“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ;


ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΟΓΕΝΕΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ


Άσχημα νέα από το Ισραήλ (πλήρως εμβολιασθέντες 57%). Μετά από ένα νέο ξέσπασμα κοροναϊού οι μάσκες επιστρέφουν στα σχολεία. Η χώρα παραμένει ερμητικά κλειστή για τουρίστες από τον Μάρτιο του 2020!

Η νέα οδηγία δίνει εντολή στους μαθητές να φορούν μάσκες σε όλα τα σχολικά ακίνητα, ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους.

Μετά από ένα νέο ξέσπασμα κοροναϊού σε δύο σχολεία του Ισραήλ οι μάσκες επιστρέφουν! Μιλάμε για ένα κράτος με ποσοστό πλήρως εμβολιασθέντων με το εμβόλιο της Pfizer που ξεπερνάει το 57. Το Ισραήλ δεν δέχεται τουρίστες από τις 20 Μαρτίου 2020. Ήταν ερμητικά κλειστή χώρα έως τις εκλογές του Μαρτίου του 2021 ακόμη και σε Εβραίους που κατοικούσαν στο εξωτερικό αλλά διέθεταν ισραηλινό διαβατήριο.

Άνοιξε για Εβραίους κατοίκους του εξωτερικού τον Μάρτιο του 2021. Στις 23 Μαίου άνοιξε για κάποια group εμβολιασθέντων τουριστών με πρόθεση να επιτρέψουν από την 1η Ιουλίου στους κατά μόνας τουρίστες να επισκέπτονται τη χώρα.

Πριν καλά κακά ανοίξουν τα κρούσματα άρχισαν να ανεβαίνουν ενώ ανάμεσα στους μαθητές των σχολείων έχει εντοπισθεί η Ινδική μετάλλαξη στη οποία ο ΠΟΥ προς τιμή του ελληνικού αλφαβήτου έδωσε το όνομα DELTA (τι άλλο θα δούμε σ΄ αυτό το σενάριο που όσο περνάει ο καιρός μοιάζει στο αντίστοιχο του “Παπακαλιάτη” πιλότου από τα Γλυκά Νερά και όχι μόνο…) και οι ιογενείς λοιμώξεις να καλπάζουν μέσα στο κατακαλόκαιρο! Το Ισραήλ έχει εμβολιασθεί με το εμβόλιο των Pfizer/Biontech.

Το Υπ. Υγείας του Ισραήλ της ανακοίνωσε την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 ότι πρέπει να φορεθούν μάσκες σε σχολεία της Binyamina, Modi’in και Maccabim-Re’ut.

Η νέα οδηγία δίνει εντολή στους μαθητές να φορούν μάσκες σε όλα τα σχολικά ακίνητα, ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους.

Μόνο εννέα από τους μαθητές που είχαν θετικά αποτελέσματα αναφέρθηκε ότι είχαν βιώσει ήπια συμπτώματα κοροναϊού.

Σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα του υπουργείου, η πηγή της επιδημίας εξακολουθεί να βρίσκεται υπό έρευνα, αλλά υπάρχει σχέση με μια οικογένεια που επέστρεψε πρόσφατα στο Ισραήλ από το εξωτερικό.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της γενετικής αλληλουχίας υποδηλώνουν ότι τα παιδιά μολύνονται με την παραλλαγή Delta (κοινώς γνωστή ως ινδική παραλλαγή).

Το σχολείο ακυρώθηκε για ένα σχολείο της Κοιλάδας του Ιορδάνη, αφού οι μαθητές είχαν θετικά αποτελέσματα για τον κοροναϊό, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Οι μαθητές μολύνθηκαν από τον πατέρα τους, ο οποίος είχε επιστρέψει από το Ντουμπάι.

Τουλάχιστον 44 παιδιά σε ένα γυμνάσιο στο βόρειο Ισραήλ έχουν δείξει θετικά τον κοροναϊό, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές το Σάββατο, στο δεύτερο τέτοιο ξέσπασμα σε ένα ισραηλινό σχολείο αυτήν την εβδομάδα!

Oι αρχές της πόλης Binyamina-Giv’at Ada ανακοίνωσαν ότι η μεγάλη πλειονότητα των μολυσμένων ήταν στην έβδομη και την όγδοη τάξη.


«Τα δεδομένα δείχνουν μετάδοση από τους επαναπατριζόμενους από το εξωτερικό τις τελευταίες ημέρες και όχι λόγω τοπικής επιδημίας», έγραψε το τοπικό συμβούλιο της πόλης στη σελίδα του στο Facebook, χωρίς να αναλύσει περαιτέρω.

