«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»

“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Έναρξη πολέμου Κίνας - ΗΠΑ


Ένα σύνθημα για το οποίο οι μουλάδες του Ιράν περηφανεύονταν από τότε που ανέβηκαν στην εξουσία το 1979 είναι: «Ούτε Ανατολή ούτε Δύση». 

Το ιρανικό καθεστώς καυχιόταν εδώ και καιρό για την ανεξαρτησία του τόσο από τις δυτικές όσο και από τις ανατολικές δυνάμεις.

Μια νέα μυστική συμφωνία με την Κίνα, ωστόσο, φαίνεται να παραχωρεί στο Πεκίνο έλεγχο του Ιράν σε σημαντικό βαθμό.

Η 25χρονη μυστική συμφωνία, που μοιάζει με αποικιακή συμφωνία, παρέχει στην Κίνα σημαντικά δικαιώματα επί των πόρων του έθνους. 

Ένα άλλο μυστικό στοιχείο της συμφωνίας έχει στρατιωτική διάσταση: η Κίνα θα αναπτύξει 5.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της στο έδαφος στο Ιράν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, αποκαλύπτεται ότι ένας από τους όρους της συμφωνίας είναι ότι η Κίνα θα επενδύσει σχεδόν 400 δισεκατομμύρια δολάρια σε βιομηχανίες πετρελαίου, φυσικού αερίου και πετροχημικών του Ιράν. Σε αντάλλαγμα, θα έχει προτεραιότητα να υποβάλει προσφορά για οποιοδήποτε νέο έργο στο Ιράν που συνδέεται με αυτούς τους τομείς. Η Κίνα θα λάβει επίσης έκπτωση κατά 12% και μπορεί να καθυστερήσει τις πληρωμές έως και δύο χρόνια. Θα μπορεί επίσης να πληρώσει σε οποιοδήποτε νόμισμα επιλέξει. Εκτιμάται επίσης ότι, συνολικά, η Κίνα θα λάβει έκπτωση σχεδόν κατά 32%.


Comments