΑΚΟΣ Α. ΓΚΙΚΑΣ 

                                         Λονδίνο    16-07-2015

Κυριάκος Γκίκας

Παύλου Κουντουριώτη 2

Γραμματικό - Αττικής

Τ.Κ. 19007

Ε-mailkyriakosgkikas@yahoo.co.uk

 

ΠΡΟΣ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών

Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: Λ. Μαραθώνος 104

Νέα Μάκρη 190 05

Πληροφορίες: Αρετή Παπαϊωάννου

Τηλέφωνο:22943 20525

&

Κοινοποίηση:

Γενικό Γραμματέα

Δήμου Μαραθώνος

κ. Ν. Τσαγκαράκη

E-mailgensec2@marathon.gr

 

 Αξιότιμε Κύριε Τσαγκαράκη,

 

Με την παρούσα Σύμβαση  την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ  http://anatakti.blogspot.com/2015/07/blog-post_48.html, για την Εναλλακτική Διαχείριση Δημοτικών Αποβλήτων Συσκευασίας στους Συμβαλλόμενους Δήμους, μεταξύ αυτών και του Δήμου Μαραθώνα & Δήμου Νέας Μάκρης (πριν Καλλικρατική εποχή). Ενημερώνομαι, αν καταλαβαίνω σωστά από αυτά που διαβάζω με την παρούσα σύμβαση και ημερομηνία 25/10/2006, ότι για την υλοποίηση της παρούσας συνεργασίας μεταξύ των συμβαλλόμενων δήμων, δηλαδή  της Μαραθώνιος Α.Α.Ε. και τέλος της Ε.Ε.Α.Α.  Η εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης, σε ιδιωτική μονάδα ανακύκλωσης ( Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών , δηλαδή ΚΔΑΥ) που λειτουργούσε στον Ασπρόπυργο του Νομού Αττικής ( κάτι που λίγο πολύ γνωρίσαμε εδώ τον προηγούμενο μήνα http://www.kathimerini.gr/819310/article/epikairothta/ellada/h-fwtia-ston-aspropyrgo-3ekinhse-apo-th-voylgaria ) Είναι το ΚΔΑΥ του κύριου Λαζόπουλου. Ότι τα απόβλητα συσκευασίας συλλέγονται από τη ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ Α.Ε.Ε.  και μεταφέρονται με οχήματα συλλογής στο ΚΔΑΥ.

Επίσης,

Από τα Σχετικά 1,2, και λόγω των μεταβολών στην Αυτοδιοίκηση, με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας της 17ης και 21ης Φεβρουαρίου 2011, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1909/8-4-2011, η εταιρεία “Μαραθώνιος Αναπτυξιακή ΑΕ.”, τέθηκε σε εκκαθάριση στις 20-2-2011.

Επίσης,

Από την σύμβαση με ημερομηνία 25/10/2006 ενημερώνομαι ότι, η ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ Α.Α.Ε. καλύπτει όλα τα έξοδα κίνησης και επισκευών (ενδεικτικά αναφέρονται τα καύσιμα, τα ανταλλακτικά, το πλύσιμο κλπ) όλων των απορριμματοφόρων οχημάτων και κάδων ανακύκλωσης που χρησιμοποιούνται για τη συλλογή και μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών  

Επίσης,

Από την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Ε.Ε.Α.Α. προς τον δήμαρχο Μαραθώνα και ημερομηνία  09/04/2014 διαβάζω για την άριστη μέχρι σήμερα πολυετή συνεργασία ΣΑΣ( του Δήμου Μαραθώνα)  μέχρι τότε.

Παρακαλείσθε θερμά όπως μας ενημερώσετε,

Σχετικά με τις αποφάσεις  των Δημοτικών / Κοινοτικών Συμβουλίων των παρακάτω ΟΤΑ

7/2006 Δήμου Μαραθώνα  και 6/2006 του Δήμου Νέας Μάκρης. ( αντίγραφο αυτών)

Ποιες ήταν οι οικονομικές υποχρεώσεις / οφειλές  του Δήμου Μαραθώνα & Δήμου Νέας Μάκρης από τότε προς την Μαραθώνιο Αναπτυξιακή Α.Ε. κατά έτος   ???

