@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - ΕΒΡΑΪΣΜΟΣ

10.10.21

ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Ξέμειναν από εργάτες τα εργοστάσια στην Ασία

Τι σημαίνει για Nike και Adidas


Δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι δεν θα επιστρέψουν στη δουλειά τους, στον μεγαλύτερο κατασκευαστή αθλητικών παπουτσιών στον κόσμο με έδρα στο Βιετνάμ, θέτοντας σε κίνδυνο τα σχέδια για επιστροφή σε πλήρη παραγωγή τον επόμενο μήνα.

Μόλις το 20-30% των εργαζομένων της ταϊβανέζικης υποδηματοποιίας Pou Chen Corp επέστρεψε στις δραστηριότητες του στη μονάδα όταν άνοιξε ξανά, ανέφερε το Zing News. 

Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 40.000 εργαζόμενοι δεν έχουν επιστρέψει στα πόστα τους, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος, επικαλούμενος τον επικεφαλής του συνδικάτου της εταιρείας.

Στους πελάτες της Pou Chen περιλαμβάνονται η Nike Inc. και η Adidas AG.

Χιλιάδες εργάτες επέστρεψαν στις πατρίδες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η εταιρεία δεν είναι σίγουρη αν μπορεί να αυξήσει το προσωπικό για να λειτουργήσει με πλήρη ικανότητα, όπως είχε προγραμματιστεί από τα μέσα Νοεμβρίου, σύμφωνα με την έκθεση.

Η κυβέρνηση του Βιετνάμ έχει προειδοποιήσει ότι εκατομμύρια μετανάστες εργαζόμενοι θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν τη βιομηχανική καρδιά της χώρας γύρω από την πόλη Χο Τσι Μινχ, επιδεινώνοντας την πίεση στην ήδη προβληματική παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού, καθώς οι δυτικοί λιανοπωλητές προετοιμάζονται για την περίοδο των χριστουγεννιάτικων αγορών.

Η απειλή αγχώνει τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, καθώς η πανδημία Covid-19 αναγκάζει τα εργοστάσια και τα λιμάνια να κλείσουν σε όλη την Ασία, που αποτελεί βασικό παραγωγό τσιπ υπολογιστών, πρώτων υλών και τελικών καταναλωτικών προϊόντων, όπως πάνινων παπουτσιών, παιχνιδιών και αυτοκινήτων.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η έλλειψη τσιπ στην αυτοκινητοβιομηχανία θα κοστίσει $210 δις

Η παραγωγή οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο θα συρρικνωθεί κατά 7,7 εκατ. μονάδες το 2021

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα δεχθεί ένα τεράστιο πλήγμα ύψους $210 δισ. το 2021 λόγω της έλλειψης ημιαγωγών, τα γνωστά σε όλους «τσιπάκια» των υπολογιστών. Η συμβουλευτική εταιρεία AlixPartners εκτιμά πως η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για την παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων, με τις προβλέψεις να αναφέρουν πως τα προβλήματα είναι πιθανόν να επεκταθούν και το 2022.

Η πρόβλεψη αυτή είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση των $110 δισ. του Μαΐου και υπερτριπλάσια από την αρχική πρόβλεψη των $60,6 δισ τον Ιανουάριο ,όταν η έλλειψη ξεκίνησε να πλήττει το συγκεκριμένο κλάδο, σύμφωνα με το CNBC.

«Ολοι ελπίζαμε πως η κρίση έλλειψης των μικροτσιπ θα είχε περάσει μέχρι τώρα, αλλά τα lockdowns στη Μαλαισία λόγω του κορωνοϊού και άλλα προβλήματα έχουν επιμηκύνει το πρόβλημα», αναφέρει ο Mark Wakefield, στέλεχος της AlixPartners.

Σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, η παραγωγή οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο θα συρρικνωθεί κατά 7,7 εκατομμύρια μονάδες το 2021.

Μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες ανά τον κόσμο, όπως οι Ford Motor και General Motors, είχαν ήδη προβλέψει σημαντική μείωση των κερδών τους φέτος λόγω της έλλειψης ημιαγωγών.

Παρ’ όλα αυτά, μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από τη στιβαρή καταναλωτική ζήτηση και την αύξηση των τιμών των αυτοκινήτων.

Πηγή: newmoney/ https://www.brief.com.cy/bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

@!ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 100 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!@