“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΝΑΤΟΪΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 16/9 ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ*

16 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η ΝΑΤΟική στρατιωτική άσκηση «Rapid Trident»στο εκπαιδευτικό κέντρο Yavoriv στην Ουκρανία και θα διαρκέσει έως τις 26 Σεπτέμβρη.

Στο πλαίσιο της άσκησης θα συμμετέχουν εκτός από αμερικανούς, στρατιώτες από 13 χώρες: την Ουκρανία, το Αζερμπαϊτζάν, την Βρετανία, τον Καναδά, την Γεωργία, την Γερμανία, την Λετονία, την Λιθουανία, την Μολδαβία, την Νορβηγία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ισπανία.

Θα είναι η πρώτη περίπτωση παρουσίας αμερικανικών και ΝΑΤΟικών χερσαίων στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας, από την αρχή της επιχείρησης των δυνάμεων ασφαλείας του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου « η απόφαση να προχωρήσει με την άσκηση Rapid Trident θεωρείται ως ένδειξη της δέσμευσης του ΝΑΤΟ να υποστηρίξει ένα μη μέλος , την Ουκρανία».

Οι ασκήσεις θα επικεντρωθούν στην «εκτέλεση σεναρίων επιχειρήσεων διατήρησης της ειρήνης»(!).

Παράλληλα διεξάγεται η μεγάλης κλίμακας αεροπορική άσκηση «Ample Strike 2014» στη Τσεχία, όπου συμμετέχουν 12 χώρες μέλη της Συμμαχίας, με τουλάχιστον 30 μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, 50 αντιαεροπορικά συστήματα και βοηθητικό εξοπλισμό.

Εκτός από τους Τσέχους , συμμετέχουν το Βέλγιο, η Μεγάλη Βρετανία, η Ουγγαρία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Δανία, η Λιθουανία, η Λετονία, η Σλοβακία, η Εσθονία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις 8-10 Σεπτεμβρίου διεξήχθη και η ναυτική άσκηση «Sea Breeze 2014», στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας,με τη συμμετοχή του Ουκρανικού ναυτικού και της Μονάδας Task Standing NATO Maritime Group. Και αυτή η άσκηση, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, είναι απόδειξη της «δέσμευσης για την ενίσχυση της συλλογικής ασφάλειας των συμμάχων και εταίρων του ΝΑΤΟ στην περιοχή."

Εκτός από τη διοργάνωση αυτών των ασκήσεων , οι ΗΠΑ μετακινούν άρματα και 600 στρατιώτες στην Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες για πρόσθετες κοινές ασκήσεις τον Οκτώβριο,

Η Ουάσιγκτον έχει υποσχεθεί στην Ουκρανία 52.000.000 δολάρια στρατιωτική βοήθεια ενώ στη Σύνοδο Κορυφής στην Ουαλία εγκρίθηκε το σχέδιο για τη δημιουργία μιας δύναμης 4.000- 5000 στρατιωτών,«εξαιρετικά ταχείας αντίδρασης» αλλά και η πρωτοβουλία για να προχωρήσει η προσπάθεια ένταξης της Γεωργίας στο NATO.

Η δύναμη ταχείας επέμβασης θα αναπτύσσεται σε οποιαδήποτε χώρα της Συμμαχίας μέσα σε 48 ώρες, ενώ θα λειτουργεί, όπως ισχυρίζεται η ηγεσία του Οργανισμού, σαν «μέσο αποτροπής σε πιθανά σχέδια της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει τις χώρες της Βαλτικής».

Παράλληλα, επτά χώρες του ΝΑΤΟ , (Βρετανία, Δανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Λεττονία, Λιθουανία και Εσθονία) υπέγραψαν σύμφωνο για τη δημιουργία « Ενιαίου Εκστρατευτικού Σώματος», μιας δύναμης ταχείας αντίδρασης σε μικρογραφία. Στη σύνθεση του νέου σχηματισμού θα περιλαμβάνονται χερσαίες, ναυτικές και αεροπορικές μονάδες.

Τυπικά το Βερολίνο απέχει από μια τέτοια ενέργεια, η οποία θα έθετε υπό απειλή την συμφωνία Ρωσίας – ΝΑΤΟ από το 1997, που προέβλεπε ότι η Συμμαχία δεν θα ανέπτυσσε στην Ανατολική Ευρώπη σημαντικό όγκο στρατευμάτων σε μόνιμη βάση.

Τις τελευταίες ώρες όμως το διαδίκτυο κατακλύζεται από φωτογραφίες γερμανικών αρμάτων μάχης που περνούν τα σύνορα της Πολωνίας και εισέρχονται στην Ουκρανία. Το ημερολόγιο γράφει Σεπτέμβρης του 2014 (και όχι του 1939) και όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι η ανακωχή στην Ανατολική Ουκρανία μάλλον θα είναι προσωρινή. Η ευρωατλαντική επιθετικότητα, μονόδρομος για την έξοδο από τη βαθειά κρίση, δεν υποχωρεί. Αντίθετα κλιμακώνεται επικίνδυνα.

Και ίσως να μην είναι εντελώς σενάριο φαντασίας όσα υποστηρίζει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Paul Craig Roberts, πρώην υφυπουργός Οικονομικών επί Ρήγκαν, ότι υπάρχουν ισχυρά κέντρα στο αμερικανικό Πεντάγωνο και το υπουργείο Εξωτερικών που υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μπορούν να επικρατήσουν σε μία στρατιωτική σύγκρουση με την Ρωσία!

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/