 Επίσης,

Από τη στιγμή πού η  “Μαραθώνιος Αναπτυξιακή ΑΕ.”, τέθηκε σε εκκαθάριση στις 20-2-2011 και με δεδομένη την πολυετή συνεργασία σας  με την Ε.Ε.Α.Α. Από την ημερομηνία αυτή μέχρι σήμερα τι καθεστώς? / σύμβαση ? υπάρχει για την μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών προς το ΚΔΑΥ Ασπροπύργου ? Ποιος επωμίζεται το κόστος μεταφοράς αυτών  από τότε μέχρι σήμερα ?? Απασχολούνται οι εργαζόμενοι του Δήμου Μαραθώνα για το σκοπό αυτό ?? Ο Δήμος Μαραθώνα πλήρωνε ή πληρώνει για την μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών ??( ενδεικτικά αναφέρονται τα καύσιμα, τα ανταλλακτικά, το πλύσιμο κλπ)

Τέλος,

Μπορούμε να έχουμε τις επιδόσεις όλης αυτής της  προσπάθειας,  κατ’ έτος (μηνιαίος ή τριμηνιαίος το καλύτερο !!!),  από την  υπογραφή της σύμβασης με ημερομηνία 25/10/2006 έως σήμερα ?????? Πόσο τις εκατό  οι ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ανά μήνα ή τρίμηνο ήταν /είναι σε αξιοποιήσιμο πλάσμα και πόσο τις εκατό το υπόλειμμα που οδηγείτο ΠΡΟΣ ΤΑΦΗ ΣΤΟ ΧΥΤΑ Φυλής, με μειωμένη τιμή ανά ΤΟΝΟ ????????????????????

Μπορούμε να έχουμε αυτά τα Στατιστικά ΣΤΟΙΧΕΙΑ του Δήμου Μαραθώνα πριν και μετά Καλλικρατικής Εποχής,  και ποίο το οικονομικό κόστος των συμβάσεων αυτών που έχουν υπογραφεί από το Δήμο Μαραθώνα ??  

 

Με Εκτίμηση

 

Κυριάκος Α. Γκίκας

 

ΥΓ – Ελπίζω να μη χρειαστούν άλλα 3 χρόνια μέχρι να λάβω απάντηση για τα εν λόγω αιτήματα !!!

Σχετικό 1

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE

Μαραθώνιος Αναπτυξιακή

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Μετάβαση σε: πλοήγησηαναζήτηση

Αυτό το λήμμα έχει προταθεί για διαγραφή σύμφωνα με την πολιτική διαγραφής της Βικιπαίδειας.

Παρακαλούμε δείτε την αιτιολόγηση, επισκεπτόμενοι την καταχώριση της σελίδας στη σελίδα διαγραφών και εκφράστε εκεί τη γνώμη σας γι' αυτό.
Είστε ευπρόσδεκτοι να επεξεργαστείτε τη σελίδα, αλλά παρακαλούμε μη διαγράφετε το περιεχόμενο ή την παρούσα σημείωση, καθώς εξελίσσεται η διαδικασία.

Προς τον χρήστη που προτείνει τη διαγραφή: Δημιουργήστε την καταχώριση εξηγώντας την αιτιολογία διαγραφής.

Διαχειριστές: διαγραφή

Το έμβλημα της εταιρείας

Η Μαραθώνιος Αναπτυξιακή ήταν μια ανώνυμη, αναπτυξιακή εταιρία που δραστηριοποιούνταν στον οικιστικό άξονα της Λεωφόρου Μαραθώνος στην Ανατολική Αττική. Μέτοχοί της ήταν εννέα δήμοι και κοινότητες της περιοχής, με τους αντίστοιχους δημάρχους και προέδρους κοινοτήτων να απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Στόχος της ήταν η αξιοποίηση πόρων και η εφαρμογή προγραμμάτων για μια βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή.

Στην εταιρεία μετείχαν αρχικά η Κοινότητα Ανθούσας, ο Δήμος Γέρακα, ο Δήμος Γλυκών Νερών, ο Δήμος Μαραθώνος, ο Δήμος Νέας Μάκρης, ο Δήμος Παλλήνης, η Κοινότητα Πικερμίου, ο Δήμος Ραφήνας και ο Δήμος Σπάτων.

Μετα τις αλλαγές από το Σχέδιο Καλλικράτης μετείχαν πέντε δήμοι, η Παλλήνη, ο Μαραθώνας, η Ραφήνα-Πικέρμι, τα Σπάτα-Αρτέμιδα και η Παιανία. Εξαιτίας των αλλαγών στην τοπική αυτοδιοίκηση η εταιρεία τέθηκε σε εκκαθάριση το 2011.[1]

Η εταιρία συντόνιζε τα τοπικά αναπτυξιακά προγράμματα όπως τέθηκαν το 1999 για πρώτη φορά στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ραφήνας, για ένα καθολικό σχεδιασμό της βόρειας Μεσογαίας και προσανατολισμό της στη ζώνη Β της Αττικής.

