“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ο Γεωργιανός καταγγέλλει ότι βασανίστηκε για να ομολογήσει ότι σκότωσε την Καρολάιν


Βασανισμό του από τις ελληνικές Αρχές φέρεται να καταγγέλλει προκειμένου να ομολογήσει εμπλοκή του στο έγκλημα των Γλυκών Νερών ένας Γεωργιανός, σύμφωνα με όσα αναφέρει ιστότοπος της πατρίδας του.


Ο Γεωργιανός, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, μίλησε σε Μέσο της πατρίδας του καταγγέλλοντας πως τον βασάνισαν οι αστυνομικοί ώστε να ομολογήσει πως αυτός είναι ο δολοφόνος.

Σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει ο γεωργιανός ιστότοτοπος Kronika, η καταγγελλόμενη σύλληψη έγινε τις 16 Μαΐου.

O Γεωργιανός «Τζιόργκι Χάρτσεϊσβιλι» – αν αποδίδεται ορθως το όνομά του – περιγράφει στον συγκεκριμένο ιστότοτοπο τα εξής:

«Ήμουν δεμένος για τέσσερις ημέρες και με χτυπούσαν για να ομολογήσω κάτι που δεν ήξερα.

»Με πήγαν στην Αστυνομία, με χτύπησαν αμέσως και μου ζήτησαν να ομολογήσω πως σκότωσα. Δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεση».

Σημειώνεται ότι κατά τις πρώτες ημέρες μετά το έγκλημα και κατά τις απόπειρες εξιχνίασης, κοινότητες Αλβανών και Γεωργιανών είχα ν διαμαρτυρτηρηθεί καταγγέλοντας στοχοποίησή τους.

Ακολουθεί η ανάρτηση του ιστότοπου μεταφρασμένη, χωρίς διορθωτικές παρεμβάσεις, μέσω Google Translate, ώστε να υπάρξει μία αδρή καταγραφή των υποστηριζόμενων στο δημοσίευμα:

Τι συμβαίνει στον Τζιόργκι Χάρτσεϊσβιλι που κρατείται στην Ελλάδα;

Μια φρικτή δολοφονία, ένας αθώος Γεωργιανός και ένας πραγματικός ένοχος που είπε ψέματα τόσο στην Αστυνομία όσο και στα μέσα ενημέρωσης για ένα μήνα.

Το «Kronika» ανακάλυψε τις λεπτομέρειες του τι συνέβη στην πόλη Γλυκά Νερά και κατέγραψε μια αποκλειστική συνέντευξη με έναν Γεωργιανό πολίτη στις φυλακές Κορυδαλλού, στην οποία ο Giorgi Khardzeishvili (Χάρντσεϊσβιλι) μίλησε για τη βία από την τοπική Αστυνομία.

«Ήμουν δεμένος για τέσσερις μέρες και ξυλοκοπήθηκα για να ομολογήσω όταν δεν ήξερα τι συνέβαινε.

»Με πήγαν στο σωφρονιστικό, που ήταν κουρασμένοι, με σειρά.

»Δεν μου ζήτησαν τίποτα, ήρθαν απευθείας, με χτύπησαν και με ζήτησαν να ομολογήσω πώς τον σκότωσα.

»Ούτε έχω καμία επαφή με τα γεγονότα της κλοπής.

»Το DNA μου βγήκε σε ένα από τα όργανα.

»Έκλεψα ένα αυτοκίνητο στο οποίο είχα αυτό το εργαλείο και έχουν δει και αυτό το εργαλείο», δήλωσε ο Γιώργη Χάρντσεϊσβιλι.

Η έρευνα απέδειξε τώρα ότι ο νεαρός πιλότος σχεδίασε τη δολοφονία εκ των προτέρων, κατέστρεψε τα αποδεικτικά στοιχεία και για 1 μήνα είπε στα μέσα ενημέρωσης τη δική του εκδοχή για το φρικτό έγκλημα.

Ο 36χρονος Γεωργιανός παραμένει στη φυλακή για άλλη υπόθεση.

Το ζήτημα διερευνάται επίσης από την Πρεσβεία της Γεωργίας.

Η Caroline Crouch σκοτώθηκε κοντά στην Αθήνα στις 11 Μαΐου παρουσία του 11 μηνός μωρού της.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν Γεωργιανό πολίτη σε σχέση με τη δολοφονία, αλλά αργότερα αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με το έγκλημα.

Η Αστυνομία κατηγόρησε τον σύζυγό της για τη δολοφονία της 20χρονης Crouch. Ο 32χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έχει ήδη ομολογήσει την ένοχή του.

https://www.tribune.gr

Comments