“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΕΛΛΑΣ: ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...

«Επικοινωνιακό παρακράτος» κατά Δένδια, υπέρ Τουρκίας


Οι συμπτώσεις πλέον είναι πολλές για να πιστέψει κάποιος ότι πρόκειται απλώς για συμπτώσεις. Ή έστω για να θεωρήσει και ο πλέον καλοπροαίρετος ότι πρόκειται για «πολιτική αντιπαράθεση».

Η φιλοτουρκική γραμμή ορισμένων ΜΜΕ άλλωστε είναι ξεκάθαρη εδώ και χρόνια, το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως ακροβατεί ανάμεσα σε δήθεν «πολιτικές επιλογές» για να μην χαρακτηριστεί «μειοδοτική».

Η εμφάνιση Νίκου Δένδια στην Άγκυρα λοιπόν έδωσε αφορμή σε γνωστούς κονδυλοφόρους που λειτουργούν όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπό το πρίσμα της γραμμής Σημίτη, να εκτοξεύσουν δηλητήριο και κατά του υπουργού εξωτερικών, έχοντας όμως πάντα ως κοινό παρονομαστή την ανάγκη προσέγγισης με την Τουρκία που καταλήγει σε εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και φυσικά την περιβόητη «συνεκμετάλλευση».

Τα συγκεκριμένα ΜΜΕ λοιπόν αυτοπροβαλλόμενα ως «ζηλωτές» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, βρίσκουν την ευκαιρία να προωθήσουν τα τούρκικα συμφέροντα, κάνοντας μία ασύλληπτη λαθροχειρία: Προπαγανδίζουν υπέρ της παράδοσης ελληνικής εθνικής κυριαρχίας, ως υπεράσπιση του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος δήθεν βάλλεται από τις ενέργειες του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια!

Με αυτόν τον τρόπο όμως καταρρίπτουν την επίσημη κυβερνητική γραμμή ότι δηλαδή ο υπουργός εξωτερικών ήταν σε απόλυτη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό για την στάση που κράτησε απέναντι στον τούρκο ομόλογό του. Έτσι ακριβώς, αποκαλύπτεται ένα «επικοινωνιακό παρακράτος», με αρχιτέκτονα τον γνωστό «νεόκοπο εκδότη» ο οποίος μυστηριωδώς με ό,τι και αν καταπιάνεται, καταλήγει να υπηρετεί πιστά τα τουρκικά συμφέροντα.

Παρόμοια δημοσιεύματα έχουμε δει και σε γερμανικά μέσα, όπως αυτό του Σπίγκελ, το οποίο χαρακτήριζε τον Νίκο Δένδια περίπου ως «πολεμοκάπηλο», την ώρα που αποθέωνε τον «ειρηνιστή πρωθυπουργό» Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος δεν ήθελε κυρώσεις κατά της Τουρκίας! Δυστυχώς ο πρωθυπουργός ενώ είχε την ευκαιρία να αποκηρύξει το συγκεκριμένο δημοσίευμα από το βήμα της Βουλής, δεν το έκανε. Δίνοντας έτσι τροφή στους ντόπιους αυτού του επικοινωνιακού παρακρατικού μηχανισμού να συνεχίσουν την δράση τους.

Σε αυτό το «παρακράτος» αναφέρεται η αναφορά που κάνει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γρίβας με ένα σύντομο αλλά περιεκτικό μήνυμα του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter:

Comments