“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ-Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ;

Όλα τα έθνη έχουν υψηλές στρατηγικές, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα έθνη μπορούν να πετύχουν τους στρατηγικούς τους στόχους.
"Ο στόχος της Λιθουανίας είναι να απελευθερωθεί από την ξένη κατοχή. Αλλά η οικονομία της, η δημογραφία της και η γεωγραφία της καθιστούν απίθανο το να μπορέσει ποτέ η Λιθουανία να επιτύχει τον στόχο της παρά μόνο τυχαία και προσωρινά."
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες χώρες στον κόσμο έχουν επιτύχει τους περισσότερους στρατηγικούς τους στόχους τους ….

Η οικονομία και η κοινωνία τους δουλεύουν και οι δυο προς αυτήν την κατεύθυνση.
Η υψηλή στρατηγική μιας χώρας είναι τόσο βαθιά ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ στο DNA του έθνους της, και μοιάζει τόσο φυσική και ΠΡΟΦΑΝΗΣ, ώστε οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και οι ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ δεν την ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πάντα. 
Η λογική τους περιορίζεται τόσο πολύ από αυτήν, ώστε αποτελεί σχεδόν μια ασυνείδητη πραγματικότητα. Αλλά από μια γεωπολιτική οπτική, τόσο η υψηλή στρατηγική μιας χώρας όσο και η λογική που ωθεί τους ηγέτες μιας χώρας γίνονται εμφανείς.
Η ΥΨΗΛΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΑΦΟΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.
Αλλά στην περίπτωση των ΗΠΑ, ίσως περισσότερο από ότι για άλλες χώρες, η υψηλή στρατηγική αφορά τον πόλεμο, και την αλληλεπίδραση ανάμεσα στον πόλεμο και στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ.

Οι ΗΠΑ είναι ιστορικά, μια πολεμοχαρής χώρα.

Οι ΗΠΑ πολεμούν κατά το δέκα τα εκατό της ύπαρξής τους. Η στατιστική περιλαμβάνει μόνο τους μεγάλους πολέμους-τον πόλεμο του 1812, τον Μεξικανοαμερικανικό Πόλεμο, τον Εμφύλιο Πόλεμο, τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Πόλεμο της Κορέας, το Βιετνάμ.

Δεν περιλαμβάνει τις μικροσυγκρούσεις όπως τον Ισπανοαμερικανικό Πόλεμο ή την Καταιγίδα της Ερήμου. Κατά την διάρκεια του εικοστού αιώνα, οι ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ήταν σε πόλεμο κατά το 15 τα Εκατό του αιώνα.

Στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα ήταν κατά 22 τα εκατό. Και από την έναρξη του εικοστού πρώτου αιώνα, το 2001, οι ΗΠΑ βρίσκονται συνεχώς σε πόλεμο.

Ο πόλεμος είναι ζωτικός για την ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ εμπειρία, και η συχνότητά του αυξάνει συνεχώς!...... Είναι μέρος της αμερικανικής κουλτούρας και βαθιά ριζωμένος στην αμερικανική ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ!.... Ο σκοπός του πολέμου έχει γίνει ξεκάθαρα κατανοητός!.....

Η Αμερική γεννήθηκε από πόλεμο και συνεχίζει να πολεμά μέχρι σήμερα με έναν όλο και πιο αυξανόμενο ρυθμό!... Η υψηλή στρατηγική της Νορβηγίας ίσως, να αφορά περισσότερο την οικονομία παρά τον ΠΟΛΕΜΟ, αλλά οι στρατηγικοί στόχοι των ΗΠΑ, και η υψηλή στρατηγική των ΗΠΑ, γεννήθηκαν μέσα από τον φόβο,

Το ίδιο ισχύει για πολλά έθνη.

Η Ρώμη δεν ξεκίνησε να κατακτήσει τον κόσμο. Ξεκίνησε για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, και στην πορεία αυτής της προσπάθειας έγινε ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ…..

Στην αρχή οι ΗΠΑ θα ήταν απολύτως ικανοποιημένες αν δεν δεχόταν επίθεση και δεν ηττούντο από τους Βρεττανούς, όπως έγινε στον Πόλεμο του 1812.

Κάθε φόβος, ωστόσο, από τη στιγμή που μετριάζεται, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ νέα ευπαθή σημεία και νέους φόβους. Τα έθνη ωθούνται από τον φόβο μήπως χάσουν αυτά που έχουν. Αναλογισθείτε τα ακόλουθα σε ότι αφορά αυτόν τον ΦΟΒΟ!.....

Οι ΗΠΑ έχουν πέντε ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ οι οποίοι ωθούν την υψηλή τους στρατηγική.

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ, ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ!.....
ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΙΟΥΣ ΥΨΗΛΟΥΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΕΧΕΙ; ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ; ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ; ΞΕΝΗ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!.......

 http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments