“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ο Kώστας Καραγκούνης σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης, τι δεν καταλαβαίνεις;



Ομιλία του Kώστα Καραγκούνη σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης για τον αντισημιτισμό

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραγκούνης συμμετείχε ως ομιλητής στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Στη διημερίδα αυτή παρέστησαν και μίλησαν δια ζώσης αλλά και με τηλεδιάσκεψη αρκετοί εκπρόσωποι των εβραικών κοινοτήτων της Ευρώπης, ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ, οι ευρωπαίοι επίτροποι κος Μαργαρίτης Σχοινάς υπεύθυνος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, ο κος Olivér Várhelyi υπεύθυνος για την γειτονία και την διεύρυνση, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Λ.Κ. κ. Antonio Lopez - Isturiz, όπως και αρκετοί ευρωβουλευτές μεταξύ των οποίων η κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Στόχος της συνάντησης ήταν η παρουσίαση έρευνας με θέμα τον αντισημιτισμό.

Η έρευνα έγινε σε 16 χώρες και ερωτήθηκαν 16.000 άτομα.

Ο κ. Καραγκουνης επεσήμανε τις προσπάθειες που γίνονται από το επίσημο κράτος για την καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και της μισαλλοδοξίας.

Ανέδειξε ιδιαίτερα τις νομοθετικές παρεμβάσεις που έγιναν στην Κυβέρνηση Σαμαρά με την υιοθέτηση του αντιρατσιστικού νόμου που για πρώτη φορά προβλέφθηκε η ποινικοποίηση των αρνητών του ολοκαυτώματος, αλλά και δράσεις όπως η εισαγωγή του μαθήματος για το ολοκαύτωμα στην εκπαίδευση, η προώθηση του θεσμού επισκέψεων μαθητών σε εβραικά μουσεία και τόπους μνήμης, η συμβολή της Κυβέρνησης στην κατασκευή του μουσείου ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, η υιοθέτηση της 27ης Ιανουαρίου ως επίσημη μέρα μνήμης του ολοκαυτώματος και η αποδοχή από την σημερινή Κυβέρνηση Μητσοτάκη του ορισμού της έννοιας του αντισημιτισμού σύμφωνα με τον IHRA.

Ο κ. Καραγκούνης τόνισε ιδιαίτερα ότι η παιδεία, η ενημέρωση και η συζήτηση μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση αυτού του προβλήματος και το κράτος πρέπει να επιμείνει στις προσπάθειες του.

ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΤΣΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

https://www.cnn.gr/

Comments