Εξωτερικές συνδέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σχετικό 2

http://marathonios.gr/

Για την εταιρεία

by admin

Η εταιρεία “Μαραθώνιος Αναπτυξιακή ΑΕ.” είναι αναπτυξιακή ανώνυμη εταιρεία Ο.Τ.Α. στην οποία συμμετείχαν ως μέτοχοι 9 (εννέα) Δήμοι της Ανατολικής Αττικής που μετά τις συγχωνεύσεις του N. 3852 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) από την 1-1-2011 έχουν γίνει 5 (πέντε) και συγκεκριμένα ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ο ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ, ο ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ και ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ. Λόγω των μεταβολών στην Αυτοδιοίκηση, με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας της 17ης και 21ης Φεβρουαρίου 2011, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1909/8-4-2011, η εταιρεία “Μαραθώνιος Αναπτυξιακή ΑΕ.”, τέθηκε σε εκκαθάριση στις 20-2-2011.

Τα γραφεία της υπό εκκαθάριση εταιρείας βρίσκονται στο Δημαρχείο Παλλήνης , Ιθάκης 12 στο ΓΕΡΑΚΑ.

Τα σχόλια από κάτω (δεν δημοσιοποιούνται) είναι τρόπος άμεσης επικοινωνίας με τους εκκαθαριστές

Σχετικό 3

Μαραθώνιος Αναπτυξιακή: Η ανακύκλωση καταλήγει στα σκουπίδια, καταγγέλουν οι εργαζόμενοι. "Δεν έχω, δεν πληρώνω", λένε πολλοί δήμαρχοι και κοινοτάρχες της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Μαραθωνίου Αναπτυξιακής καταγγέλλει την αναλγησία δημάρχων, προέδρων, μετόχων της εταιρείας που εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια δεν εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους για την ανακύκλωση αλλά και για οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία τους που έχει χορηγηθεί ύστερα από  ύστερα από υπογραφή της σύμβασης, με αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτοι μήνες τώρα.

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι: 

«Το προσωπικό της ανακύκλωσης ζητά την καταβολή των δεδουλευμένων του, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα και με υπερβάλλοντα ζήλο να εργάζεται, όπως μέχρι τώρα έκανε.

 
Από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει η αναστολή κάθε δραστηριότητας σχετικής με το αντικείμενο της ανακύκλωσης με εντολή του Προέδρου της Μαραθωνίου Αναπτυξιακής, ως εκ τούτου οι υπηρεσίες της ανακύκλωσης δεν παρέχονται σε κανένα από τους εννέα Ο.Τ.Α.-μετόχους (Ανθούσα, Γέρακας, Γλυκά Νερά, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Παλλήνη, Πικέρμι, Ραφήνα, Σπάτα). Το ζήτημα είναι πως δεν οφείλουν όλοι οι Ο.Τ.Α.-μέτοχοι στην εταιρεία, αλλά “η μπάλα τούς πήρε όλους” αφού το προσωπικό δεν διαθέτει άλλο μέσο πίεσης για την καταβολή των οφειλομένων. 

"Δήμαρχοι πληρώστε την ανακύκλωση μην την πετάτε στη χωματερή σώστε το περιβάλλον και τους εργαζόμενους" 
"Δήμαρχοι πληρώστε την ανακύκλωση, 
μην την πετάτε στη χωματερή, σώστε 
το περιβάλλον και τους εργαζόμενους." 


Δήμοι, όπως τα Σπάτα, που πρωτοπορούν και προκαλούν με τις οφειλές τους απέναντι στη Μαραθώνιο με το ποσό των 99.000 € περίπου, ο Μαραθώνας, τα Γλυκά Νερά, η Ανθούσα, το Πικέρμι και η Αρτέμιδα (με λίγο μικρότερες βέβαια οφειλές, αλλά διόλου ευκαταφρόνητες, αφού χρονολογούνται από σχεδόν δυόμισι χρόνια τώρα) εξυπηρετούνταν μέχρι χθες, όπως και όλοι οι άλλοι που φρόντιζαν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους εγκαίρως. 

Πώς γίνεται οι Δήμοι να “κόπτονται” περί της ανακύκλωσης και να επιδεικνύουν με διάφορους τρόπους την περιβαλλοντική τους ευαισθησία, αλλά να μην μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις οφειλές τους; 
Πώς γίνεται να ζητούν τα μέγιστα από το προσωπικό της ανακύκλωσης “ΧΘΕΣ” και όταν έρχεται η ώρα των πληρωμών, να μη βρίσκεται κανένας στο γραφείο του ή να απαντούν με αδιάλλακτο τόνο σε απαράμιλλου στυλ ύφος ότι “δεν έχουν”; 

Δεν έχουν, αλλά κάνουν έργα προεκλογικής βιτρίνας, χωρίς να αναλογίζονται ότι η ανακύκλωση είναι το σοβαρότερο έργο που αφορά το περιβάλλον και το μέλλον της σωστής διαβίωσης όλων μας και κυρίως των παιδιών μας. Και αφού δεν έχουν, γιατί συμμετέχουν στην εκάστοτε προγραμματική σύμβαση, αυξάνοντας έτσι τα ασφαλιστικά κόστη του προσωπικού, τις εργατοώρες, τα καύσιμα, το κόστος service των απορριμματοφόρων; 

Ποιος προμηθευτής (πρατήριο καυσίμων, προμηθευτές πρώτων υλών και ανταλλακτικών) θα βρεθεί για να καλύπτει τις εκάστοτε ανάγκες της εταιρείας και για πόσο; Ποιος οικογενειάρχης θα μπορεί να δουλεύει χωρίς να πληρώνεται και για πόσο; Ποιος Δήμαρχος επικεφαλής Δήμου που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του δεν θα τα βάλει με το προσωπικό -και δικαίως- γιατί δεν δουλεύει στο Δήμο του αυτές τις μέρες που μάλιστα είναι και κρίσιμες μεσούσης της προεκλογικής περιόδου; 

Το πρόβλημα πλέον για τους εργαζόμενους έχει καταστεί βιοποριστικό και δεν επιδέχεται άλλης κοροϊδίας. Δεν είναι δυνατόν να αγωνιούν κάθε μήνα αν θα πληρωθούν ή όχι και πότε, για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Επί πλέον επί τρία έτη δεν έχει γίνει καμία αύξηση μισθών, με την αιτιολογία ότι η εταιρεία μια έχει και μια δεν έχει λογιστή κι έτσι δεν μπορούν να υπολογιστούν οι αυξήσεις, σύμφωνα με την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας. 

Ποιος τελικά είναι αυτός εκτός του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. της Μαραθωνίου, που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα νόμιμα αιτήματα των εργαζομένων; Να τονίσουμε εδώ ότι ο Πρόεδρος Δ.Σ. της Μαραθωνίου έχει στείλει επιστολές στους οφειλέτες Δήμους μετόχους να εξοφλήσουν τα χρέη τους, αλλά δυστυχώς δε βρίσκει “ευήκοα ώτα”. 

Σε κάθε περίπτωση το σωματείο είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια υπεράσπισης των νόμιμων δικαιωμάτων των εργαζομένων της Μαραθωνίου Αναπτυξιακής Α.Ε., ξεκινώντας από απεργιακές κινητοποιήσεις και ζητούμε την κατανόηση από τους δημότες της περιοχής οι οποίοι δε φταίνε σε τίποτα να γίνονται κοινωνοί αυτής της άσχημης κατάστασης. 

Σας ενημερώνουμε ότι η αποκομιδή της ανακύκλωσης, αυτή τη στιγμή, γίνεται από τους Δήμους με πρόσχημα στους πολίτες ότι θα μεταφερθεί στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης. Παρ’ όλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι όλα τα ανακυκλώσιμα καταλήγουν στη χωματερή». 

Πηγή
anatolikiattikinews.blogspot.com  

- See more at: http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=3467#sthash.A0B5f1U3.dpuf

http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=3467

 Σχετικό 4

Λεωφόρος Μαραθώνος 60, Τ.Κ.: 190 09, Πικέρμι Αττικής, , ΕΛΛΑΔΑ
Τηλ..:
 2106036310, Fax: 2106036312, e-Mail: info@marathonios.grWeb site: www.marathonios.gr

Χώρος:

·         ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 08 ΙΣΟΓΕΙΟ, Stand:11


Η Εταιρεία Η Μαραθώνιος Αναπτυξιακή είναι διαδημοτική ανώνυμη εταιρεία και μέτοχοί της είναι οι Δήμοι Γέρακα, Γλυκών Νερών, Μαραθώνα, Νέας Μάκρης, Παλλήνης, Ραφήνας, Σπάτων και οι Κοινότητες Ανθούσας και Πικερμίου. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2001 (ΦΕΚ 8177, 17/09/2001), έχει έδρα το Πικέρμι και διοικείται από 9μελές Δ.Σ. το οποίο αποτελείται από τους Δημάρχους των ΟΤΑ Μετόχων που αντιπροσωπεύουν. Το Όραμα Η στήριξη και η συμμετοχή στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη, για την ανάδειξη της Ανατολικής Αττικής σε περιοχή υγιούς-ασφαλούς διαβίωσης και αειφόρου-βιώσιμης ανάπτυξης, με κοινωνική συνοχή και όραμα, με νέες ιδέες και ανθρώπους. Ο Στόχος Σκοπός της εταιρείας είναι η αειφόρος και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και η παροχή εξειδικευμένων συμβουλών, υπηρεσιών και προϊόντων σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α΄ & Β΄ Βαθμού), Επιχειρήσεις και εν γένει Φορείς Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

http://www.helexpo.gr/portal/default.aspx?lang=el-GR&loc=gr&page=211&exhibit=001.003.017&exhibitor=154_16238

Comments