“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Αν νομίζετε ότι αυτό είναι υλικό θεωριών συνωμοσίας, τότε αγνοήστε το

Aπό το Εβραϊκό ghetto της Ρώμης στο Ελληνικό!

-Δεν έχουμε τι να τους κάνουμε και μία καλή λύση είναι τα ναρκωτικά και τα video games



Δεν έχουμε τι να τους κάνουμε και μία καλή λύση είναι τα ναρκωτικά και τα video games έγκλειστοι στα σπίτια τους (Yuval Harari).

Το #TheEllinikon είναι μία πόλη των 15 λεπτών! Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε οι επισκέπτες και οι κάτοικοι να μπορούν να εργάζονται, να διασκεδάζουν, να αθλούνται και να κάνουν τις αγορές τους μέσα σε 15 λεπτά, με τη χρήση ποδηλάτων και συγκοινωνιών, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών ρύπων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων!

TheEllinikon is a 15-minute city! It is designed so that visitors and residents can work, have fun, play sports and shop within a 15 minutes , using bicycles and public transport, thus helping to reduce gas emissions and improve the quality of life for everyone! Click link @ bio and watch the entire episode of the new series “Brave New Cities”.

[Oδυσσέας Αθανασίου-Διευθύνων Σύμβουλος Lamda Development]

Aπό το Εβραϊκό ghetto της Ρώμης στο Ελληνικό!

Δεν είχα ποτέ στη Ρώμη μέχρι τα 50α γενέθλιά μου. Ήταν δικό μου αίτημα αντί για πάρτι. Τα αξιοθέατα ήταν καταπληκτικά, αλλά ένα ξεχώριζε, στο μυαλό μου, μέχρι σήμερα.



Γράφει η Cookie Schweber-Issan [To άρθρο της δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο allisrael.com στις 6 Ιανουαρίου 2023]

Μόλις πήγα στη Συναγωγή της Ρώμης, μας είπαν ότι, κατά τη διάρκεια του 1600, χιλιάδες Εβραίοι συσσωρεύτηκαν σε μια ακτίνα επτά στρεμμάτων – ουσιαστικά δημιουργώντας το ghetto της Ρώμης όπου έζησαν έτσι για τρεις αιώνες.

Σε αντίθεση με το ghetto της Βαρσοβίας και τη διάσημη αναφορά του, το ghetto της Ρώμης είναι πολύ λιγότερο γνωστό.

Τώρα η σύνδεση. Ξεκίνησα την πρώτη μέρα του 2023 λαμβάνοντας ένα VIDEO που μέσα σε λίγες ώρες είχε ήδη γίνει viral. Είναι η Katie Hopkins, που περιγράφεται στη Wikipedia ως αγγλική προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης, αρθρογράφος και ακροδεξιός πολιτικός σχολιαστής – η απονομιμοποιητική ετικέτα.

Στο clip, μιλά για ένα σχέδιο που εκτυλίσσεται στην Οξφόρδη της Αγγλίας όπου θα θεσπιστεί η «πόλη των 15 λεπτών», όλα στο όνομα της κλιματικής αλλαγής.

Περιλαμβάνει την κοπή της πόλης σε έξι τμήματα με τους κατοίκους της να περιορίζονται στο συγκεκριμένο τμήμα τους.

Προειδοποιεί περαιτέρω ότι, παρόλο που ένα πάσο θα διατίθεται 100 φορές το χρόνο, για να εισέλθετε σε μια ζώνη που δεν είναι δική σας, θα επιβληθούν πρόστιμα προκειμένου να αποτραπεί η μετάβαση στη ζώνη κάποιου άλλου, αφού εξαντλήσετε το ποσό που σας έχει χορηγηθεί.

Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να επαληθεύσω αν η ιστορία ήταν αληθινή. Έτσι, έγραψα σε τρεις Βρετανούς φίλους, οι οποίοι, μέσα σε λίγες ώρες, επιβεβαίωσαν ότι ήταν πράγματι αλήθεια. Το γνώριζαν και παρόλο που όλοι καταψήφισαν το μέτρο, πέρασε ούτως ή άλλως, χάρη στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Τότε ήταν που ένας φίλος μου μου έστειλε μια πηγή ελέγχου δεδομένων από το USA Today, προσπαθώντας να απομυθοποιήσει ολόκληρη την ιστορία.

Ο έλεγχος γεγονότων ουσιαστικά προσπαθεί να πει ότι ολόκληρη η ιστορία είναι ψευδής, αλλά ότι θα συμβεί παρόλα αυτά (!)

Είναι μια άρνηση αυτού που σίγουρα σκοπεύουν να κάνουν. Απλώς δεν το αποκαλούν κίνηση που αφορά την κλιματική αλλαγή. Αλλά μόλις διάβασα, «The surprising stickiness of the ’15-minute city» στον ιστότοπο του the World Economic Forum κατάλαβα ότι αυτό είναι το the next shoe to drop.

