“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΑ-ΡΑΓΚΟΥΣΙΔΕΣ

Ιατρική Έρευνα: Το Σύνδρομο Επίκτητης Κνίτικης Μαλακίας


Πεδίο δόξης λαμπρό ανοίγεται για την Ιατρική έρευνα στην Ελλάδα.

Είναι βέβαιο πως τα επόμενα χρόνια ειδικοί ερευνητές θα αναλάβουν να εντοπίσουν τις αιτίες που προκαλούν το λεγόμενο Σύνδρομο Επίκτητης Κνίτικης Μαλακίας.

Όλα δείχνουν ότι το συγκεκριμένο σύνδρομο, που προς το παρόν δεν έχει αποκωδικοποιηθεί, προκαλεί την εμφάνιση ενός φαινομενικά άκακου ογκιδίου στον εγκέφαλο.

Το ογκίδιο αυτό, που αναπτύσσεται κυρίως κατά τα εφηβικά και μεταεφηβικά χρόνια της ζωής του ανθρώπου, φαίνεται ότι συμβάλλει στην διακοπή οποιαδήποτε κριτικής σκέψης, μπλοκάροντας τα εγκεφαλικά κύτταρα που είναι συνδεδεμένα με λειτουργίες όπως η γνώση, η αναλυτική σκέψη και η εμπειρία.

Με τον τρόπο αυτό το πάσχον άτομο, παρά το γεγονός ότι φαινομενικά μεγαλώνει, εξελίσσεται και αποκτά εμπειρίες και γνώση, στην ουσία συνεχίζει να παραμένει εφ όρου ζωής αλλού γιʼ αλλού.

Υπολογίζεται οτι από το συγκεκριμένο σύνδρομο πάσχει το 4-5% του συνολικού πληθυσμού. Δεν αποκλείεται η έρευνα πάνω στον εν λόγω Σύνδρομο να οδηγήσει μια μέρα κάποιον Έλληνα επιστήμονα στην διεκδίκηση ενός (ιμπεριαλιστικού) βραβείου Νόμπελ Ιατρικής.

https://amantomatimou.wordpress.com

Comments