“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΤΟ ΤΕΞΑΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ

Nωρίτερα, το μέλος της τοπικής Βουλής των Αντιπροσώπων του Τέξας, Κάιλ Μπίντερμαν, απογοητευμένος από τα τεκταινόμενα στις ΗΠΑ - πιθανότατα κι από την εκλογή Μπάιντεν – είχε δηλώσει ότι επιθυμεί την απόσχιση της Πολιτείας από την Ομοσπονδία και την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους.


Ο Επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών του Τέξας Ζητά τη Δημιουργία «Ένωσης Νομοταγών Πολιτειών» Μετά την Απόρριψη της Προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για τις Εκλογές

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών της Πολιτείας του Τέξας, Άλεν Γουεστ, λίγες ώρες μετά την απόρριψη της προσφυγής της εν λόγω Πολιτείας στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ενάντια στο εκλογικό αποτέλεσμα της Πολιτείας της Τζώρτζια, πρότεινε την δημιουργία μιας «ένωσης νομοταγών Πολιτειών» απέναντι στις «Πολιτείες που παραβιάζουν το Σύνταγμα και δεν λογοδοτούν γι’ αυτό»

Είχε προηγηθεί η απόρριψη της προσφυγής των αρχών της πολιτείας Τέξας με σκοπό να ανατραπεί η ήττα του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου σε 4 πολιτείες.

Τα εννέα μέλη του κορυφαίου δικαστικού οργάνου της χώρας, ανάμεσά τους τρία διορισμένα από τον μεγιστάνα, έκριναν ότι το Τέξας δεν έχει δικαίωμα να αναμιγνύεται στη διοργάνωση των εκλογών σε άλλες πολιτείες. Ο Τραμπ - ο οποίος συνεχίζει μέχρι και σήμερα να αρνείται την ήττα του στις εκλογές από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν - έκρινε ότι ο φάκελος που ετοίμασαν οι αρχές του Τέξας ήταν «ατράνταχτος», παρεμβαίνοντας προσωπικά στη διαδικασία.

Η προσφυγή είχε κατατεθεί την Τρίτη από τον πολιτειακό υπουργό Δικαιοσύνης του Τέξας, Ρεπουμπλικάνο και σύμμαχο του Τραμπ, με σκοπό να ακυρωθούν οι εκλογές στην Τζόρτζια, στο Μίσιγκαν, στην Πεννσυλβάνια και στο Ουισκόνσιν.

Μετά την απόφαση, ο Αφροαμερικανός Allen West, πρώην εκπρόσωπος της Φλόριντα στο Κογκρέσο, ο οποίος ηγείται του Ρεπουμπλικανικού κόμματος του Τέξας από τον Ιούλιο, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «το Ανώτατο Δικαστήριο, απορρίπτοντας την αγωγή του Τέξας που στηρίχθηκε από δεκαεπτά Πολιτείες και 106 μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, αποφασίζει ότι μία Πολιτεία μπορεί να προβεί σε αντισυνταγματικές ενέργειες και να παραβιάσει τον εκλογικό του νόμο - με αποτέλεσμα επιζήμιες επιπτώσεις σε άλλες Πολιτείες που τηρούν το νόμο, ενώ η ένοχη Πολιτεία δεν έχει συνέπειες ».

«Αυτή η απόφαση καθιερώνει ένα προηγούμενο που λέει ότι οι Πολιτείες μπορούν να παραβιάσουν το Σύνταγμα των ΗΠΑ και να μην θεωρηθούν υπόλογες», προσθέτει ο West. «Αυτή η απόφαση θα έχει εκτεταμένες συνέπειες για το μέλλον της συνταγματικής μας δημοκρατίας».

Nωρίτερα, το μέλος της τοπικής Βουλής των Αντιπροσώπων του Τέξας, Κάιλ Μπίντερμαν, απογοητευμένος από τα τεκταινόμενα στις ΗΠΑ - πιθανότατα κι από την εκλογή Μπάιντεν – είχε δηλώσει ότι επιθυμεί την απόσχιση της Πολιτείας από την Ομοσπονδία και την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους.

Στο πλαίσιο αυτό ο Μπίντερμαν, δεσμεύεται να θέσει το θέμα στην τοπική βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι το επονομαζόμενο «Lone Star State» είχε αποσχιστεί από την Ένωση και έγινε μέλος της Συνομοσπονδίας το 1861 στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο που έληξε με τη νίκη των «Βορείων»

energia.gr

Comments