“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ; Μπαράκ Ομπάμα: θα στείλω 28.000 στρατιώτες στη Νότιο Κορέα, 50.000 στην Ιαπωνία και


Νοέμβριος 2011

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κινεζικής εφημερίδας «The People’s Daily», απόρρητο έγγραφο αναφέρει πως το επόμενο χρονικό διάστημα οι ΗΠΑ προτίθενται να «τεστάρουν» τις αντοχές του Πεκίνου μέσω στρατιωτικών τους προκλήσεων. Πιο συγκεκριμένα οι ΗΠΑ προγραμματίζουν την αύξηση αεροπορικής δύναμης στην περιοχή του Ειρηνικού που θα φέρει την άμεση αντίδραση του Πεκίνου.

Ανεξάρτητα με το τι γράφει η κινεζική εφημερίδα και αναδημοσιεύει και η PressTv, ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα έχει δηλώσει πως η χώρα του σκοπεύει να στείλει 28.000 στρατιώτες στη Νότιο Κορέα, 50.000 στην Ιαπωνία και 5.000 πεζοναύτες στην Αυστραλία. 

Παράλληλα υπάρχει το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού αποστολών αμερικανικών βομβαρδιστικών Β-52 σε Σιγκαπούρη και Βιετνάμ.

Οι σχέσεις της Κίνας με τη Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ και την Ιαπωνία βρίσκονται αυτήν τη περίοδο σε κρίση ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που το Πεκίνο έχει ανοιχτά κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι μέσω των συμμάχων της παρενοχλεί την Κίνα και τα συμφέροντά της.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ κατηγορούν ανοιχτά την Κίνα ότι βρίσκεται πίσω από περίπου όλες τις κυβερνοεπιθέσεις που παρατηρούνται τελευταία στα Επιτελεία των Ενόπλων της Δυνάμεων.

Η Κίνα… απαντά στον Ομπάμα


 Νοεμβρίου, 2011 

Το Πεκίνο περνά στην αντεπίθεση μετά τη στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ – Αυστραλίας που επικυρώθηκε με την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Καμπέρα. Στην αντεπίθεση περνά το Πεκίνο μετά τη στρατηγική στροφή της Ουάσιγκτον στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Εν μέσω εντάσεων στις σχέσεις της με τις γειτονικές χώρες για διαφιλονικούμενα ύδατα, η Κίνα ετοιμάζεται να «απαντήσει» στη στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ – Αυστραλίας με ναυτικά γυμνάσια στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό.

«Το Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού θα πραγματοποιήσει γυμνάσια στα τέλη Νοεμβρίου στη δυτική περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας της Κίνας, η οποία διευκρίνιζε ότι πρόκειται για «εκπαίδευση ρουτίνας».

Ωστόσο, η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες μετά την περιοδεία του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, σε Ασία-Ειρηνικό και την επίσκεψή του στην Αυστραλία, όπου κατέστησε σαφές πως μετά τη σταδιακή αποχώρηση από Ιράκ και Αφγανιστάν η Ουάσιγκτον προσανατολίζει την πολιτική ασφαλείας της προς την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού ενισχύοντας την αμερικανική παρουσία έναντι του Πεκίνου.

«Οι ΗΠΑ είναι εδώ για να μείνουν», διακήρυξε ο Ομπάμα από την Καμπέρα την περασμένη εβδομάδα ανακοινώνοντας μια συμφωνία με την πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, για ανάπτυξη αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα, η οποία θα ξεκινήσει με 250 πεζοναύτες σε βάση του Ντάργουιν από τα μέσα του 2012 για να φτάσει σταδιακά τους 2.500 άνδρες.

Προειδοποιήσεις

Εξάλλου συχνά τα κινεζικά γυμνάσια, τα οποία πραγματοποιούνται τακτικά, θεωρούνται ως μια μορφή απάντησης στα κοινά αεροναυτικά γυμνάσια των ΗΠΑ με τις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, τα οποία το Πεκίνο εκλαμβάνει ως προειδοποιήσεις. Η περιοχή του Ειρηνικού αποτελεί αντικείμενο διαφιλονικίας ανάμεσα στην Κίνα και τους γείτονές της με το Πεκίνο να συγκρούεται με το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες και την Ταϊβάν για την κυριαρχία των νησιών της πλούσιας σε υδρογονάνθρακες Νότιας Σινικής Θάλασσας, ενώ και τα νησιά Παρασέλ στην ίδια περιοχή αποτελούν αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στο Πεκίνο και το Ανόι.

Comments