“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Μήπως ήταν ο κ.Ψυχάρης ; Μήπως ο κ.Λαλιώτης ;


Ευγενική προσφορά εκδότη στη Ν.Δ


Ο 72χρονος δημοσιογράφος-επιχειρηματίας-εκδότης Δημήτρης Ρίζος (μην σας ξεγελάει η εικόνα του στην τηλεόραση...πέφτει πολύ μακιγιάζ) εκδικήθηκε σήμερα τον κ.Ρουσόπουλο ( για ποιο λόγο άραγε....;) με την κατάθεση του στην εξεταστική επιτροπή , αλλά έκρυψε επιμελώς ποιος ήταν ο ηθικός αυτουργός τόσα χρόνια για την υπόθεση της μονής Βατοπαιδίου.

Μήπως ήταν ο κ.Ψυχάρης ; Μήπως ο κ.Λαλιώτης ; Μήπως ήταν ο ...ίδιος και πετάει το μπαλάκι για να αποφύγει ευθύνες...;

Όπως ανέφεραν σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι γνωστοί βουλευτές, ο κ.Ρίζος με την κατάθεση του σήμερα στην εξεταστική επιτροπή και με την ..... «ευγενική προσφορά του», έχασε και τους λίγους φίλους που είχε στην παράταξη που τόσα χρόνια υπερασπιζόταν.

Αίσθηση έκανε όμως γνωστός βουλευτής ο οποίος αναρωτήθηκε παρουσία δημοσιογράφων:«Τι έκανε τον κρατικοδίαιτο (μέσω των μεγάλων ποσών από την κρατική διαφήμιση) εκδότη και αντί να ....λουφάξει (;) άλλαξε βιολί;»


Τα ήξερε όλα για το Βατοπέδι ο Γιωργάκης ! ! !

Όταν είχε πάει στο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ το 2007 στην Χαλκιδική οι εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής τον είχαν ενημερώσει και του είχαν παραδώσει σχετικό υπόμνημα με θέμα την υπόθεση της Mονής Βατοπεδίου.

Ο κ.Παπανδρέου όμως κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο γιατί ανακατεμένοι στην υπόθεση ήταν οι μισοί υπουργοί του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και όχι μόνο αυτοί...

Στο χορό είναι και ο κ.Π. Σγουρίδης (αντιπρόεδρος της Βουλής), ταυτισμένος απόλυτα με τον κ. Παπανδρέου και με τις αποφάσεις που είχε υπογράψει για τη Mονή.

Ο Γιωργάκης λοιπόν ήξερε αλλά δεν μιλούσε...

Ήταν ο ηθικός αυτουργός της υπόθεσης αφού του τα 'χανε "σφυρίξει" στο συνέδριο το 2007 αλλά αυτός σφύριζε παντελώς αδιάφορος....

**********************

Ο Φωτιάδης άνοιξε το δρόμο στις ανταλλαγές


Μετά την κατάθεση του κ. Φωτιάδη στη Βουλή , βουλευτής –μέλος της εξεταστικής επιτροπής «ψιθύριζε» σε δημοσιογράφους τα εξής:

Το 2001 αναγνωρίστηκε επίσημα από το δημόσιο η κυριότητα του Βατοπαιδίου επί της λίμνης. 

Την «κερκόπορτα» την άνοιξε ο κ. Φωτιάδης για την ανταλλαγή των οικοπέδων μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπαιδίου.

Bάσει του εγγράφου του Υπουργείου Οικονομικών (17 Ιουλίου 2001), το Δημόσιο αναγνωρίζει για πρώτη φορά επίσημα με διοικητική του πράξη την κυριότητα σε νομή και χρήση της Μονής Βατοπαιδίου επί της λίμνης Βιστωνίδας.Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο γενικός γραμματέα του υπουργείου κ. Χ. Αλαμάνος .

Το έγγραφό του υπουργείου Οικονομικών είναι με τέτοιο τρόπο διατυπωμένο ώστε να μην μπορεί να τεθεί σε καμία περίπτωση αμφισβήτηση των δικαιωμάτων της Μονής επί της έκτασής της: «Το Ιερό Μετόχι αποτελεί αναπόσπαστο Εξάρτημα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους που βρίσκεται εκτός της χερσονήσου του Άθω.

Δεν έχει νομική αυτοτέλεια αλλά ελέγχεται και διοικείται άμεσα από την ως άνω Μονή και συνεπώς οι πράξεις που αυτό ενεργεί κατ’ αναλογία δικαίου θεωρούνται ότι γίνονται από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Για τούτο ο χώρος εγκατάστασής του στην περιοχή της Ξάνθης σε κτήμα που ανήκει ανέκαθεν (!!!) στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους αποτελεί στην ουσία, αλλά και σύμφωνα με την προφορική γνώμη ( ;;;;) των αρμοδίων νομικών υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδαφική προέκταση του Αγίου Όρους».

Με βάση αυτό το έγγραφο το Αγιορείτικο Μοναστήρι κατοχυρώνει την ακίνητη περιουσία του και ξεκινά την εφαρμογή του σχεδίου του.

Είπατε τίποτα από την διατύπωση (;;;) συμπλήρωσε ο γνωστός βουλευτής στο δημοσιογραφικό ακροατήριο.

Comments