“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Μήνυμα(;) στον Κόκκαλη, χτύπημα στην Intralot

Επιχειρηματικές διεργασίες που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτές φαίνεται ότι κρύβονται πίσω από το sell-off στη μετοχή της Intralot, μετά και τη διάψευση του hedge fund QCM, ότι έχει σορτάρει τη μετοχή.

Το QCM με tweet διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει βάλει στο στόχαστρο τη μετοχή της Intralot συμβαλλοντας έτσι στο ριμπαουντ. Στο tweet σημειώνει:

Ιntralot: Η QCM κατηγορηματικά διαψεύδει ότι έχει ανοίξει θέση short στην Ιntralot. Οι πρόσφατες εικασίες του Τύπου είναι καθαρή φαντασία.

Ιntralot: QCM categorically denies having opened a short position in Ιntralot. Recent press speculation is pure fantasy.

— Quintessential Capital Management (@QCMFunds) November 29, 2018

Νωρίτερα η Ιntralot και σε σχέση με την υπερβολική πτώση της τιμής της μετοχής της κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης της 28ης Νοεμβρίου 2018, με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο τονίζει ότι «επιθυμεί να διευκρινίσει ότι αυτή δεν δικαιολογείται από κάποια αρνητική επιχειρηματική εξέλιξη ή άλλο γεγονός σε γνώση της εταιρείας και κατά την εκτίμησή μας οφείλεται σε ανυπόστατες φήμες. Αντίθετα, πρόσφατα η εταιρεία έχει ανακοινώσει σημαντικά νέα έργα και ανανεώσεις υφιστάμενων συμβολαίων ενώ αναμένεται να ολοκληρώσει και να ανακοινώσει και επιπλέον μεγάλα έργα στο προσεχές διάστημα.

Η εταιρεία θα εξετάσει τη λήψη πρόσθετων μέτρων, με στόχο την προάσπιση της αξιοπιστίας της και την υπεράσπιση των συμφερόντων των επενδυτών της έναντι ανυπόστατων φημών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο τίτλος της Ιntralot κατέγραψε πτώση 26,8% στα 0,378 ευρώ στηn προχθεσινή συνεδρίαση και χθες έκλεισε με κέρδη 20,57%, αφού ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να ενισχύεται ακόμα και κατά 29%.

Η κινητικότητα αυτή ακολουθεί την ανακοίνωση εισόδου της εταιρίας στην τουρκική αγορά στοιχηματισμού, καθώς και την αναδιαταξη δυνάμεων στον κλάδο των κατασκευών και των media στην Ελλάδα, τομείς που έχει έντονη και διευρυνόμενη παρουσία ο όμιλος Κόκκαλη.

Οι συγκρούσεις επιχειρηματικών συμφερόντων σε αυτούς τους τομείς έχουν και στο παρελθόν παράξει αντίκτυπο και στο Χρηματιστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αντίστοιχο σκηνικό είχε στηθεί στην Intracom, με την εταιρία να καταθέτει τότε προσφυγή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και να προετοιμάζει νομικές ενέργειες για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τις οποίες, ωστόσο, δεν προχώρησε.

Η δημιουργία δεύτερου περιστατικού μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα εγείρει εύλογα ερωτηματικά για τους στόχους και για ενδεχόμενη σύνδεσή των γεγονότων.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments