“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Βρε αρχιΜαλάκα Χουλουσί Ακάρ νομίζεις ότι το ΑΝΑΣΤΗΜΑ της Ελλάδας είναι οι Εβραίοι πολιτικοί της;

Σχόλιον: Δες τι θα κάνεις, βρες τρύπα να κρυφτείς, διότι ο χρόνος σου είναι πολύ πολύ περιορισμένος με συμβόλαιο ....



Akar: Οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να γνωρίζουν πως η ισχύς της Τουρκίας ξεπερνά κατά πολύ το ανάστημα της Ελλάδας

«Τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, σύμφωνα με τις συνθήκες, δεν πρέπει να τα επισκέπτονται αξιωματούχοι», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών βάσει των διεθνών συνθηκών ζήτησε εκ νέου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar και ενώ η Άγκυρα καθημερινά με δηλώσεις και άλλες πρακτικές ανεβάζει το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο.

«Το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι. Η ισχύς της Τουρκίας ξεπερνάει το ανάστημα της Ελλάδας», σημείωσε ο Akar, όπως αναφέρει η εφημερίδα Turkiye.

Πρόκειται για δήλωση, που έρχεται μετά τις απειλές της Άγκυρας για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών.

«Τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, σύμφωνα με τις συνθήκες. Δεν πρέπει να τα επισκέπτονται αξιωματούχοι», είπε αφήνοντας υπονοούμενα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε Κω, Ψέριμο και Κύμη.

«Προκλητικές ενέργειες»

«Περιμένουμε να καταλάβουν ότι δεν θα φτάσουν κάπου πραγματοποιώντας επισκέψεις στα νησιά τα οποία είναι πολύ κοντά στη Τουρκία ανάμεσα στα χιλιάδες νησιά που υπάρχουν και να κάνουν προκλητικές ενέργειες, τελετές και ομιλίες.

Απαντήσαμε στις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Ποτέ δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί σε αυτά θέματα, δεν θα επιτρέψουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας και δεν θα πούμε «ναι» σε κάποια τετελεσμένα.

Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Τόνισε δε πως «κάποιοι πολιτικοί στην γειτονική Ελλάδα επιμένουν να ξυπνούν το πρωί και να λένε “Τουρκία” και το βράδυ να πηγαίνουν στο κρεβάτι τους λέγοντας “Τουρκία”».

Σημείωσε επίσης πως η ελληνική ηγεσία υιοθετεί προκλητική ρητορική: «Θέλουμε να ξέρουν ότι προκαλούν μεγάλο κακό στον Ελληνικό λαό».

«Έτσι θα πάει από εδώ και πέρα»

Εξάλλου νέα πυρά κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε εκ νέου ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan στο πλαίσιο της άσκησης EFES και την επιτυχία της με συμμετοχή και των ΗΠΑ, παρά τις εκκλήσεις της Ελλάδας, όπως είπε, να μην συμμετέχουν.

«Ήταν ένα καλό βήμα για να δοθεί η απαραίτητη απάντηση».

Ειδικότερα, όπως είπε ο Erdogan, «37 χώρες συμμετείχαν στην άσκησή μας (Efes 2022) και η Ελλάδα κάλεσε περισσότερες από τις μισές να μην συμμετάσχουν. Σχεδόν κανείς δεν άκουσε τις παροτρύνεις της Ελλάδας και συμμετείχαν όλοι μαζί μας σε εκείνη την άσκηση, ειδικά οι ΗΠΑ» ήταν το «καρφί» του Erdogan, χρησιμοποιώντας το βήμα εκδήλωσης για να εξαπολύσει νέα πυρά κατά της Ελλάδας, αλλά και να απαντήσει στα περί «απομόνωσης» της Τουρκίας.

«Ευτυχώς, αυτή η επιτυχημένη άσκηση ήταν ένα καλό βήμα για να δοθεί η απαραίτητη απάντηση» συνέχισε ο Εrdogan.

«Έτσι θα πάει από εδώ και πέρα.

Με σταθερά βήματα μπροστά.

Όλοι θα δουν τι είναι αυτό το έθνος και τι μπορεί να κάνει, όπως είδαν στη χθεσινή άσκηση» τόνισε ακόμη ο τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, απαντώντας εμμέσως στις αναλύσεις που ερμηνεύουν την εμπρηστική ρητορική των τελευταίων ημερών ως ένα ακόμη ξέσπασμα του Σουλτάνου που θα περάσει μόλις καταλαγιάσει ο θόρυβος από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία και επιβεβαιώνοντας όσους διαβάζουν πίσω από τη συμπεριφορά του Erdogan μετατόπιση της τουρκικής πολιτικής και κλιμάκωση του αναθεωρητισμού.

Οικονόμου; Δεν εφησυχάζουμε

«Δεν εφησυχάζουμε. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα. Οφείλουμε να παρατηρούμε αυτά που γίνονται και την κλιμάκωση από την απέναντι πλευρά», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα και τις απειλές, σημειώνοντας πως «έχουμε όφελος και συμφέρον να μην παρασυρθούμε σε αυτή την κλιμακούμενη ένταση. Έχουμε φροντίσει να είμαστε πολύ πιο αναβαθμισμένοι».

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι το «δυνατό χαρτί» της Ελλάδας είναι οι σχέσεις με τους συμμάχους και η ενίσχυση της άμυνας, τονίζοντας μάλιστα πως όλοι βλέπουν πια τη στάση της Τουρκίας και υπάρχει ομότιμη καταδίκη απέναντι στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας.

Όπως ανέφερε, «αυτό που έκανε ο Πρωθυπουργός χθες και αυτό που κάνουμε σταθερά, όλο το τελευταίο διάστημα, είναι να παρακολουθούμε με ψυχραιμία, με νηφαλιότητα, αλλά και με αποφασιστικότητα την ένταση των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας. Δεν εφησυχάζουμε και δεν θα μπορούσαμε να εφησυχάζουμε. Καταγράφουμε την αυξανόμενη ένταση, στην οποία επιδίδεται η τουρκική πλευρά. Από την άλλη, όμως, η χώρα μας έχει μια σταθερή και καθαρή στρατηγική».

Πρόσθεσε πως «το δικό μας ισχυρό, δυνατό προνόμιο είναι όσα έχουμε χτίσει με συνέπεια το προηγούμενο διάστημα στις σχέσεις μας με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, στην ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δύναμης, στη δημιουργία του αρραγούς μετώπου στο εσωτερικό. Ζήτησε ο Πρωθυπουργός εθνική ομοψυχία απέναντι στις προκλήσεις. Η Ελλάδα έχει ενισχύσει πολύ το κύρος, το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό της «αποτύπωμα». Προφανώς και θα πρέπει να έχουμε το νου μας και να καταγράφουμε αυτήν την κλιμάκωση, ενόψει, μάλιστα, και της προεκλογικής τροχιάς στην οποία έχει μπει η Τουρκία και της εργαλειοποίησης των σχέσεων με την Ελλάδα στο εσωτερικό της».

Κατά τον ίδιο, «αυτό που χρειάζεται είναι νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα, ψυχραιμία. Εδώ είμαστε. Όλοι ξέρουν ότι η χώρα έχει δίκιο. Δεν έχουμε μόνο το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας. Έχουμε τους συμμάχους στο πλευρό μας, και αυτό έχει πάρα πολλές φορές εκφραστεί συμβολικά, σημειολογικά, ουσιαστικά με δηλώσεις. Πρόσφατα το State Department, ο Γερμανός Καγκελάριος μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό,

στο πλαίσιο της έκτακτης Ευρωπαϊκής Συνόδου, ο Γάλλος Πρόεδρος. Θυμόμαστε όλοι την αποδοχή των απόψεων του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Biden. Υπάρχει μία ομόθυμη καταδίκη της Διεθνούς Κοινότητας απέναντι και στον δεσποτισμό και στον αναθεωρητισμό».

www.bankingnews.gr

Comments