“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Λαβρόφ: η αντίδραση της ΕΕ στην απόφαση του Κιέβου είναι στα όρια της υστερίας

Στη Μόσχα θεωρούν την κατάσταση στην Ουκρανία ως εκ των προτέρων προετοιμασμένη, ενώ την απάντηση της Δύσης στην άρνηση του Κιέβου να υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ – ως «αντίδραση στα όρια της υστερίας», δήλωσε ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη του προς τηλεοπτικούς δημοσιογράφους.


Εκτός από αυτό, στους δρόμους γίνονται διαδηλώσεις τέτοιας έκτασης και με τόσο έντονα συνθήματα, θαρρείς κι η χώρα κήρυξε τον πόλεμο σε κάποιο φιλειρηνικό κράτος ενάντια στη βούληση του ουκρανικού λαού, σχολίασε ο Λαβρόφ τις αδιάκοπες διαμαρτυρίες στο Κίεβο.

Η Μόσχα υπολογίζει να συζητήσει την κατάσταση στο Κίεβο με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, - πρόσθεσε ο υπουργός.


Λαβρόφ: η πόρτα στην Τελωνιακή Ένωση είναι ανοιχτή για όλους


Λαβρόφ: η πόρτα στην Τελωνιακή Ένωση είναι ανοιχτή για όλους
Οι εκπρόσωποι της Τελωνιακής Ένωσης της Ρωσίας, Λευκορωσίας και Καζαχστάν διεξάγουν διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου με τη Νέα Ζηλανδία και τις χώρες της Ευρώπης, οι οποίες δε συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικούς δημοσιογράφους.
«Η πόρτα στην Τελωνιακή Ένωση είναι ανοιχτή για οποιοδήποτε κράτος, το οποίο θα είναι έτοιμο να υπογράψει όλα τα σχετικά ντοκουμέντα που αποτελούν το θεμέλιό της, και στη συνέχεια όλα τα ντοκουμέντα – προσθήκες στην Τελωνιακή Ένωση και αποτελούν τη βάση του Ενιαίου Οικονομικού Χώρου», - είπε ο υπουργός.
Σχολιάζοντας την επιθυμία μιας σειράς κρατών, που δεν έχουν κοινά σύνορα με τη Ρωσική Ομοσπονδία, θα ξεκινήσουν τις διαδικασία προσέγγισης με την Τελωνιακή Ένωση, ο Λαβρόφ σημείωσε πως είναι «μια μεγάλη αγορά, τα κοινά σύνορα δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία».


Η Άστον και ο Λαβρόφ θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία

Η Άστον και ο Λαβρόφ θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία



Τα μέρη προβλέπεται να συζητήσουν τις προοπτικές ανάπτυξης των σχέσεων Ρωσίας-ΕΕ. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην προώθηση του καθεστώτος ταξιδιών χωρίς θεώρηση για τους πολίτες, στην ενεργειακή συνεργασία και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης της ΕΕ στη Βίλνα στις 28 - 29 Νοεμβρίου.

Προβλέπεται επίσης τα μέρη θα ανταλλάξουν απόψεις για μια σειρά από θέματα διεθνούς επικαιρότητας, μαζί και για το Ιράν, τη Συρία και την Ουκρανία.

http://greek.ruvr.ru/news/2013_12_13/255573337/
http://greek.ruvr.ru/news/2013_12_14/255705488/
http://greek.ruvr.ru/news/2013_12_14/255704603/

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments