@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - ΕΒΡΑΪΣΜΟΣ

24.4.21

Ισπανία -VOX: «Ένας "ΜΕΝΑ" (ασυνόδευτος ξένος ανήλικος), 4.700 ευρώ τον μήνα, η γιαγιά σου, 426 ευρώ σύνταξη τον μήνα»


Σάλο προκάλεσε στην Ισπανία το ακροδεξιό κόμμα Vox, το οποίο κυκλοφόρησε μια αφίσα στη Μαδρίτη, προβάλλοντας ότι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι λαμβάνουν μηνιαίως ένα επίδομα τουλάχιστον δεκαπλάσιο της σύνταξης μιας ηλικιωμένης. 

 Από τη μία πλευρά βλέπει κανείς μια ηλικιωμένη γυναίκα με άσπρα μαλλιά και θλιμμένη έκφραση και από την άλλη έναν νεαρό με κουκούλα, με καλυμμένο το στόμα με μαντήλι. 

Στη μέση της αφίσας δεσπόζει το μήνυμα «Ένας ΜΕΝΑ (ασυνόδευτος ξένος ανήλικος), 4.700 ευρώ τον μήνα, η γιαγιά σου, 426 ευρώ σύνταξη τον μήνα». Η αφίσα αναρτήθηκε στους τοίχους ενός σταθμού του προαστιακού στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας.

Η εισαγγελία της Μαδρίτης ξεκίνησε έρευνα για υποκίνηση μίσους μετά την κατάθεση πολλών μηνύσεων, μία εξ αυτών από την κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ. Πρόκειται για μια «επίθεση εναντίον των πιο ευάλωτων παιδιών της χώρας μας» που παίρνουν 4.700 ευρώ το μήνα, δήλωσε η υπουργός Κοινωνικών Δικαιωμάτων Ιόνε Μπελάρα. 

Την αφίσα καταδίκασαν επίσης οι MKO-μη κυβερνητικές οργανώσεις Caritas, Unicef και Save the Children, που κατήγγειλαν σε ένα κοινό ανακοινωθέν μια πολιτική «εργαλειοποίηση». Μπροστά στον σάλο, τα αριστερά κόμματα ενέτειναν την πίεση στη συντηρητική πρόεδρο της περιφέρειας και υποψήφια για την επανεκλογή της Ιζαμπέλ Ντίαζ Αγιούσο, προκειμένου να απορρίψει κάθε μετεκλογική συμμαχία με το Vox, στην περίπτωση που θα χρειαστεί τη στήριξη του για να αναλάβει εκ νέου την εξουσία. Η Αγιούσο, η οποία διοικεί την περιφέρεια από το 2019 χάρη στις ψήφους του Vox και δεν αποκλείει μια νέα συμφωνία, έκρινε σήμερα ότι όσα υποστηρίζει το κόμμα αυτό στην αφίσα δεν είναι «αλήθεια» και είναι «άτοπα».

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι περιφερειακές αρχές αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι μπορούν να λαμβάνουν ένα τέτοιο ποσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

@!ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 100 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!@