“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν στο διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου στο ΑΡΤΣΑΧ με την αρωγή των Γερμανών


Οι Αζέροι που βασάνισαν Αρμένιους αιχμαλώτους μπορούν να τιμωρηθούν ποινικά. Σιρανούς Σαχακιάν

Toυρκία: Η λεπτομέρεια που σόκαρε την Άγκυρα στο νόμο που υπέγραψε ο Μπάιντεν και βάζει Τούρκους και Αζέρους σε περιπέτειες.


Για «σκανδαλώδη» λεπτομέρεια στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, που υπέγραψε πριν λίγες μέρες ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κάνουν λόγο τουρκικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με αυτά, η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου στο ΑΡΤΣΑΧ.

Ο Αμερικανός βουλευτής των Δημοκρατικών (σ.σ. το κόμμα του Αμερικανού προέδρου), Φρανκ Παλόνι, έκανε σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, προκαλώντας αμηχανία και εκνευρισμό στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον αρμενικό Τύπο η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν θεωρούνται «υπεύθυνoi για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στο ΑΡΤΣΑΧ».

Ο νόμος NDAA που «υπέγραψε ο Πρόεδρος Μπάιντεν περιέχει ορισμένες σημαντικές δηλώσεις που στοχεύουν να θεωρήσουν υπεύθυνες το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν στο ΑΡΤΣΑΧ. 

Διασφαλίζω ότι οι αιτούμενες αναφορές είναι σωστές αναφορικά με την αποκάλυψη αυτών των εγκλημάτων. Θα συνεχίσω να προσπαθώ», έγραψε ο Αμερικανός βουλευτής.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, το Αζερμπαϊτζάν κρατούσε παράνομα και βασάνιζε Αρμένιους στρατιώτες ενώ η Τουρκία έστειλε στρατεύματα και UAV στην περιοχή για να υποστηρίξει το Αζερμπαϊτζάν και το Αζερμπαϊτζάν παραβίασε διεθνείς νόμους και συμφωνίες λόγω της συνεχιζόμενης βίας.

https://www.sportime.gr/

ΠΩΣ Η ΕΒΡΑΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ....

ΣΕ ΝΕΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ....

 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!.... 


Υπάρχουν διεθνείς νομικοί μηχανισμοί με τους οποίους μπορούν να διωχθούν τα μέλη των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν που εμπλέκονται σε βασανιστήρια Αρμενίων κρατουμένων. Η Σιρανούς Σαχακιάν, ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Αρμενίων αιχμαλώτων πολέμου στο Αζερμπαϊτζάν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Αρμενίας, Αρμάν Τατογιάν και η ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Σιρανούς Σαχακιάν παρουσίασαν λεπτομέρειες μιας ειδικής έκθεσης στα αγγλικά, η οποία αναφέρεται στην ευθύνη του κράτους του Αζερμπαϊτζάν για βαριές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Αρμενίων κρατουμένων, βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, συνθήκες αιχμαλωσίας, και την νομική προστασία αμάχων.

Σύμφωνα με την Σαχακιάν, η αρμενική πλευρά έχει μια σοβαρή βάση στοιχείων ότι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, του Υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης συμμετείχαν στα βασανιστήρια των κρατουμένων.

«Υπάρχουν διεθνείς νομικοί μηχανισμοί μέσω των οποίων οι Αζέροι που έχουν διαπράξει εγκλήματα μπορούν να διωχθούν», είπε.

Ωστόσο, η ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενδιαφέρεται επίσης για τη χρήση εργαλείων πολιτικής ευθύνης εναντίον της ηγεσίας του Αζερμπαϊτζάν. Η Σαχακιάν είναι πεπεισμένη ότι σε περίπτωση κατάλληλης αντίδρασης, μπορεί να επιβληθούν κυρώσεις στο Αζερμπαϊτζάν. Υπάρχουν δύο πιθανές πράξεις, η μία εκ των οποίων λειτουργεί εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εγκρίθηκε πέρυσι και αναφέρεται στο καθεστώς επιβολής κυρώσεων για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η πράξη καθορίζει τις συνθήκες υπό τις οποίες η ΕΕ μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε βασανιστήρια, αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας, εξαναγκαστική εξαφάνιση και άλλα εγκλήματα πολέμου.

Ο άλλος είναι ο νόμος Μαγκνίτσκι, ο οποίος επιτρέπει την εφαρμογή κυρώσεων κατά καταστρατηγήσεων και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Comments