@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

19.2.20

OSINT: Συλλογή «γκρι» συγγραμμάτων

Αρκετοί ξεχνούν ότι το OSINT (Open Source Intelligence, Πληροφορίες ανοικτών πηγών) δε περιορίζεται στο διαδίκτυο, αλλά σε οτιδήποτε είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Ένα εξ’αυτών είναι και τα «γκρι» συγγράμματα που ανάλογα με την αποστολή σας ίσως να αποδειχθούν μία πολύ σπουδαία πηγή πληροφοριών.

Ως «γκρι» συγγράμματα ορίζονται εκείνα εκείνα που παρότι ευρέως διαθέσιμα και μη διαβαθμισμένα, δε διαμοιράζονται με συμβατικά κανάλια και προέρχονται από τοπικούς τομείς. Μερικά παραδείγματα είναι αποχαρακτηρισμένα κρατικά έγγραφα, σχολικά βιβλία, φυλλάδια στρατολόγησης ενόπλων δυνάμεων, τεχνικές προδιαγραφές βάσει νομοθεσίας, αποκλειστικές συνεντεύξεις, επιστημονικές έρευνες που δημοσιεύτηκαν μόνο σε έντυπη μορφή, κτλ. Ο όρος «γκρι» ξεκίνησε να χρησιμοποιείται στις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών της Μεγάλης Βρετανίας κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να περιγράψει αυτό το τύπο εγγράφων, και από εκεί διαδόθηκε σε όλους τους συμμάχους που το χρησιμοποιούν μέχρι και σήμερα. Βλέπετε το διαχωρισμό καλύτερα στη συνέχεια.

Με απλά λόγια, τα «γκρι» συγγράμματα είναι διαθέσιμα σε όλους, αλλά δεν είναι εύκολη η πρόσβαση σε αυτά. Για να επιτύχει κανείς συλλογή «γκρι» συγγραμμάτων υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι που εξαρτώνται από την ευκολία πρόσβασης σε αυτά. Ο πιο απλός είναι να ταξιδέψουμε στη χώρα-περιοχή στόχο και να αγοράσουμε μόνοι μας το εν λόγω έγγραφο. Κάτι που είναι εφικτό για συγκεκριμένες χώρες, αλλά όχι για όλες. Άλλος τρόπος είναι να το αγοράσουμε μέσω διαδικτύου από ιστοσελίδες που ίσως το πουλάνε ή ιστοσελίδες πώλησης μεταχειρισμένων αντικειμένων που ίσως να το προσφέρουν. Αυτός είναι πιο ασφαλής τρόπος και πιο πρακτικός για να καλύψουμε τη πραγματική μας ταυτότητα. Βλέπετε μερικά τέτοια παραδείγματα από την ιστοσελίδα eBay παρακάτω.

Ένας τρίτος τρόπος είναι να στρατολογήσουμε μία τοπική πηγή και να του αναθέσουμε μία τέτοια συλλογή πληροφοριών. Αυτό μπορεί να γίνει τόσο απομακρυσμένα (π.χ. μέσω διαδικτυακής προσφοράς), όσο και επί τόπου με κλασικές τεχνικές στρατολόγησης HUMINT (Human Intelligence, Πληροφορίες από ανθρώπινες πηγές). Για τα περισσότερα κράτη αυτή είναι η σύνηθες πρακτική σε συνδυασμό με εκμετάλλευση των πόρων που έχει στο κράτος-στόχο όπως είναι για παράδειγμα το προσωπικό της διπλωματικής αποστολής.

Άρα, την επόμενη φορά που θα κάνετε μία έρευνα βάσει OSINT σκεφτείτε μήπως υπάρχει κάποιο «γκρι» έγγραφο που θα σας δώσει απαντήσεις και δοκιμάστε να κάνετε συλλογή του. Θα δείτε ότι αρκετές φορές τα έγγραφα αυτής της κατηγορίας έχουν υψηλής σημασίας πληροφορίες που δεν είναι διαθέσιμες από άλλα μέσα για συλλογή μέσω OSINT.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
Ο μισελληνισμός προσπαθεί να αφανίσει τον Έλληνα άνθρωπο πολιτιστικώς και βιολογικώς, εξαφανίζοντας κάθε διακριτικό στοιχείο που τον διαφοροποιεί από αλλοφύλους και αλλόθρησκους.

ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
Το κατοχικό ΕΒΡΑΪΚΟ καθεστώς αδιαφορεί για τους Έλληνες του εσωτερικού, όπως και για τους Έλληνες της Διασποράς. Παραποιεί τα κρατικά αρχεία, δίδοντας ταυτότητα Έλληνος σε αλλοφύλους και αλλόθρησκους, αποκρύπτοντας συγχρόνως την εθνική τους καταγωγή.