“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Βαυαρική Κρατική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος

Αριστερός εξτρεμισμός

Οι αριστεροί εξτρεμιστές θέλουν να εξαλείψουν το κράτος και την κοινωνική τάξη που ορίζει ο βασικός νόμος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Βασίζουν τις πολιτικές τους ενέργειες σε επαναστατικές-μαρξιστικές ή αναρχικές ιδέες και στοχεύουν σε μια σοσιαλιστική ή κομμουνιστική ή μια «απαλλαγμένη από κανόνες» κοινωνία. Οι αριστερές εξτρεμιστικές ιδέες στρέφονται ιδιαίτερα ενάντια στα θεμελιώδη δικαιώματα που εγγυάται ο Βασικός Νόμος, η κοινοβουλευτική δημοκρατία, ο διαχωρισμός των εξουσιών, το κράτος δικαίου και ο πλουραλισμός. Οι αριστεροί εξτρεμιστές δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν τουλάχιστον τις ελάχιστες προϋποθέσεις ενός δημοκρατικού συνταγματικού κράτους.

Εκτός από τα αριστερά εξτρεμιστικά κόμματα και οργανώσεις με κομματικό χαρακτήρα, τα αυτόνομα άτομα αποτελούν σημαντικό μέρος του αριστερού εξτρεμιστικού φάσματος. Οι αυτόνομες δεν έχουν ομοιόμορφη ιδεολογία. Χρησιμοποιούν διάχυτα αναρχικά, κομμουνιστικά και κοινωνικά επαναστατικά θραύσματα ιδεολογίας και στην αριστερή εξτρεμιστική σκηνή συνδέονται μακράν το μεγαλύτερο μέρος των δυνατοτήτων βίας.

Οι αριστεροί εξτρεμιστές ασχολούνται επίσης με θέματα που δεν είναι από μόνα τους εξτρεμιστικά. Ωστόσο, πρωταρχικός στόχος τους είναι να διαδώσουν τις αριστερές εξτρεμιστικές πολιτικές ιδέες τους. Για να γίνει αυτό, συνεργάζονται επίσης με αστικές δημοκρατικές οργανώσεις.

Δεξιό εξτρεμισμό

Η ακροδεξιά εξτρεμιστική σκηνή ενώνεται με έναν ισχυρό ιδεολογικό δεσμό: η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός, ο ιστορικός ρεβιζιονισμός και ο αυταρχισμός είναι κεντρικές πτυχές της δεξιάς εξτρεμιστικής παγκόσμιας άποψης, η οποία μπορεί να αναγνωριστεί με διάφορες μορφές σε όλα τα υποφάσματα του δεξιού εξτρεμισμού.

Οι δεξιές εξτρεμιστικές προσπάθειες στρέφονται κατά της καθολικής εγκυρότητας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της βασικής ισότητας των ανθρώπων ενώπιον του νόμου. Εάν η καταγωγή ή η φυλή πρέπει να αποφασίσει για την αξία ενός ατόμου, ή εάν δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για τους "ξένους" στην "εθνική κοινότητα", τότε λαμβάνονται υπόψη οι κεντρικές αξίες της ελεύθερης δημοκρατικής βασικής τάξης.

Η ακροδεξιά εξτρεμιστική σκηνή χωρίζεται σε κόμματα, κλαμπ, άτυπες ενώσεις, υποκουλτούρες και - λίγο πολύ - ανεξάρτητους εκδότες, μέσα ενημέρωσης και μεμονωμένους ακτιβιστές.

Οι δεξιοί εξτρεμιστές είναι τώρα πολύ διαφορετικοί στην εξωτερική τους εμφάνιση. Εκτός από τους εξωτερικά ασήμαντους και τους νεοναζί, που μιμούνται μοντέλα από τον ιστορικό Εθνικό Σοσιαλισμό με την εμφάνισή του, υπάρχει επίσης το skinhead, το οποίο είναι παρόμοιο με το υποκουλτούρα βρετανικό κίνημα νεολαίας, και τους «Αυτόνομους Εθνικιστές», οι οποίοι στο εξωτερικό μοιάζουν περισσότερο με έναν αριστερό εξτρεμιστικό αυτόνομο ίσος.

Ισλαμισμός

Το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος δεν θεωρεί το Ισλάμ ως θρησκεία και πρακτική του. Ωστόσο, η νομική εντολή που τηρείται υπόκειται σε ισλαμικό εξτρεμιστή (σύντομη μορφή: ισλαμιστής), δηλαδή οργανώσεις και άτομα με θρησκευτικά πολιτικά κίνητρα και άτομα που επιδιώκουν αντισυνταγματικές προσπάθειες.

Ο ισλαμισμός ξεκινά όταν οι θρησκευτικές ισλαμικές εντολές και κανόνες ερμηνεύονται ως δεσμευτικές πολιτικές οδηγίες που ισχυρίζονται ότι είναι απόλυτες σε σχέση με άλλα κοινωνικά πρότυπα. Αυτή η αντίληψη για το «Ισλάμ» έρχεται σε αντίθεση με την ελεύθερη δημοκρατική βασική τάξη.

ΠΗΓΗ: https://www.verfassungsschutz.bayern.de/

ΣΧΕΤΙΚΑ





http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Comments