@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

20.9.21

Ο Φ. Νίτσε είπε ότι ο άνθρωπος είναι γεφύρι προς τον Υπεράνθρωπο


ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ


Αν πείς σε έναν χριστιανό "Η Αγία Γραφή δεν είναι θεόπνευστο βιβλίο" θα εξεγερθεί . Η ιδέα αυτή είναι ταμπού για τον χριστιανό .

Εισηγούμαι ότι ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ εγκέφαλος δεν θεωρεί καμμία ιδέα ταμπού ούτε είναι ερωτευμένος με ιδέες . 

Ο ελληνικός εγκέφαλος είναι ερωτευμένος με ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ !

Ο ελληνικός εγκέφαλος ΘΕΛΕΙ να υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ ιδέες . 

 Ας φαίνονται και παράλογες εκ πρώτης όψεως . Όπως ακριβώς θέλουμε να υπάρχει ποικιλία λουλουδιών σε ένα λιβάδι . Όλα τα θεωρούμε καλά . Και τα μεγάλα και τα μικρά .

Ο Ελληνικός εγκέφαλος ανακρίνει τις ιδέες : "Πές μου κυρία ιδέα ( όσο παράλογη και αν φαίνεσαι ) , μπορείς να με βοηθήσεις να ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ τον κόσμο γύρω μου ; Μπορείς να μου δώσεις ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στα ερωτήματα που με βασανίζουν ; Αν με βοηθήσεις θα σε ανεβάσω σε ψηλό βάθρο και θα σε τιμώ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΒΡΕΘΕΙ ΑΛΛΗ ΙΔΕΑ , ΚΑΛΥΤΕΡΗ !"

Έχει διατυπωθεί η απορία "Γιατί οι διανοούμενοι δεν προτείνουν τίποτα για την έξοδο από την κρίση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα ; "

Η σημερινή κατάσταση θυμίζει την κατάσταση στον χώρο της Φυσικής στις αρχές του 20ου αιώνα .

Τότε είχαν βρεθεί κάποια πειραματικά δεδομένα τελείως παράλογα ( οτι το φώς φαίνεται να έρχεται απο όλες τις κατευθύνσεις με την ίδια ταχύτητα ) .

Για να εξηγηθεί αυτό το αναπάντεχο δεδομένο χρειαζόταν μια εξ' ίσου πρωτοποριακή και εξτρεμιστική ιδέα . 

 Ο Αϊνστάϊν πρότεινε αυτή την ιδέα :

" Όταν ταξιδεύεις με πολύ μεγάλη ταχύτητα , ο χρόνος κυλά πιό αργά για σένα ! "

Αυτή η τρελλή ιδέα κατόρθωσε να βάλει μια τάξη στο χάος των πειραματικών δεδομένων και μας βοήθησε να ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΜΕ φαινόμενα ( στην ολική έκλειψη ηλίου του 1945 , ο Αϊνστάϊν πρόβλεψε ότι η γωνιακή απόσταση δύο άστρων θα φαίνεται μεγαλύτερη όταν ανάμεσά τους παρεμβάλλεται ο Ήλιος ) . Δικαιολογημένα λοιπόν η Θεωρία της Σχετικότητας είναι τοποθετημένη σε ψηλό βάθρο σήμερα ( έως ότου βρεθεί μια καλύτερη ) .

Σήμερα έχουν συσσωρευθεί πλήθος αναπάντητα φιλοσοφικά ερωτήματα που οι διανοούμενοι δεν μπορούν να απαντήσουν ( γι' αυτό και σιωπούν ) :

1) Ο Φ. Νίτσε είπε ότι ο άνθρωπος είναι γεφύρι προς τον Υπεράνθρωπο . Ποτέ όμως δεν μας είπε ΠΩΣ θα είναι αυτός ο Υπεράνθρωπος .

2) Ο Καζαντζάκης είπε " Να λές ΝΑΙ στην ανάγκη , να μετουσιώνεις το αναπόφευγο σε δικιά σου λεύτερη βούληση - αυτός , ίσως, είναι ο μόνος ανθρώπινος δρόμος της λύτρωσης " . 

 Όταν λέει "ΑΝΑΠΟΦΕΥΓΟ" εννοεί αυτό ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΦΥΣΗ . Δεν μας είπε όμως τί θέλει ΣΗΜΕΡΑ η Φύση !

