“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

EKTAKTO> Παρουσιάστρια του BBC πέθανε μετά το πρώτο εμβόλιο της AstraZeneca

Η ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΕΜΑ

Η 44χχρονη μητέρα εμφάνισε «σοβαρούς» πονοκεφάλους μια εβδομάδα μετά το εμβόλιο και εγκεφαλική αιμορραγία



Η 44χρονη παρουσιάστρια του BBC Lisa Shaw πέθανε μετά από θρόμβωση αφού είχε κάνει τη πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Η οικογένειά της είπε ότι η 44χρονη υποβλήθηκε σε θεραπεία για θρόμβους αίματος λίγες ημέρες μετά την πρώτη της τρύπημα.

Ένα προσωρινό πιστοποιητικό πραγματικού θανάτου παραθέτει το εμβόλιο ως έναν από τους πιθανούς παράγοντες που εξετάζονται.

Η 44χχρονη μητέρα που εργάζονταν στο BBC Newcastle, εμφάνισε «σοβαρούς» πονοκεφάλους μια εβδομάδα μετά το εμβόλιο και αρρώστησε σοβαρά λίγες μέρες αργότερα, ανέφερε η οικογένειά της σε δήλωση.

Σύμφωνα με την οικογένειά της Λίζα: «Νοσηλεύτηκε στην ομάδα εντατικής θεραπείας του Royal Victoria Infirmary για θρόμβους αίματος και αιμορραγία στο κεφάλι της.

Πέθανε, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, την Παρασκευή το απόγευμα.

«Είμαστε κατεστραμμένοι και υπάρχει μια τρύπα σε σχήμα Λίζας στη ζωή μας που δεν πρόκειται ποτέ να γεμίσει. Θα την αγαπάμε και θα μας λείπει για πάντα.

Τα τελευταία δεδομένα του MHRA αποκαλύπτουν 332 περιπτώσεις αυτών των θρόμβων αίματος καθώς και 58 θανάτους.

24,2 εκατομμύρια πρώτες δόσεις και 10,7 εκατομμύρια δεύτερες δόσεις του εμβολίου AstraZeneca έχουν δοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένας εκπρόσωπος της MHRA (UK-Medicines and Healthcare products Regulatory Agency) δήλωσε: «Είμαστε λυπημένοι που ακούσαμε για το θάνατο της Λίζα και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της.

Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε σοβαρή υποψία ανεπιθύμητης ενέργειας, οι αναφορές με θανατηφόρο έκβαση αξιολογούνται πλήρως από το MHRA, συμπεριλαμβανομένης μιας αξιολόγησης των μεταθανάτιων λεπτομερειών, εάν υπάρχουν.

“Η λεπτομερής και αυστηρή αναθεώρησή μας για αναφορές θρόμβων αίματος που συμβαίνουν μαζί με θρομβοπενία συνεχίζεται.”

Comments