Είπε ότι μετά από «επείγουσα διαβούλευση» με το Υπουργείο Παιδείας, το σχολείο δεν θα άνοιγε την Κυριακή, την τελευταία ημέρα των μαθημάτων πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές. Το τοπικό συμβούλιο τόνισε ότι «το περιστατικό ήταν πλήρως υπό έλεγχο» και είπε ότι θα υπήρχε ένας κινητός σταθμός δοκιμών COVID-19 στο σχολείο την Κυριακή, με δοκιμές διαθέσιμες σε όλους.

Ένας ανώνυμος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας όπως ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος της Walla δήλωσε ότι η αιτία της επιδημίας ήταν ακόμη διερεύνηση, προσθέτοντας ότι ήταν πιθανό να ξεκίνησε από έναν έναν μαθητή που ήρθε σε επαφή με ένα μολυσμένο άτομο που πρόσφατα έφτασε από το εξωτερικό.

Ο αξιωματούχος είπε, ωστόσο, ότι η πηγή της επιδημίας μπορεί να είναι γεγονότα που σηματοδοτούν το τέλος της σχολικής χρονιάς-όπως πάρτυ, εκδρομές, κλπ.


Η ισραηλινή τηλεόραση την Τρίτη ανέφερε ότι η αστυνομία διερευνά εάν ένας άνδρας που φέρεται να παραβίασε τους κανόνες καραντίνας μετά την επιστροφή του στο Ισραήλ ήταν η πηγή εστίας σε ένα σχολείο στο Modiin (άλλο περιστατικό σε σχολείο), όπου 11 μαθητές μολύνθηκαν.

Οι ειδήσεις του Channel 12 ανέφεραν ότι το Υπουργείο Υγείας υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία εναντίον του υπόπτου, παρόλο που δεν ήταν απολύτως σαφές ότι οι ενέργειές του ήταν η αιτία της επιδημίας, για να δείξουν «μηδενική ανοχή» για όσους παραβιάζουν την καραντίνα μετά την άφιξή τους από το εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μαθητές μολύνθηκαν από τον πατέρα τους, ο οποίος είχε επιστρέψει από το Ντουμπάι.

ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΟΓΕΝΕΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Με πολύ ενδιαφέρον, στα όρια της αγωνίας, διαβάζουμε το ρεπορτάζ της Jerusalem Post (by Rοssela Tercatin) όσο και τα ρεπορτάζ από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ισραήλ είναι η τρίτη πιο εμβολιασμένη χώρα στο κόσμο (57%) και ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου ο πιο εμβολιασμένος πληθυσμός της Ευρώπης με ποσοστό 45% πλήρως εμβολιασθέντων.

Στη Μεγάλη Βρετανία λοιπόν καλπάζουν τα κρούσματα της μετάλλαξης DELTA ενώ στο Ισραήλ θερίζουν οι πρωτοφανείς για την εποχή ιογενείς λοιμώξεις!

-Δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο!.., δηλώνει ο Dr Tal Brosh, επικεφαλής της Μονάδας Λοιμώξεων στο Νοσοκομείο Samson Assuta Ashdod.

H κρίση της Covid-19 μπορεί να έχει τελειώσει (;) αλλά σε όλο το Ισραήλ ενήλικες και παιδιά αρρωσταίνουν από ιογενείς λοιμώξεις σε ένα φαινόμενο που είναι άνευ προηγουμένου και απρόσμενο για αυτήν την περίοδο του έτους, σύμφωνα με αρκετούς επαγγελματίες του ιατρικού τομέα.

-Δεν έχουμε ξεναδεί ποτέ να συμβαίνει κάτι παρόμοιο εξηγεί ο Dr. Tal Brosh.

«Παρακολουθούμε ιογενείς λοιμώξεις στο νοσοκομείο, που φυσικά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου αυτού που συμβαίνει στην κοινότητα, καθώς για κάθε νοσηλευόμενο ασθενή, υπάρχουν πολλοί περισσότερα εκεί έξω. Από την Άνοιξη, παρατηρούμε έναν αυξανόμενο αριθμό αναπνευστικών ασθενειών και από τον Μάιο σημειώθηκε αύξηση των περιπτώσεων RSV ».

Ο RSV, ή ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός, εμφανίζεται συνήθως το χειμώνα μαζί με τη γρίπη και είναι ιδιαίτερα σοβαρός για πολύ μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, ευάλωτους ενήλικες.

–Συνήθως το βλέπουμε να εξαφανίζεται το καλοκαίρι, αλλά αν λάβουμε υπόψη τους τωρινούς αριθμούς τώρα, είναι σαν να βρισκόμαστε στον χειμώνα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια», δηλώνει αιφνιδιασμένος ο Brosh.