Η φράση «περιμένοντας να πέσει το άλλο παπούτσι» έχει τις ρίζες της στις αρχές του 20ου αιώνα, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ακριβής προέλευσή του είναι αβέβαιη, αλλά πιστεύεται ότι προήλθε από την αστική κατοικία της εποχής.



Την περίοδο αυτή, πολλοί άνθρωποι ζούσαν σε πολυώροφες πολυκατοικίες με λεπτούς τοίχους και δάπεδα. Τα κτίρια δεν ήταν καλά ηχομονωμένα και ήταν συνηθισμένο να ακούγονται θόρυβοι από τους γείτονες από πάνω. Το ρητό πιθανότατα προέκυψε από την εμπειρία του να ακούσεις από κάποιον στο αποπάνω διαμέρισμα να πέφτει ένα παπούτσι στο πάτωμα και μετά από την προσμονή να ακούσεις το δεύτερο παπούτσι να πέφτει.



Έναρξη εργασιών με κατεδάφιση κτιρίων στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, 3 Ιουλίου 2020.

Η φράση εξελίχθηκε για να μεταφέρει μια αίσθηση αναμονής για ένα αναπόφευκτο γεγονός ή αποτέλεσμα, ειδικά ένα που μπορεί να εκληφθεί ως αρνητικό ή ανησυχητικό. Με την πάροδο του χρόνου, έχει γίνει μια κοινή έκφραση να περιγράφει την προσμονή της επίλυσης μιας κατάστασης ή την εξέλιξη των γεγονότων.



Κυριολεκτικά διαφημίζεται ως «μια νέα τάση αστικοποίησης». Πώς αλλιώς θα πλαισιωνόταν αφού είναι συνδεδεμένο με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ-World Economic Forum, τους ίδιους παίκτες που πιέζουν για την παγκοσμιοποίηση κάθε είδους – από το ψηφιακό νόμισμα, μέχρι την κατανάλωση εντόμων, μέχρι το ξεσκαρτάρισμα των αυτοκινήτων;

Στην πραγματικότητα, θα σας πιέσει πολύ να μην δείτε αυτό το αναπτυσσόμενο σχέδιο ως «καλό πράγμα». Σας προτρέπω να ρίξετε μια γρήγορη ματιά σε αυτό το video κλιπ που παράγεται από το WEF, που ονομάζεται η 15λεπτη πόλη. Είναι μια έξυπνα συσκευασμένη γιορτή για τα μάτια, αναδεικνύοντας τα εκπληκτικά αξιοθέατα και τους ήχους του Παρισιού. Το μόνο που βλέπετε είναι εμβληματικά αξιοθέατα, πολύχρωμα πάρκα και αγορές λουλουδιών, εναέρια θέα και η υπόσχεση ότι όλα είναι στη διάθεσή σας μέσα σε 15 λεπτά.



Είναι όλα δελεαστικά και φαίνονται τόσο καλά, ωστόσο, αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ghetto – όπου οι μετακινήσεις των ανθρώπων παρακολουθούνται πλήρως ανά πάσα στιγμή. Ναι, εν ολίγοις, είναι άλλη μια ελευθερία που αφαιρείται από έναν ελεύθερο πληθυσμό. Σας λέει πού μπορείτε να πάτε και πότε μπορείτε να πάτε.



Και αν νομίζετε ότι αυτό είναι το υλικό των θεωριών συνωμοσίας, τότε αγνοήστε το με δικό σας κίνδυνο, γιατί το WEF έχει επενδύσει πολύ στο να διασφαλίσει ότι αυτό θα συμβεί. Το κλιπ τους υπογραμμίζει επίσης τη Μελβούρνη και το Μιλάνο ως δύο πόλεις που είναι έτοιμες να πάνε προς αυτή την κατεύθυνση – ώστε να είστε σίγουροι ότι, δεν θα χάσουν χρόνο, φέρνοντας αυτήν την Ουτοπία σε μια γειτονιά κοντά σας.



Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο δυσοίωνες ειδήσεις για να βγουν την πρώτη μέρα του νέου έτους, αλλά ιδού. Και αναρωτιέμαι – ποιος σκέφτεται αυτές τις ύπουλες ιδέες που έχουν σχεδιαστεί για να μας τοποθετήσουν, λίγο πολύ, σε ένα μακρύ λουρί που ξεκινά από το σπίτι αλλά τελειώνει μόλις 15 λεπτά μακριά από την εξώπορτά σας; Φαίνεται ότι βρισκόμαστε στον γκρεμό της μεγαλύτερης αρπαγής δύναμης που γνώρισε ποτέ ο κόσμος και όλα ξεκίνησαν με τα lockdown για τον Covid.



Όμως, σύμφωνα με τον έλεγχο δεδομένων USA Today, δεν πρόκειται για κλιματικό lockdown, και κανείς δεν πρέπει να πει ότι είναι, γιατί κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με διάδοση misinformation ή disinformation– το ίδιο πράγμα πραγματικά.



