“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΑΓΓΛΙΑ: κατάρρευση δύο ακόμα εταιρειών προμήθειας ενέργειας.. συνολικά 11 εταιρίες πτώχευσαν


Από τις αρχές Αυγούστου έχουν καταρρεύσει 11 εταιρείες προμήθειας ενέργειας στην ΑΓΓΛΙΑ.


Κλιμακώνεται η ενεργειακή κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο με την κατάρρευση δύο ακόμα εταιρειών προμήθειας ενέργειας που ανεβάζει το συνολικό τους αριθμό σε 11.

Η Pure Plant που στηρίζεται από την BP και η Cororado Energy ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη ότι σταματούν τη δραστηριότητά τους αφήνοντας χωρίς προμηθευτή ενέργειας 250.000 πελάτες.

Ο συνολικός αριθμός των νοικοκυριών που από τις αρχές Αυγούστου έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν πάροχο ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται σε σχεδόν 2 εκατομμύρια, ενώ στο ίδιο διάστημα έχουν καταρρεύσει 11 επιχειρήσεις προμήθειας ενέργειας.

Η άνευ προηγουμένου αστάθεια στις αγορές ενέργειας και φυσικού αερίου την περασμένη εβδομάδα κλιμάκωσε την πίεση που ήδη ασκείται στους προμηθευτές καθώς η αύξηση των τιμών τους ωθεί σε οριακό σημείο. Ο Γραμματέας ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου Kwasi Kwarteng είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι πιθανότατα και άλλοι προμηθευτές ενέργειας θα σταματούσαν τις δραστηριότητές τους. Όπως μεταδίδει το Bloomberg οι νέες καταρρεύσεις ερμηνεύονται ως απόδειξη επιδείνωσης της κρίσης.

Σημειώνεται ότι δημοσίευμα του Sky News τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου αναφέρονταν στο ενδεχόμενο κατάρρευσης της Pure Plant.

Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας της χώρας Ofgem οι πελάτες των προμηθευτών θα μεταφερθούν σε άλλους παρόχους ωστόσο αυτό καθίσταται όλο και πιο δύσκολο καθώς οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερους προμηθευτές έχουν αναλάβει επιπλέον πελάτες και ζητούν οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση.

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg/brief.com.cy/

Comments