“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Βιετνάμ: Κρούσματα του «συνδρόμου της Αβάνας» σε Αμερικανούς εργαζόμενους στο Ανόι


Η άφιξη της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις στο Ανόι του Βιετνάμ καθυστέρησε κατά τρεις ώρες λόγω ενός «υγειονομικού συμβάντος» στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία.


Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου NBC, τουλάχιστον δύο Αμερικανοί εργαζόμενοι στο Ανόι πρόκειται να απομακρυνθούν από το Βιετνάμ αφού το Σαββατοκύριακο, λίγες ημέρες πριν από την άφιξη της Χάρις, καταγράφηκαν συμβάντα του «Συνδρόμου της Αβάνας».

Ο Τζος Λίντερμαν, επικαλούμενος Αμερικανούς αξιωματούχους, υποστήριξε ότι τα συμβάντα αυτά περιλάμβαναν «παράξενους ήχους».

«Η αναχώρηση, από τη Σιγκαπούρη, της αντιπροσωπείας της αντιπροέδρου καθυστέρησε επειδή οι υπηρεσίες της ενημερώθηκαν για τις πληροφορίες σχετικά με ένα πρόσφατο, πιθανό ασυνήθιστο υγειονομικό περιστατικό στο Ανόι», ανέφερε η πρεσβεία στην ανακοίνωσή της.

Η έκφραση «ασυνήθιστο υγειονομικό περιστατικό» συνήθως χρησιμοποιείται για να περιγράψει το «Σύνδρομο της Αβάνας», μιας μυστηριώδους ασθένειας που έπληξε Αμερικανούς διπλωμάτες όχι μόνο στην Κούβα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες.

«Κατόπιν σχολαστικής εξέτασης (της κατάστασης) ελήφθη η απόφαση να συνεχιστεί το ταξίδι της αντιπροέδρου», πρόσθεσε η πρεσβεία.

Νωρίτερα, από τη Σιγκαπούρη όπου πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη, η Χάρις κατηγόρησε την Κίνα ότι εκφοβίζει τις χώρες που βρέχονται από τη Νότια Σινική Θάλασσα. Ζήτησε επίσης μεγαλύτερη διεθνή συνεργασία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης ημιαγωγών (τσιπ).

Comments