Ελεύθερα στο YouTube η ταινία που δείχνει τον Μωάμεθ παιδόφιλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα 11μελές εφετείο στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας έκρινε την Δευτέρα (πρωί Τρίτης, ώρα Ελλάδας) ότι η εταιρεία Google δεν χρειάζεται να αφαιρέσει μια αντι-Ισλαμική ταινία από τον ιστότοπο του YouTube, ιδιοκτησία της πρώτης, μετά από καταγγελία μιας ηθοποιού που ισχυρίζεται ότι την ξεγέλασαν και την συμπεριέλαβαν στην ταινία, η οποία παρουσιάζει τον Προφήτη Μωάμεθ ως παιδόφιλο. 

Το δικαστήριο έκρινε πως τα ασφαλιστικά μέτρα που απαγόρευαν την Google να δείξει την επίμαχη ταινία «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων» πρέπει να αρθούν. Η ταινία, που περιγράφεται ως τρέιλερ, είχε δημιουργήσει αντιαμερικανικές αντιδράσεις στην Αίγυπτο, τη Λιβύη και αλλού το 2012, καθώς κάθε απεικόνηση του προφήτη θεωρείται βλάσφημη. 

Η ενάγουσα, ηθοποιός Σίντυ Λη Γκαρσία, πρόβαλλε ένσταση στην ταινία όταν έμαθε ότι συμπεριλάμβανε ένα κλιπ που είχε γυρίσει για άλλη ταινία. Σύμφωνα με την απόφαση, «Η ταινία, χαμηλής ποιότητας παραγωγής, δείχνει τον Προφήτη Μωάμεθ ως, μεταξύ άλλων, δολοφόνο, παιδόφιλο και ομοφυλόφιλο… Οι παραγωγοί κάλυψαν τη φωνή της Γκαρσία με μια άλλη που ρωτούσε, “Μήπως ο γιός σας Μωάμεθ ασέλγησε σε παιδιά;'»

Η Γκαρσία είπε ότι απειλείται η ζωή της λόγω της ταινίας. Το δικαστήριο αναγνώρισε τον κίνδυνο αλλά αποφάνθηκε ότι δεν είχε πνευματικά δικαιώματα στην ταινία ως ηθοποιός (άρα δεν μπορούσε να απαγορεύσει την προβολή της). Ο κλάδος της βιομηχανίας παραγωγής ταινιών παρακολούθησε στενά τη δίκη για τυχόν αντίκτυπο σε όλες τις ταινίες, ενώ η εταιρεία Twitter, το ACLU – η αμερικανική ένωση πολιτικών δικαιωμάτων – και άλλοι οργανισμοί τάχθηκαν υπερ της Google, λέγοντας ότι το κοινό είχε κάθε δικαίωμα να παρακολουθήσει ένα βίντεο για ένα καυτό πολιτικό θέμα. 

Το δικαστήριο δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας πως η επιχειρηματολογία της Γκαρσία «θα επέτρεπε σε κάθε παράγοντα – από τους ενδυματολόγους μέχρι τους κομπάρσους – να ζητάνε πνευματικά δικαιώματα για διάφορα κομμάτια» της ταινίας. 
Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Jerusalem Post: το Ισραήλ και η Γερμανία είναι το κλειδί για την αρχική χρηματοδότηση ενός Καταλανικού κράτους

SERCO: A Corporate Octopus With Tentacles Wrapped Around The Globe

Θα υπάρξει "Προκήρυξη" για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου;

«Οι Εβραίοι της Αμερικής οδηγούν τους πολέμους της Αμερικής»:

Οι Άθλιοι: Η Οδός Ενόπλου-Η προδοσία κάποιου καθρέφτη!....

Νέα δίκτυα 5G: Τι προειδοποιούν οι επιστήμονες!...

Υπάρχουν μερικές συμπτώσεις που δεν μπορούν να περνούν απαρατήρητες: Απόρρητο σχέδιο (Ανοικτός δρόμος 88)

Olof Palme, Uwe Barschel, William Colby and 'Stay Behind' Program

Πως η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, συνέτριψε τους τραπεζίτες.

Πέρσι, περίπου τέτοια εποχή βρισκόμουν στο Free Thinking Zone.