Πρίν απο 60 εκατομμύρια χρόνια ξέρουμε τί ήθελε : Να αποσύρει τους δεινοσαύρους και να φέρει στο προσκήνιο τα θηλαστικά . Σήμερα όμως ;

3) Οι Έλληνες δώσαν στην ανθρωπότητα την Επιστήμη . Μας έμαθαν να αντλούμε πετρέλαιο και να κατασκευάζουμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές . Δεν δώσαν όμως το MANUAL της Επιστήμης : ΠΟΣΟ πετρέλαιο να αντλήσεις και ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ . ΠΟΣΟΥΣ ηλεκτρονικούς υπολογιστές να κάνεις και ΠΟΥ να τους χρησιμοποιήσεις .

4) Ποιός είναι ο ΒΕΛΤΙΣΤΟΣ αριθμός ανθρώπων πάνω στη Γή ; Όλοι μιλούν για υπερπληθυσμό αλλά κανείς δεν τολμά να απαντήσει αυτό το ερώτημα !

5) Ποιός είναι ο ρόλος του ανθρώπου στο οικοσύστημα ; Για όλα τα πλάσματα ξέρουμε τον ρόλο στο οικοσύστημα . Κανείς οικολόγος όμως δεν τολμά να μιλήσει για τον ρόλο του ανθρώπου !

6 ) Ποιός ο ρόλος του ανθρώπου στο Σύμπαν ; Είμαστε τα αφεντικά της φύσης ή υπηρέτες ;

7) Έχουμε δικαίωμα να κόβουμε μάρμαρα και να κάνουμε μαρμάρινους τάφους ; Ακούγεται αφελές και απλό το ερώτημα αλλά ποιός μπορεί να δώσει μια απάντηση βγαλμένη απο ΛΟΓΙΚΗ διαδικασία και όχι από το συναίσθημα ;

8) Τί θα κάνουμε με την θεμελιώδη ανθρώπινη αντίφαση ; Η επιθυμία του ανθρώπου να κάνει ΟΣΑ παιδιά θέλει έρχεται σε σύγκρουση με την επιθυμία του να ζεί σε έναν καθαρό πλανήτη χωρίς πείνα και πολέμους !

9) Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία περί βλακείας αλλά ποιός είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ της βλακείας ;

10 ) Ποιός είναι ο ορισμός της αρετής ; Κυκλοφορεί ένας ορισμός που λέει "ΑΡΕΤΗ = ανδρεία +...+...+... " . Εδώ όμως πρέπει πρώτα να ορίσεις τι είναι ΑΝΔΡΕΙΑ κλπ ! Μήπως υπάρχει και άλλος απλούστερος ορισμός ;

11) Ποιό πολίτευμα είναι το καλύτερο ; ( και γιατί ;)

12 ) Υπάρχουν ανώτερες και κατώτερες φυλές ; Ποιά φυλή είναι ανώτερη ;

13 ) Πόσο χώρο πάνω στη Γή δικαιούται κάθε φυλή ;

14) Ο άνθρωπος πρέπει να είναι φυτοφάγος ή χορτοφάγος ;

15) Πρέπει να συνεχιστεί η Εξέλιξη των Ειδών ( ή ΜΠΟΡΕΙ να συνεχιστεί ; ) ;

16) Ποιά είναι τα στάδια εξέλιξης των πολιτισμών στο Σύμπαν ;

Φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους ερωτήματα . Εάν όμως βρεθεί ΜΙΑ ΙΔΕΑ που να μας δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα δεν θα κερδίσει την προσοχή μας ( όσο παράλογη και αν είναι εκ πρώτης όψεως ) ;

Υποστηρίζω ότι η ιδέα αυτή βρέθηκε

Επικοινωνία  :     pitago99@gmail.com
Αρχική  σελίδα  :  http://sites.google.com/site/pitago99/pitago    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
Ο μισελληνισμός προσπαθεί να αφανίσει τον Έλληνα άνθρωπο πολιτιστικώς και βιολογικώς, εξαφανίζοντας κάθε διακριτικό στοιχείο που τον διαφοροποιεί από αλλοφύλους και αλλόθρησκους.

ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
Το κατοχικό ΕΒΡΑΪΚΟ καθεστώς αδιαφορεί για τους Έλληνες του εσωτερικού, όπως και για τους Έλληνες της Διασποράς. Παραποιεί τα κρατικά αρχεία, δίδοντας ταυτότητα Έλληνος σε αλλοφύλους και αλλόθρησκους, αποκρύπτοντας συγχρόνως την εθνική τους καταγωγή.