Πρέπει να ομολογήσω ότι, εδώ και λίγο καιρό, αισθάνομαι ότι υπάρχει μια υπολογισμένη και συντονισμένη προσπάθεια για να κάνει κάποιος την οδήγηση του αυτοκινήτου του όλο και πιο άβολη. Σιγά σιγά, οι λωρίδες οικειοποιήθηκαν αθόρυβα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή για πολλούς επιβάτες σε ένα αυτοκίνητο, στριμώχνοντας όλους εμάς τους υπόλοιπους σε δύο στενές λωρίδες που δεν μπορούν να χωρέσουν τον αριθμό των αυτοκινήτων στους σημερινούς δρόμους.



Ωστόσο, όπως ακριβώς η έλλειψη κατάλληλης υποδομής που επί του παρόντος δεν υπάρχει για να δικαιολογήσει την αγορά ενός EV (ηλεκτρικού οχήματος), η έλλειψη διαθέσιμων μέσων μαζικής μεταφοράς για την κάλυψη όλων των διαδρομών απλά δεν υφίσταται, οπότε είμαστε αναγκασμένοι να οδηγούμε τα αυτοκίνητά μας κάτω από πολύ άβολες συνθήκες ή να πάρετε ένα ιδιωτικό ταξί για να φτάσετε σε έναν προορισμό που δεν παρέχει το λεωφορείο ή το τρένο.



Ποια είναι η λύση; Μένω σπίτι! Προσαρμόστε τον εαυτό σας σε μια 15λεπτη περιήγηση καταστημάτων, υπηρεσιών και ανθρώπων – η αληθινή εμπειρία ghetto του 2023 – που έχει κατασκευαστεί για την απόλυτη άνεση, εκτίμηση και ευχαρίστησή σας, γιατί δεν χρειάζεστε περισσότερα από αυτά που λένε ότι χρειάζεστε!



Αν το να τρως ζωύφια είναι ό,τι καλύτερο για τον πλανήτη, τότε αυτό θα φας. Εάν περιορίζεστε σε έναν ένδοξο κατ’ οίκον περιορισμό που σας προσφέρει γενναιόδωρα την πολυτέλεια μιας ακτίνας 15 λεπτών, τότε αυτό είναι το μόνο που θα χρειαστείτε.

Ποιοι είμαστε εμείς που πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε καλύτερα από το WEF που πιστεύει ότι είναι καιρός να περιοριστεί η ελευθερία κινήσεων και όλες οι άλλες ελευθερίες επίσης;

Ο Βρετανός φίλος μου, αν και πεπεισμένος ότι αυτό το μέτρο δεν θα συμβεί στην Οξφόρδη, λόγω της απώθησης, δεν με πείθει. Αυτό συμβαίνει γιατί πραγματικά πιστεύω ότι η καρδιά του ανθρώπου έχει περάσει τον Ρουβίκωνα. Εμείς, ως είδος, επενδύουμε ειρωνικά στο να καταστρέψουμε τον εαυτό μας και να καταστρέψουμε κάθε υπέροχη ελευθερία που μας έχει δοθεί μέσω του Δημιουργού μας. Είμαστε κυριολεκτικά το χαμένο πρόβατο που περιγράφεται τόσο συχνά στις Γραφές, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, είμαστε εμείς που οδηγούμαστε στη σφαγή.



Δεν είναι ευχάριστο να γράφεις για τέτοια πράγματα την αυγή του νέου έτους – φρέσκο με προσμονή και ελπίδα για καλύτερα πράγματα που θα έρθουν. Ωστόσο, το να μην το κάνουμε αυτό είναι, κατά κάποιο τρόπο, ενσωμάτωση ιδεών που θα αλλάξουν τη ζωή όπως την ξέρουμε και θα μας ξεπεράσουν όλους όταν δεν τις περιμένουμε. Είναι, επομένως, καθήκον όλων μας να σκεφτούμε αυτά τα πράγματα.

Θα πρέπει να κάνουμε τη δική μας έρευνα και, αν μας ενοχλούν αρκετά, να εκφράζουμε τη διαφωνία μας δυνατά και συχνά. Αυτό θα διασφαλίσει ότι, εάν συμβεί, δεν ήταν επειδή δεν κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να το αποτρέψουμε.

Ευχόμαστε στον καθένα μας ένα 2023 λουσμένο στην ελευθερία, την ελευθερία και την προσωπική επιλογή – τα ίδια τα δώρα που μας προίκισε ο Παντοδύναμος!

A post shared by THE ELLINIKON (@the_ellinikon_official)

A post shared by THE ELLINIKON (@the_ellinikon_official)

A post shared by THE ELLINIKON (@the_ellinikon_official)

A post shared by THE ELLINIKON (@the_ellinikon_official)

Comments