“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

«Noor One» : «Τελειώνει» ο κατάλογος των ανακριτών στον Πειραιά.... “Η Παγκόσμια Μετα-ομάδα των Ναρκωτικών”

Την εξαίρεσή του ζήτησε και ο τρίτος ανακριτής στην υπόθεση του «Noor One», όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική «Δίκη στο Open». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος ανακριτής που κλήθηκε να αναλάβει την υπόθεση με το πλοίο που μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνης κατέθεσε αίτημα αποχής, επικαλούμενος ότι είναι γιος πρώην ποδοσφαιρικού εισαγγελέα. Η προηγούμενη ανακρίτρια είχε υποβάλει αίτημα παραίτησης τον περασμένο Μάιο.

Η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και τριών συνεργατών του ασκήθηκε τον Απρίλιο του 2018 από την τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα.

Σε ποια ευνομούμενη χώρα άραγε θα άλλαζαν οι ανακριτές σαν τα πουκάμισα με ουσιαστικό αποτέλεσμα να μην αναλαμβάνει κανείς μια δικογραφία σε βάρος ισχυρού προσώπου της δημόσια ζωής; Σε ποια ευνομούμενη χώρα, ενώ έχουν ασκηθεί διώξεις για κακουργήματα από τον Μάιο του 2018 και αφού απέτυχαν όλες οι προσπάθειες ακύρωσής τους, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η κύρια ανάκριση; 


Προφανώς η απάντηση είναι δεδομένη.

Ακόμα και για στοιχειώδεις λόγους εντυπώσεων ισονομίας, ειδικά μετά τις εξελίξεις στο σκάνδαλο «Κοριόπολις» και όχι μόνο, δεν είναι δυνατόν να κλείνουν όλοι τα μάτια μπροστά στο γεγονός ότι κακώς ή καλώς ασκήθηκαν διώξεις κατά του Β. Μαρινάκη και τριών συνεργατών του για τραπεζικά ύποπτα εμβάσματα στο Ντουμπάι σε λογαριασμούς που σχετίζονταν και με την υπόθεση του πλοίου των 2,1 τόνων ηρωίνης.

Ο ίδιος ο Β. Μαρινάκης μίλησε για σκευωρία και για κυβέρνηση-χούντα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τώρα όμως η κυβέρνηση άλλαξε, υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία, ο θεσμός της Δικαιοσύνης αποκαταστάθηκε, αλλά ακόμα κανείς δεν τολμάει να ασχοληθεί με μια υπόθεση που οφείλει να εξετάσει η ελληνική Δικαιοσύνη στον βαθμό που είναι και θέλει να παραμένει ανεξάρτητη.

Αντα Ψαρρά


Το 2005, ο Πίτερ Ντέιλ Σκοτ δημοσίευσε ένα άρθρο υπό τον τίτλο “Η Παγκόσμια Μετα-ομάδα των Ναρκωτικών” (“The Global Drug Meta-Group”), στο οποίο έγραψε, μεταξύ άλλων, τα εξής: “η Far West Ltd (τώρα Far West LLC) λέγεται ότι έχει εγκεκριμένες από τη CIA συμβάσεις με τη Halliburton για γεωπολιτικούς λόγους στον Καύκασο καθώς και δραστηριότητες στο Ιράκ με τη Diligence LLC” (βλ. http://www.lobster-magazine.co.uk/articles/global-drug.htm). 

Στο προαναφερθέν άρθρο του, ο Πίτερ Ντέιλ Σκοτ έγραψε ότι η Diligence LLC, με την οποία συνεργάστηκε η Far West Ltd (τώρα Far West LLC) στο Ιράκ, είναι ένας
επιχειρηματικός όμιλος ο οποίος έχει δεσμούς με τον Τζο Άλμπα (Joe Allbaugh),
αρχηγό της FEMA (δηλαδή, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων
Αναγκών των Η.Π.Α.) το 2001, και τον Νιλ Μπους (Neil Bush), αδελφό του πρώην Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους του Νεώτερου (George W. Bush). Ο Σκοτ, στο ίδιο άρθρο του, εξήγησε ότι αποφάσισε να αποκαλέσει τη Far West Ltd “μετα-ομάδα” εξ αιτίας “όλων αυτών των διασυνδέσεων που υπερβαίνουν τις φυσιολογικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές”, όπως επίσης συνέβη και στην περίπτωση της βρώμικης τράπεζας BCCI, η οποία, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο του Σκοτ, ήταν, κατά κάποιον τρόπο, προκάτοχος της Far West Ltd στο σύστημα της παγκόσμιας “σκιώδους ελίτ.”

Νικόλαος Λάος

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments