«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»

“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Sparganosis


Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι η επιδημιολογία λοιμωδών νοσημάτων, η επιδημιολογία νοσοκομειακών λοιμώξεων και η επιδημιολογία ταξιδιωτικής ιατρικής.

Πριν από μερικά χρόνια, η ομάδα του Νοσοκομείου Addenbrooke στο Cambridge ανακάλυψε τον γενετικό κώδικα ενός σπάνιου κεστοειδή σκώληκα, που ζούσε μέσα στον εγκέφαλο ενός ασθενή για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. 

Οι επιστήμονες, εξέτασαν έναν Βρετανό άνδρα κινεζικής καταγωγής, ο οποίος είχε πονοκεφάλους. Ο άνδρας είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην Κίνα και αφ’ ότου γύρισε στο Ηνωμένο Βασίλειο, άρχισε να έχει συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, που οδήγησαν τους γιατρούς του νοσοκομείου να τον κουράρουν πιστεύοντας ότι έχει φυματίωση.

Η κατάσταση που σχετιζόταν με τη μόλυνσή του, ονομαζόταν στην πραγματικότητα σπαργάνωση (Sparganosis).

***

Οι ειδικοί δίνουν συμβουλές προστασίας ενάντια στην έξαρση σαρκοφάγου βακτηρίου στην Ιαπωνία

Καθώς η Ιαπωνία δέχεται ένα πλήθος διεθνών τουριστών κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, οι αξιωματούχοι υγείας αντιμετωπίζουν μια έξαρση λοιμώξεων που προκαλούνται από αυτό που είναι κοινώς γνωστό ως «σαρκοφάγο βακτήριο». 

Στο πρόγραμμα «Health 1+1» ο Σιαοσού Σον Λιν, Αμερικανός ειδικός στην ιολογία και μικροβιολόγος, μίλησε για τα συμπτώματα, τα χαρακτηριστικά και τις μεθόδους πρόληψης για αυτού του είδους τις λοιμώξεις.

Comments