“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

«Οι ΗΠΑ έχουν πολλά σενάρια στο συρτάρι, για κάθε είδους κατάσταση στην ΕΛΛΑΔΑ και την ΤΟΥΡΚΙΑ»





Την νύχτα της 29ης Μαΐου, ώρα 1:30, επισκέφθηκα μυστικά τον Πρωθυπουργό Ετσεβίτ.


Του μετέφερα την επιθυμία του Αρχιστρατήγου του ΝΑΤΟ Χαίηγκ, του Γεν, Γραμματέα Λουνς και κυρίως του Γραφείου 4Ε- 820 του αμερικανικού Πενταγώνου, να αλλάξει γνώμη μέχρι το πρωί και να το ανακοινώσει ή να δώσει να το καταλάβουν οι υπόλοιποι της σύναξης των χωρών μελών.

Εκνευρίσθηκε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, με την ωμή μου παρέμβαση, εκνευρίσθηκε με τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ και με το Γραφείο Λογιστικού του Πενταγώνου.

-ΟΧΙ μου λέει φωναχτά. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό.

Από την μία πλευρά μας αφαιρούν κάθε δυνατότητα βοήθειας με το εμπάργκο, από την άλλη ειδοποιούν όλους τους ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, να ΜΗΝ μας ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ.

Γνωρίζετε, αξιότιμε κύριε, ότι οι Αμερικανοί ειδοποίησαν το ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, τις τράπεζες ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΑΓΓΛΙΑΣ, ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ να μην μας δανείζουν; Πριν ένα χρόνο η χώρα μου εκλιπαρούσε για οικονομική βοήθεια κι έδωσαν ψυχία. Τι άνθρωποι είναι, τέλος πάντων; Τι θέλουν από εμάς;!.

-Κάνατε την απόβαση στην Κύπρο, κύριε Πρωθυπουργέ, τον έκοψα ήρεμα και άχρωμα. Δεν το λέω αυτό επειδή είμαι Έλληνας. Όχι. Κοιτάξτε γύρω σας, πόσο εχθρικά σας αντιμετωπίζουν, μετά την κατοχή της Κύπρου. Όχι μόνον εσάς προσωπικά, αλλά και κάθε Τούρκο διπλωμάτη ή Υπουργό σας ρωτούν: «Τι γίνεται με το Κυπριακό;» πριν ακόμα υποβάλετε κάποιο αίτημά σας. Νομίζω, και αυτό το λέω από «ακούσματα» που έχω, ότι δεν πρόκειται ποτέ πια να διακριθείτε στον πολιτικό στίβο. Τώρα σας ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ως μεταβατικό Πρωθυπουργό, για να πληρώσετε εσείς τις ενοχές τις δικές τους, για την Ελλάδα. Αυτό είναι απάτη, θα μου πείτε. Μήπως πρώτη φορά το κάνουν αυτό; Εσείς είστε ακόμα το άλλοθι τους, απέναντι στην Ελλάδα. Εσείς πρέπει να πληρώσετε, αντί γι’ αυτούς. Αυτό έπρεπε να το γνωρίζετε!.....

Μελαγχόλησε ο ΕΤΣΕΒΙΤ. Μασούσε το μουστάκι του με λύσσα και μου πέταξε απότομα: «Όχι, δεν θα δεχθώ το πρόγραμμα. Δεν μπορώ να ΧΡΕΩΣΩ την ΧΩΡΑ μου περισσότερο. Αυτοί ούτε το εμπάργκο δεν αίρουν. Αρκετά πια…»!...

-Το εμπάργο θα αρθεί από την συμπεριφορά σας στην συνεδρίαση κορυφής. Αν είστε διαλλακτικός θα αρθεί!...

-Ας το κάνουν πρώτα και μετά βλέπουμε, παζάρεψε ανατολίτικα.

-Δεν μπορείτε να θέσετε όρους. Αν δεν στηρίξει η –Αδελφότητα- του ΝΑΤΟ, ο Κάρτερ θα σας ρίξει στα ΑΖΗΤΗΤΑ. Και το κυριώτερο, μετά την σύναξη, θα επιστρέψετε στην χώρα σας ΩΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ…..

ΑΝ τα πείτε καλά, θα φύγετε με κάποιο καλό αποτέλεσμα για την πατρίδα σας.

ΑΝ τα πείτε όπως τα λέτε αυτήν την στιγμή, τότε τα ΚΑΡΤΕΛ, όπλων θα δραστηριοποιηθούν και θα σας συμβεί «ΚΑΠΟΙΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟ»!....

ΜΕ κοίταξε με τρόμο. Χοντρές σταγόνες ιδρώτα φάνηκαν στο μέτωπό του, με κόπο σταύρωσε τα χέρια του, που ΕΤΡΕΜΑΝ ανεξέλεγκτα. Μια νεκρική χλωμάδα απλώθηκε στο μαύρο πρόσωπό του, τονίζοντας την ασχήμια του. 

Με φωνή αλλόκοτη, σαν να έβγαινε από τον ΤΑΦΟ, μου είπε: «ΩΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ;».

-«Βέβαια, αφήστε λοιπόν τους ηρωϊσμούς», του είπα σκληρά. Τελείωσε. Η «συμφωνία» έκλεισε στις 1:58 την νύχτα.


Comments