“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Οι... πέντε γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεόραση!..... Όλα, όσα συμβαίνουν, είναι τυχαία στην Ελλάδα;

Ματίνα Σπυροπούλου

Αίσθηση από δήλωση του Βασίλη Κικίλια στη Δώρα Αναγνωστοπούλου για την περίοδο του κορονοϊού


Το προφίλ των πέντε δηµοσιογράφων που βρίσκονται σε «ανοιχτή γραµµή» µε το Μαξίµου και προωθούν την κυβερνητική ρητορική, πυροδοτώντας τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Άλλες είναι φρέσκα πρόσωπα και δροσερές παρουσίες. Αλλες είναι έµπειρες στον χώρο της δηµοσιογραφίας, µε πολλές ώρες στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς δέκτες. 

Και οι πέντε, όµως, έχοντας αναδειχθεί και αφεθεί να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους την περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα, φαίνεται να είναι οι πλέον αποτελεσματικές στη µμετάδοση της «γραµµής» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., ξεσηκώνοντας αρκετές φορές αντιδράσεις από τα κόµµατα της αντιπολίτευσης. 

Η Νατάσα Γιάµαλη, η Αµαλία Κάτζου, η Κατερίνα Ακριβοπούλου, η Στέλλα Γκαντώνα και η ∆ώρα Αναγνωστοπούλου είναι όλες τους δηµοσιογράφοι, µε πολλά ρεπορτάζ στο βιογραφικό τους, αλλά και µε ξεκάθαρη κλίση προς την... κυβέρνηση SYRIZA. 

Ορισµένες από αυτές τη στηρίζουν είτε µε την παρουσίαση των πολιτικών εξελίξεων από την πλευρά που ευνοεί την κυβέρνηση, είτε µε την προβολή των προσωπικών τους απόψεων, που συνήθως είναι αντίθετες προς αυτές της αντιπολίτευσης, είτε µε τον κοµβικό ρόλο τους στην προσέγγιση της κυβέρνησης µε επιχειρηµατίες των ΜΜΕ. Κοινή τους αφετηρία -πλην µίας περίπτωσηςη κρατική τηλεόραση, από τα στούντιο της οποίας πέρασαν τα προηγούµενα χρόνια ή συνεχίζουν να είναι εκεί.


ΔΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

EΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ για τη φετινή σεζόν το τιµόνι του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στην ΕΡΤ, που αποτελεί ουσιαστικά την επίσηµη κυβερνητική «φωνή» στην τηλεόραση. Είναι ένα πρόσωπο µε παρουσία στην ΕΡΤ από το 2003. 

Τότε -επί κυβέρνησης Κώστα Σηµίτη προσελήφθη και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο οι σκληροί κοµµατικοί του ΣΥΡΙΖΑ αρχικά δεν την έβλεπαν µε ιδιαίτερα µεγάλη συµπάθεια. Την περσινή χρονιά, µάλιστα, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση µεταξύ του τότε διευθύνοντος συµβούλου, Λάµπη Ταγµατάρχη, ο οποίος την εµπιστευόταν, και του τότε διευθυντή Ενηµέρωσης, Σταύρου Καπάκου, ο οποίος προτιµούσε τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα για την αντικατάσταση του Πάνου Χαρίτου. 

Η όµορφη ∆ώρα επικράτησε τελικά, παρά το γεγονός ότι στο βιογραφικό της δεν υπήρχε θητεία στο πολιτικό ρεπορτάζ. Φέτος, δηµιουργήθηκε και πάλι διελκυστίνδα σχετικά µε την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου, το οποίο επιθυµούσε, όπως λέγεται, η Κατερίνα Ακριβοπούλου, η οποία έχει σηµαντικές «άκρες» στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η ∆ώρα Αναγνωστοπούλου, ωστόσο, κέρδισε και αυτή την εσωτερική «αναµέτρηση». Η ίδια έχει καλές σχέσεις µε τους περισσότερους συναδέλφους της και απολαµβάνει την εµπιστοσύνη του Βασίλη Ταλαµάγκα, επίσης πολύ συµπαθούς στον κόσµο της ΕΡΤ. Προφανώς και κάποιων, µάλλον πολύ υψηλά ιστάµενων στο κυβερνών κόµµα, έστω κι αν δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν «ντουντούκα» του.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ, ΣΤΟ  ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου

http://dia-kosmos.blogspot.gr/


ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Comments