“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Το FBI εισέβαλε στο σπίτι του Donald Trump, μετά την νοθεία στις εκλογές

Ο Μέρικ Μπράιαν Γκάρλαντ γεννήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 1952 στο Σικάγο. Η μητέρα του Shirley (το γένος Horwitz, 1925-2016) ήταν διευθύντρια εθελοντικών υπηρεσιών στο Συμβούλιο Εβραίων Ηλικιωμένων του Σικάγου (τώρα ονομάζεται CJE SeniorLife). Ο Γκάρλαντ μεγάλωσε στον Συντηρητικό Ιουδαϊσμό, με το οικογενειακό όνομα να έχει αλλάξει από garfinkel αρκετές γενιές νωρίτερα. 

Οι παππούδες του εγκατέλειψαν το Pale of Settlement στη Ρωσική Αυτοκρατορία στις αρχές του 20ου αιώνα. Είναι δεύτερος ξάδερφος του έξι θητειών κυβερνήτη της Αϊόβα Τέρι Μπράνσταντ.
)))###((( 

-Τίποτα τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί σε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στο παρελθόν


Σάλος στις ΗΠΑ καθώς τουλάχιστο 30 πράκτορες του FBI ερεύνησαν το σπίτι του πρώην προέδρου Donald Trump στο Mar-a-Lago του Palm Beach στη Florida το βράδι της Δευτέρας!

Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε σε δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Trump, στην οποία είπε ότι πράκτορες του FBI βρίσκονταν στο σπίτι του.

«Τίποτα τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί σε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στο παρελθόν», είπε στη δήλωση. «Μετά από εργασία και συνεργασία με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, αυτή η απροειδοποίητη επιδρομή στο σπίτι μου δεν ήταν απαραίτητη ή κατάλληλη».

«Έσπασαν ακόμη και το χρηματοκιβώτιο μου!» έγραψε ο κ. Trump, ο οποίος έχει επανειλημμένα αφήνει να εννοηθεί ότι θα είναι υποψήφιος ξανά για πρόεδρος το 2024.

Η έρευνα ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας και διήρκεσε μέχρι το βράδυ, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Eίναι προφανές ότι όσοι στηρίζουν τον Biden και το project μείωσης του πληθυσμού θα κάνουν ότι μπορούν για να κλείσουν τον δρόμο της επιστροφής του Trump στο Λευκό Οίκο.

Νομικοί ιστορικοί είπαν ότι δεν μπορούσαν να θυμηθούν μια περίπτωση στην πρόσφατη ιστορία στην οποία το FBI έκανε έρευνα στο σπίτι ενός πρώην προέδρου. Η έρευνα σηματοδότησε μια κλιμάκωση της έρευνας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για πτυχές των τελευταίων ημερών στην εξουσία του κ. Trump και αναμένεται να ενταθεί ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

Οι αξιωματούχοι μπορούν να αντιμετωπίσουν έως και πέντε χρόνια φυλάκιση για την αφαίρεση διαβαθμισμένων υλικών σε μη εξουσιοδοτημένη τοποθεσία. Οι κυρώσεις για παραβίαση άλλων νόμων που σχετίζονται με την αφαίρεση των επίσημων αρχείων περιλαμβάνουν επίσης αποκλεισμό από την ανάληψη ομοσπονδιακών αξιωμάτων—συμπεριλαμβανομένης της προεδρίας.

Ο ηγέτης της μειονότητας της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy (R., Καλιφόρνια) προειδοποίησε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland θα μπορούσε να αναμένει έρευνα για την ενέργεια εάν το GOP κερδίσει τον έλεγχο της Βουλής στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου

«Δεν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο τις τελευταίες δεκαετίες», είπε ο John Q. Barrett, καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο St. John στη Νέα Υόρκη. «Όταν κάποιος είναι εκτός γραφείου, είναι απλώς ένα άτομο όπως όλοι οι άλλοι, που ζει στο σπίτι του και υπόκειται σε υπακοή στον νόμο».


Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer (D., N.Y.) ρωτήθηκε για την έρευνα στο MSNBC τη Δευτέρα το βράδυ και αρνήθηκε να σχολιάσει. Η δικηγόρος του Trump, Christina Bobb, η οποία ήταν παρούσα κατά την έρευνα του FBI, επιβεβαίωσε ότι οι ομοσπονδιακοί πράκτορες «κατάσχεσαν χαρτιά».

Τον Φεβρουάριο, η Εθνική Αρχεία και Διοίκηση Αρχείων είπε σε επιτροπή του Κογκρέσου ότι ο πρώην πρόεδρος είχε ταξινομήσει κυβερνητικά αρχεία στην κατοικία του στη Φλόριντα, λέγοντας ότι ήταν σε επικοινωνία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο ερευνά το θέμα. Τα μηνύματα που αφέθηκαν για έναν εκπρόσωπο της Εθνικής Υπηρεσίας Αρχείων και Αρχείων δεν επιστράφηκαν αμέσως.

Ο κ. Trump βρέθηκε στη Νέα Υόρκη το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει την τοποθεσία του.

Για τη διεξαγωγή μιας τέτοιας έρευνας, το FBI θα έπρεπε να πείσει έναν δικαστή ότι υπήρχε λόγος να πιστεύεται ότι μπορεί να βρεθούν στοιχεία εγκλήματος σε αυτήν την τοποθεσία. 

Μια τέτοια κίνηση πιθανότατα θα απαιτούσε επίσης υπογραφή από τα υψηλότερα κλιμάκια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αν και μια εκπρόσωπος δεν θα έλεγε τι ρόλο έπαιξε ο κ. Garland.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει τον χειρισμό των επίσημων αρχείων από τον πρώην πρόεδρο, καθώς και τις ενέργειές του γύρω από την επίθεση στις 6 Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Η έρευνα είναι ξεχωριστή από την έρευνα της 6ης Ιανουαρίου, είπαν οι άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με την έρευνα.

Και τα δύο μέρη εξέτασαν προσεκτικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς διερεύνησε τις ενέργειες του κ. Trump. Ο πρώην πρόεδρος και ορισμένοι από τους συμμάχους του υποστηρίζουν ότι είναι θύμα μιας κομματικής προσπάθειας, ενώ ορισμένοι Δημοκρατικοί προέτρεψαν δημόσια το υπουργείο να είναι πιο επιθετικό.

Αλλά η κίνηση του FBI έγινε γρήγορα μια κραυγή συσπείρωσης για πολλούς Ρεπουμπλικάνους τη Δευτέρα.

«Αυτή η κατάχρηση εξουσίας πρέπει να σταματήσει και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να εκλεγούν Ρεπουμπλικάνοι τον Νοέμβριο», δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών, Ronna McDaniel.

Το FBI, οι πράκτορες του οποίου διεξήγαγαν την έρευνα, διευθύνεται από τον διευθυντή Christopher Wray, ο οποίος προτάθηκε από τον κ. Τrump το 2017 και επιβεβαιώθηκε με δικομματική υποστήριξη.

Ο Eric Trump, ο γιος του πρώην προέδρου, δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ στο Fox News ότι ήταν το άτομο που ενημέρωσε τον πατέρα του για την έρευνα. Ο γιος του κ. Trump είπε ότι υπήρχαν περισσότεροι από 30 πράκτορες του FBI στο ακίνητο και ότι δεν δόθηκε καμία ειδοποίηση. Είπε ότι οι πράκτορες έκαναν έρευνα σε γραφείο, ντουλάπα και χρηματοκιβώτιο.

«Δεν είχε καν τίποτα στο χρηματοκιβώτιο», είπε.

https://kourdistoportocali.com/news-desk/salos-stis-ipa-kathos-pano-apo-30-praktores-toy-fbi-eisevalan-sto-spiti-toy-donald-trump-sto-mar-a-lago-toy-palm-beach-sti-florida/

Comments