–Κατά τη διάρκεια του χειμώνα 2020-2021, δεν είδαμε μια μεμονωμένη περίπτωση RSV…”

Ο RSV δεν είναι ο μόνος ιός που κυκλοφορεί ευρέως – άλλες ασθένειες που μολύνουν σήμερα έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων είναι ένας τύπος αδενοϊού, ο ανθρώπινος μεταπνευμοϊός (HMPV) και ο ρινοϊός. Όλα αυτά σχετίζονται με αναπνευστικά συμπτώματα και άλλα συμπτώματα παρόμοια με αυτά του σοβαρού κρυολογήματος. Κι αυτό παρότι η γρίπη δεν έχει κάνει την εμφάνισή της από το χειμώνα πριν από την πανδημία!

“Ωστόσο, δεν ελέγχουμε τον τύπο του ιού σε όλες τις περιπτώσεις”, δήλωσε η Dr. Tal Snir, διευθύντρια της Εφηβικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Sourasky του Τελ Αβίβ (Παιδικό Νοσοκομείο Dana-Dwek).

Ο Snir σημείωσε ότι μετά το έτος της πανδημίας, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτές οι ασθένειες επανεμφανίζονται.

Ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύτηκαν με αναπνευστικές και γαστρεντερικές παθήσεις ήταν ασυνήθιστα μεγάλος και στο Ιατρικό Κέντρο Shaare Zedek στην Ιερουσαλήμ, δήλωσε ο Dr Giora Weiser, διευθυντής του Τμήματος Παιδιατρικής Έκτακτης Ανάγκης.
«Τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο, βλέπουν φίλους και έχουν μια φυσιολογική ζωή ξανά, και αυτοί οι ιοί παίρνουν την εκδίκηση τους», δήλωσε ο Weiser.

Αν και δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, ο Weiser είπε ότι δεν ήταν εύκολο για το προσωπικό λόγω της υπερφόρτωσης της εργασίας.
Όλοι οι ειδικοί συμφώνησαν ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς αυτό το κύμα λοιμώξεων θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

“Αυτό δεν είναι πανδημία, αυτοί οι ιοί υπάρχουν στη χώρα και κάθε χειμώνα έρχεται με ασθένειες”, δήλωσε ο Brosh. «Αυτό που είναι περίεργο τώρα είναι η εποχή που εμφανίσθηκαν (καλοκαίρι) και δεν ξέρουμε αν θα εξαφανισθούν σύντομα ή θα συνεχιστούν ως τον επόμενο χειμώνα και τι θα συμβεί τον επόμενο χειμώνα».

Στο Ηνωμένο Βασίλειο τώρα η μελέτη REACT-1, η μεγαλύτερη εθνική έρευνα του Ηνωμένου Βασιλείου που παρακολουθεί την εξάπλωση του κορωνοϊού, διαπίστωσε ότι τα περιστατικά Covid-19 αυξήθηκαν κατά 50% μεταξύ 20 Μαΐου και 7 Ιουνίου.

Αν και οι αριθμοί των κρουσμάτων εξακολουθούν να είναι σχετικά χαμηλοί, επιστήμονες πίσω από το πρόγραμμα εμβολιασμών προειδοποίησαν ότι το ξέσπασμα του τρίτου κύμματος φαίνεται στην εκθετική καμπύλη. Ο καθηγητής του Imperial College του Λονδίνου, Paul Elliott, ο οποίος διευθύνει τη μελέτη, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε δίκιο να καθυστερήσει την «Ημέρα της Ελευθερίας» κατά ένα μήνα επειδή η κατάσταση της χώρας «είναι αρκετά ασταθής αυτή τη στιγμή».

Το ποσοστό θετικότητας της Βρετανίας, το γνωστό «R», υπολογίστηκε σε 1,44, νούμερο που είναι υψηλότερο από την επίσημη εκτίμηση της κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα μεταξύ 1,2 και 1,4. Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύονται ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσε άλλες 9.055 καθημερινές λοιμώξεις το τελευταίο 24ωρο, τις υψηλότερες που καταγράφηκαν σε τέσσερις μήνες. Υπήρξαν επίσης άλλοι εννέα θάνατοι από επιπλοκές της covid-19.

Ακολουθούν τα ποσοστά εμβολιασμού από τους Times της Νέας Υόρκης στις 17 Ιουνίου 2021

Η Ελλάδα βρίσκεται στο 27% μαζί με τη Γερμανία, η Γαλλία στο 21%, το Ηνωμένο Βασίλειο στο 45%, οι ΗΠΑ στο 44% όσο αφορά τους πλήρως εμβολιασθέντες.

https://kourdistoportocali.com

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ THE NEW YORK TIMES



Comments