“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Χριστιανισμός: Αρχιεπίσκοπος Κύπρου- “Πήρα 300.000 ευρώ… για το καλό της Κύπρου” είπε…

Μαλαισιανός καταζητούμενος έδωσε $481.000 στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου και του έδωσαν “χρυσό διαβατήριο”

O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αποκάλυψε ότι ο επιχειρηματίας έδωσε στον ίδιο τρία συνολικά ονόματα ζητώντας του να προωθήσει το αίτημα για πολιτογράφηση. “Πήρα 300.000 ευρώ… για το καλό της Κύπρου” είπε…

Με τις ευλογίες Αρχιεπισκόπου


Η υπόθεση της πολιτογράφησης του Μαλαισιανού καταζητούμενου Jho Take Low, έχει και άλλες ανησυχητικές πτυχές, για τις οποίες απαιτούνται πειστικές εξηγήσεις, τόσο εκ μέρους της κυπριακής κυβέρνησης, όσο και από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β, ο οποίος όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Πολίτης» έπαιξε τον ρόλο μεσάζοντα. Οι εξηγήσεις που δόθηκαν μάλλον περιπλέκουν τα πράγματα παρά εξηγούν με πειστικό τρόπο τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Ο Jho Taek Low όταν που του δόθηκε κυπριακή υπηκοότητα ήταν ύποπτος και τώρα είναι πλέον καταζητούμενος στις μισές χώρες του πλανήτη, για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της σύγχρονης ιστορίας, που αφορά την λεηλασία 4,5 δις δολαρίων από το επενδυτικό πρόγραμμα της Μαλαισία 1MDB. Και ενώ όλοι τον αναζητούν από το 2015, αυτός είχε προλάβει να πραγματοποιήσει ταξίδι αστραπή στη Κύπρο, και με τις συστάσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, να πάρει κυπριακή υπηκοότητα και διαβατήριο. Έκτοτε εξαφανίστηκε, αφήνοντας στο νησί την «επένδυση» των 5 εκ ευρώ και το ακίνητο στην Αγία Νάπα.

Ο Αρχιεπίσκοπος την 1η Σεπτεμβρίου 2015 στέλνει επιστολή στον τότε υπουργό εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο και διατυπώνει την επιθυμία του να πολιτογραφηθεί Κύπριος, ο Μαλαισιανός Jho Taek Low. 


Ο Μακαριότατος επανήλθε με νέα επιστολή στις 10 Σεπτεμβρίου 2015. Αναφέρει στον τότε υπουργό εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο πως ο Jho Taek Low, «έχει ήδη επενδύσει ποσό ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ (€5.000.000 + ΦΠΑ) για αγορά κατοικίας».

Ενημερώνει επίσης τον υπουργό ότι ο Jho Low «θα βρίσκεται στη Κύπρο στις 18 Σεπτεμβρίου και θα έχουμε την ευκαιρία να τον συναντήσουμε σε προγραμματισμένη συνάντηση, μετά και από δική του επιθυμία, προκειμένου να συζητήσουμε την προώθηση διαφόρων επενδυτικών έργων σε εκκλησιαστική γη». Ζητάει επίσης «όπως εξετάσετε το αίτημα της πολιτογράφησης του κ. Jho Low, πριν την ημερομηνία άφιξης του στη Κύπρο», όπως και έγινε. Και ο Μακαριότατος καταλήγει: «Εκφράζοντας σας τις ευχαριστίες μας για την κατανόηση, ευχόμαστε πλούσιες τις ευλογίες και την ενίσχυση του Κυρίου στα υπουργικά σας καθήκοντα. Ευχέτης προς Κύριον, ο Κύπρου Χρυσόστομος». Η επιστολή υπογράφεται με κόκκινο μελάνι, που αποτελεί προνόμιο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου από το 478 που είχε δοθεί με διάταγμα τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ζήνων.

Έτοιμο το διαβατήριο

Μία ημέρα μετά την επιστολή του Αρχιεπισκόπου, κατατέθηκε πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο (11 Σεπτεμβρίου 2015) και η πολιτογράφηση του Jho Taek Low, εγκρίθηκε ομοφώνως. Στην πρόταση αναφέρεται:

«Ο κ. Taek Jho Low γεννήθηκε στη Μαλαισία το 1981 και είναι μαλαισιανής υπηκοότητας. Κατά το τρέχον έτος πραγματοποίησε ένα ταξίδι στην Κύπρο (Παράρτημα ΙΙ). Ο αιτών εμπίπτει στα κριτήρια που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο με την Απόφαση του με αρ. 76.668 και ημερομηνίας 19.3.2014 και ειδικότερα στο κριτήριο Α.3 (Επένδυση σε ακίνητα, αναπτύξεις και έργα υποδομής) (Παράρτημα ΙΙΙ). Το Υπουργείο Οικονομικών συμφωνεί με τα προαναφερθέντα στην παράγραφο 3 (Παράρτημα IV). Ο αιτών δεν ικανοποιεί τις πρόνοιες των περί Αρχείου Πληθυσμού Νόμων του 2002-2015, επειδή δεν έχει επταετή παραμονή στην Κύπρο για να μπορέσει ο Υπουργός Εσωτερικών για να αποφασίσει γι’ αυτόν (Παράρτημα V).
Χριστιανισμός: Ιερώνυμος-Βαρθολομαίος: Όταν ο Τσίπρας εκχωρούσε τη Μακεδονία… έκανε πως κοιμόταν!
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments